ISSN 1337-8481

utorok, 16. apríla, 2024

Slávnostné oceňovanie najúspešnejších športovcov mesta Sereď

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dňa 2. marca 2020 sa vo veľkej zasadačke MsÚ v Seredi konalo slávnostné oceňovanie najúspešnejších športovcov, športových kolektívov i trénerov, ktorí za rok 2018/2019 najlepšie reprezentovali mesto Sereď. Slávnostného aktu sa zúčastnil zástupca primátora Ľubomír Veselický, predsedkyňa školskej, kultúrnej a bytovej komisie Slávka Kramárová, oddelenie Školstva, rodiny, kultúry a športu na MsÚ na čele s vedúcou oddelenia ŠRKaŠ Silviou Kováčovou.

Šport v našom meste neustále napreduje a máme medzi sebou veľa športovcov, ktorí dosahovali skvelé výsledky nielen na domácej pôde ale aj v zahraničí. Zo všetkých nominácií bolo napokon rozhodnuté nasledovne:

V kategórii športovec získali ocenenie:

Lucia Krivosudská z Tenisového klubu Sereď, Sofia Sedláková takisto z Tenisového klubu Sereď, Michaela Šuláková z Taekwon Do ITF Hong Ryong Sereď a Lenka Lenčéšová ŠK Ice Players Sereď.

V kategórii tréner získali ocenenie:

Martin Bosý AŠK LOKOMOTÍVA Sereď a Peter Zámečník ŠK ICE PLAYERS Sereď

V kategórii kolektív získali ocenenie:

Družstvo Mladší žiaci AŠK LOKOMOTÍVA SEREĎ v zložení: Balogh Gergely, Boros Marián, Česár Norbert, Gavora Oliver, Hodorovič Samuel Patrik, Javor Lukáš, Kalinayi Adam, Kiss Tomáš, Majerník Andrej, Majerník Martin, Mikuš Michal Paldan Sebastián, Sadlek Martin, Sárkány Richard, Štefanek Sebastián, Vlkovič Jakub a Vranovič Michal. Trénerom družstva je Martin Bosý

Družstvo Staršie žiačky AŠK LOKOMOTÍVA SEREĎ v zložení: Dudonová Nina, Ďuračková Rebeca, Holubová Paulína, Jakubčeková Hana, Karelová Petra, Macurová Nina, Nagyová Ema, Pellérdiová Petra, Svrbická Monika, Takács Tamara, Užovičová Liana, Vaňovčeková Lillian, Zrayer Sarah Yasmin a Žemlová Alžbeta. Trénerom družstva je Martin Bo

Team TaekwonDo klubu Sereď KD ITF Sereď v zložení: Tomáš Dušecina , Simon Rajský , Kristian Georgiev, Jakub Kollár, Peter Štrpka, , Juraj Ďuračka; Viktor Hofer , Juraj Kollár, Lucia Lakatošová , Michaela Šuláková, Ema Valenčíková, Tamara Kráľovičová, Milan Rajský

…………………………….
Ocenení športovci si plaketu a pamätný list prevzali za nasledovné úspechy:

Kategória športovec

Lucia Krivosudská z tenisového klubu Sereď za starší dorast (do 18 r.)
Menovaná má za sebou dobrú sezónu, kde sa jej podarilo zopár úspechov v dvojhre a aj vo štvorhre. V aktuálnom vydaní slovenského juniorského rebríčka figuruje na 35. mieste.

Medzinárodné turnaje:
Lucia sa začala zúčastňovať medzinárodných turnajov pod hlavičkou ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS, kde sa jej už podarilo získať prvé body.
Na domácom turnaji v BA (pod názvom Ferona Slovan U18) sa jej po úspešnom zvládnutí dvojkolovej kvalifikácie podarilo prebojovať do hlavnej súťaže.
V hlavnom pavúku hralo 32 dievčat z 12 krajín. V 1. kole zdolala Španielku Gonzales 4/6 6/2 6/1, v druhom ale nestačila na Rusku Sorokinovú a podľahla jej 3/6 0/6.
Pre rok 2020 je cieľom L.Krivosudskéj reprezentácia klubu na medzinárodných súťažiach ITF Juniors a posun v slovenskom juniorskom rebríčku.
Najlepšie výsledky 2019 v slovenských súťažiach:
Dvojhra
3. miesto – turnaj „C“ kategorie – 2x (Topolcany, Moravsky Sv.Jan)
2. miesto – turnaj „C“ kategorie (Dúbravka BA)
Štvorhra
3. miesto – turnaj „C“ kategorie (Topolcany)
3. miesto – turnaj Majstrovstvá Zapadoslov. Regionu (Topolcany)
2. miesto- turnaj „C“ kategorie (Levoča)
1. miesto- turnaj „C“ kategorie (Pezinok)

Sofia Sedláková za Tenisový klub Sereď v kategórii: mladšie žiačky
Sofia Sedláková reprezentovala TK Sereď aj počas letných mesiacov, počas ktorých dosahovala skvelé výsledky. V lete sa Sofia zúčastnila dvoch turnajov v Piešťanoch. Prvý sa uskutočnil dňa 13.7.2019 na pôde TK HSC Piešťany. Turnaja sa zúčastnilo až 40 hráčok. Sofii, žiaľ vstup do turnaja nevyšiel podľa predstáv, silnej súperke podľahla v prvom kole.
Druhý turnaj sa uskutočnil 27.7.2019 na kurtoch TK Kúpele Piešťany s názvom Chirosan Cup, ktorého sa zúčastnilo 28 hráčok. S výbornými výsledkami sa Naša Sofia prebojovala až do štvrťfinále, kde napokon prehrala s hráčkou F. Rablanskou. So svojou parťáčkou Sofiou Hargašovou z Leopoldova, sa zúčastnili takisto aj štvorhry, v ktorej sa spolu dokázali s vynikajúcimi výsledkami prebojovať až do finále turnaja, kde obsadili nádherné prvé miesto.
Ďalším Sofiiným skvelým turnajom bol Baby tour Topoľčany, ktorý pozostával z troch kôl a záverečného „Masters“ kola. V každom kole hráčky zbierali body a najlepších 10 s najvyšším počtom bodov postúpilo do kola s názvom „Masters“ (24.8.2019). Sofia počas kôl nazbierala 390 bodov a stala sa nasadenou dvojkou. Všetky kolá turnaju (20.7, 3.8, 17.8) sa hrali v skupinách a najlepších osem hráčok bojovalo v klasickom „pavúku“. Hralo sa o každé umiestnenie, takže si hráčky zahrali aj po 4-5 zápasov. V druhom kole Sofia skončila vo finále prvá a v treťom kole vo finále skončila druhá. V záverečnom „Masters“, ktorý sa taktiež hral najprv v skupinách Sofia obsadila skvelé 3.miesto, ktoré si takisto musela vybojovať.
V dňoch 7.- 8.9.2019 sa na kurtoch TK HSC Piešťany konalo Regionálne kolo Fed Cup-u dievčat do 10 rokov, do ktorého postúpili dievčatá spolu s našou Sofiou ako víťazky skupiny I. z Oblastného kola. Na zápasy nastúpili spolu s hráčkami, ktoré hrajú za tento klub pod vedením zastupujúcej kapitánky Martiny Gubanovej. Hralo sa v skupinách po štyroch. Dievčatá si vylosovali tenisové kluby TK Empire Trnava, TK Slávia SPU Nitra a TK Kúpele Piešťany (1:4, 3:0, 3:2). V nedeľu 8.9.2019 dievčatá hrali s TK HSC Piešťany a TK Madunice (0:3, 3:2). Po kľúčovom a zároveň rozhodujúcom zápase s TK Madunice, hráčka LTC Leopoldov Sofia Hargašová a naša Sofia postúpili do celoštátneho finálového kola v Bratislave v NTC.

Michaela Šuláková Taekwon Do ITF Hong Ryong Sereď
výsledky dosiahnuté v roku 2019 : 8x zlato, 5x bronz – 7 absolvovaných súťaží
Majstrovstvá Slovenska 2019: cca 160 súťažiacich, 1 miesto sparring, 3 miesto zostavy
Black Belt cup, Rakúsko: cca 190 súťažiacich; Česko, Chorvátsko, Maďarsko, Moldavsko, Nemecko, Švajčiarsko, Slovensko; 1 miesto zostavy, 3 miesto sparring Lever Vezér Cup 2019, Maďarsko: cca 220 súťažiacich; Bosna a Hercegovina, Česko, Chorvátsko, Maďarsko, Slovensko, Rumunsko, Slovinsko,Srbsko; 3 miesto sparring, 3 miesto zostavy
Znojmo Open 2019, Česko : cca 180 súťažiacich Nemecko, Maďarsko, Poľsko, Slovinsko, Španielsko, Slovensko; 1 miesto sparring, 1 miesto zostavy
Európsky šampionát 2019, Chorvátsko: tri kontinenty, 13 krajín, 66 tímov cca 700 súťažiacich; 1 miesto sparring, 1 miesto zostavy
Nitra Cup 2019: cca 130 súťažiacich; 3 miesto zostavy
Spirit Open 2019, Madarsko: cca 460 súťažiacich; 10 krajín; 1 miesto sparring.

Lenka Lenčéšová ŠK Ice Players Sereď – za úspešnú reprezentáciu mesta v ženskej extralige + reprezentovanie Slovenska na majstrovstvách sveta žien vo Švajčiarsku, kde obsadili 6.miesto

Kategória TRÉNER:

Martin Bosý AŠK LOKOMOTÍVA SEREĎ
Martin Bosý je trénerom basketbalového klubu Lokomotíva Sereď a pod jeho vedením boli v súťažnom ročníku 2018/2019 družstvá Starších žiačok a Mladších žiakov. Družstvo Starších žiačok sa stalo vicemajstrom Slovenskej republiky vo svojej kategórii a s družstvom Mladších žiakov obsadili konečné 4. miesto na Slovensku. Martin sa zúčastňoval aj ako asistent trénera výberových kempov v oblasti západ pre dievčatá do 14 a 15 rokov. Bol súčasťou reprezentačného družstva dievčat do 16 rokov ako asistent trénera, ktoré sa zúčastnilo v decembri turnaja V4 v maďarskom Székesféherváry. Počas leta absolvoval niekoľko reprezentačných sústredení ako aj samotné Majstrovstvá Európy dievčat do 16 rokov v B divízii v Bulharskej Sofii, kde obsadili konečné 10. miesto z 23 krajín.

Peter Zámečník ŠK ICE PLAYERS SEREĎ – úspešne reprezentuje mesto Sereď ako aj Slovensko na medzinárodnej pôde ako tréner, rozhodca, delegát, organizátor medzinárodných podujatí. Je predsedom rozhodcovskej komisie a takisto je členom rozhodcovskej komisie v Medzinárodnej florbalovej federácii.

Kategória kolektív:

Družstvo Mladší žiaci AŠK LOKOMOTÍVA SEREĎ: družstvo odohralo základnú časť súťaže v oblasti Západ, v ktorej sa umiestnilo na 2. mieste s bilanciou 19 výhier a 5 prehier, čím si zabezpečilo postup na finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska, ktorého sa zúčastnilo 6 najlepších družstiev na Slovensku. S bilanciou 2 výhry a 3 prehry na tomto turnaji obsadilo družstvo konečné 4.miesto v kategórii Mladších žiakov v rámci celého Slovenska.
Družstvo sa zúčastnilo aj medzinárodného turnaja v Bratislave, kde si malo možnosť zmerať sily s družstvami z krajín basketbalových veľmocí ako napríklad Petrovgrad alebo Zadar. Družstvo na tomto turnaji obsadilo 4. miesto.
2 hráči sa zúčastnili počas sezóny jedného výberového kempu tejto kategórie v rámci celého Slovenska.

Družstvo Staršie žiačky AŠK LOKOMOTÍVA SEREĎ: družstvo Starších žiačok BK Lokomotíva Sereď odohralo celoslovenskú základnú časť súťaže, v ktorej sa umiestnilo na 2. mieste s bilanciou 11 výhier a 5 prehier. Následne postúpilo družstvo do skupiny medzi 6 najlepších celkov, kde po skončení tejto časti skončili Staršie žiačky na 2. mieste so 7 výhrami a 3 prehrami, čím si zabezpečilo postup na finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska, ktorého sa zúčastnili 4 najlepšie družstvá z tejto skupiny. S bilanciou 2 výhry a 1 prehra na tomto turnaji obsadilo družstvo konečné 2.miesto a stalo sa tak vicemajstrom Slovenskej republiky v tejto kategórii.

Družstvo sa zúčastnilo aj 2 turnajov, medzinárodného turnaja v Kyjove, kde obsadilo 4. miesto a tak isto aj turnaja v Banskej Bystrici, kde získalo striebornú medailu.

Až 7 hráčok sa zúčastnilo minimálne jedného výberového kempu z oblasti západ v tejto kategórii.

team TaekwonDo klubu Sereď KD ITF Sereď: výsledky dosiahnuté v roku 2019: Európsky Šampionát 2019 (Chorvátsko); 3 kontinenty, 13 krajín, 66 tímov, cca 700 súťažiacich
– 12x zlato, 1x striebro, 6x bronz
V disciplíne sparing celkové 4. miesto a v disciplíne technické zostavy celkové 3. miesto

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img