ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

„Myslím, že lídri politických subjektov, ktorí sa nedostali do Parlamentu podcenili veľkú túžbu voliča po zaručenej zmene.“ – Michal Kravčík

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

VIAC AKO 28% HLASOV VOLIČOV NEMÁ SVOJ MANDÁT V PARLAMENTE, LEBO JE MNOHO POVOLANÝCH A MÁLO VYVOLENÝCH

Ako je možné, že až 28% hlasov skončilo mimo parlament?
Dá sa to vysvetliť logický? Myslím že sa dá. Uvidíme, ako to zanalyzujú politológovia. Ja si dovolím ponúknuť svoj laický pohľad.

Slovenské prostredie politických strán je natoľko nasýtené silnými egami, že každý chce spolupracovať len so sebou a politici majú pocit, že keď majú profesionálneho marketéra, tak ich zaručene dostane do parlamentu. No teraz sa prerátali. Nestačili im peniaze ani nájazdy po Slovensku.

Volič stavil na istotu. Volič je však múdrejší, ako všetci politici dohromady. V týchto voľbách sa prejavila túžba po veľkej zmene, preto voliči nehazardovali a išli na istotu a odmietli riskovať.

Jedna skupina na istotu zmeny a druhá skupina na istotu zachovania doterajšieho skorumpovaného režimu. Jedinou výnimkou je nový politický subjekt ZA ĽUDÍ a aj to je s otáznikom, pretože líder je bývalý prezident. Aj tento politický subjekt sa len s veľkou námahou prekĺzol do Parlamentu.

Preto OĽaNO i SMER-SD získali prekvapujúco výrazný náskok pred ostatnými. Dobrou správou pre Slovensko je, že väčšiu túžbu voliči prejavili po zmene, ako tá skupina voličov, ktorí akceptovali pokračovanie v úpadku politickej kultúry.

28% zúčastnených voličov, ktorí dali 18-tim politickým subjektom hlasy jednoducho prepadli. Stačí si zrátať, že napríklad OĽaNO, ktoré získalo štvrtinu všetkých volebných hlasov, bude mať v parlamente viac ako tretinu svojich poslancov.

Myslím, že lídri politických subjektov, ktorí sa nedostali do Parlamentu podcenili veľkú túžbu voliča po zaručenej zmene. Podcenili všetky politické subjekty, vrátane Demokratickej strany. Najvypuklejšie sa to prejavilo v koalícii PS-SPOLU, či v Maďarských politických subjektoch, nevynímajúc. KDH, Dobrú voľbu, Vlasť, SNS, či ostatné drobné strany. Jednoducho hrali sami na seba na princípe „ja, jenom ja“.

Pre mňa je dosť frustrujúce, že som nedokázal presvedčiť Predsedníctvo Demokratickej strany, aby sme prijali ponuku od lídra OĽaNO ísť kandidovať na kandidátku OĽaNO.

DSka by sa určite nedopustila tesne pred voľbami závažnej politickej chyby pri otvorení nezmyselnej schôdze NRSR a dnes už vieme, že DSka by bola súčasťou vlády a mohla konečne naštartovať svoju politickú činnosť v prospech novej politickej kultúry na Slovensku a pre lepšiu budúcnosť.

Snáď sa raz dozvieme pravdu, prečo kolegovia odmietli sa vybrať touto cestou. K lídrovi OĽaNO Igorovi Matovičovi iba toľko: Iba jeho politický subjekt nemal profesionálneho marketéra a práve tento politický subjekt získal zdrvujúcu väčšinu. Igor klobúk dole a budem držať palce, aby to vyšlo a nedovoľ, aby to mediálne harašenie o predčasných voľbách sa stalo predmetom ľudových vtipov:-). .

Fotka Michala Kravcika.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Konecne bez stran, ktore svoju buducnost zalozili na uplnom populizme a nacionalizme.

    Kapitan Danko je uz treti lider, ktory potopil celu stranu. Kedy si daju na celo normalneho cloveka?

  2. Pán Majko,aké strany máte na mysli?Pán Matovič žiadnu stranu nevedie,(4 ľudia nie sú žiadna strana)môže si robiť čo chce a ako chce,a Kiska je absolútny populista,no uvidíme,ako sa títo supermilionari postarajú o všetkých Slovákov.

  3. Populizmus a nacionalizmus? Však najväčší populisti boli Kiska s Matovičom, tak o čom točíme? Nacionálne zmýšlajúce strany sú v každej krajine na svete. Len na SK sa z nich išli liberáli a progresívci posrať a chodili robiť bordel na ich mítingy.

  4. Nuž, jedno smetisko a veľa kohútov. Falošný Béla zabránil spojeniu s SMK a vypadli z hry obaja. PS a Spolu stačila jedna spoločná kandidátka -nedohodli sa na lídrovi a finito. Pre Bélu z kapitánom bolo zničujúce spojenie so Smerom. Satelity vždy končia ako prvé. A tejto skupine Matovič ukázal čo väčšina voličov naozaj chce.

  5. Milos odkaz Matovicovi ze nech si neberie do partie tu mastnu Šorošovu onucu Kisku. Nic dobreho to pre Sk neprinesie.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img