ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Parlamentné voľby 2020 a výsledky za mesto Sereď

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

29. februára sa na území Slovenskej republiky konali parlamentné voľby. V našom meste mohli voliči voliť v 13 volebných okrskoch. Volebné miestnosti boli najmä v doobedňajších hodinách plné čo nasvedčovala tomu, že voľby budú mať vysokú účasť.


Po vyhlásení výsledkov bolo napokon rozhodnuté, že víťazom volieb do Národnej rady SR sa stalo hnutie OĽaNO, ktoré v celonárodnom hlasovaní získalo 25,02 % hlasov. Na druhom mieste skončil Smer-SD so ziskom 18,29 % hlasov, tretie je hnutie Sme rodina, ktorému odovzdalo hlas 8,24 % voličov. Nasleduje ĽSNS so ziskom 7,97 %, koalícia PS-Spolu, ktorá získala 6,96 %, čo ale na mandát do parlamentu nestačilo. Naopak zastúpenie v NR SR bude mať SaS, ktorú volilo 6,22 % voličov, a strana Za ľudí, ktorá získala 5,77 % hlasov.


Volebná účasť v rámci Slovenska činila 65,8 % s počtom 2 881 511 platných hlasov. Volebná účasť z cudziny 1,67 % , čo znamená 48 925 hlasov. V Seredi sa volieb zúčastnilo 8 631 voličov čo je 64,96 %. Pre porovnanie v roku 2016 bola volebná účasť v našom meste 57,8 %.

Voľby v Seredi prebehli bez problémov. Primátor mesta Martin Tomčányi poďakoval všetkým občanom, ktorí využili svoje právo a išli voliť. „Považujem za veľmi pozitívne, že našim občanom záleží na budúcnosti Slovenska a zhodujú sa s názorom, že v demokracii, nie je voľba nevoliť, ale volieb sa zúčastniť a spolupodielať sa na spoločnom obraze Slovenska. Dovolím si tiež poďakovať všetkým členkám a členom vo volebných komisiách. Vďaka ním prebehli voľby plynule, pokojne a bezproblémovo.“

V Seredi získala strana OĽANO 28,93 % čo je 2 472 hlasov, druhá skončila strana Smer-SD s 20,45 %, čo znamená 1 747 hlasov, strane Sme rodina mala v našom meste zisk 10,14 % hlasov čo predstavuje 867 hlasov, Nasleduje ĽSNS so ziskom 9,15 % čo je 782 hlasov, stranu SaS volilo v Seredi 7,02 % voličov čo predstavuje rovných 600 voličov a strana Za ľudí získala 4,05 % hlasov čo je 345 voličov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img