ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Práve teraz: Vo Veľkej Mači riešia problém so spôsobom volenia pri podozrení na nakazenie koronavírusom. – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Veľká Mača / Práve v týchto chvíľach rieši volebná komisia aktuálnu situáciu vzniknutú v súvislosti s prebiehajúcimi voľbami do NR SR v obci Veľká Mača pri Seredi.

V jednej rodine malo dôjsť k podozreniu na koronavírus u občana, ktorý sa mal vrátiť z Thajska. Z príznakmi pripomínajúcimi nakazenie vírusom mal byť transportovaný do nemocnice v Trnave. Problémom ale je, ako odvolia ostatní členovia rodiny, nakoľko hlasovacia urna , resp. členovia volebnej komisie, ktorí ju ponesú do miesta bydliska predmetnej osoby musia byť dostatočne efektívne chránení.

Situáciu budeme sledovať a ďalšie informácie sa pokúsime zistiť.

– – –

AKTUALIZOVANÉ

Informácia zverejnená vyššie je opätovne potvrdená Okresnou volebnou komisiou v Galante.

Na základe vyjadrenia predsedu Okresnej volebnej komisie, k predmetnej udalosti skutočne došlo. Jedna osoba mala byť hospitalizovaná a vyšetrnie u druhej osoby príznaky nezistilo.  Okresná volebná komisia vec nepodceňuje a rieši ju v spolupráci a konzultovaním s nadriadenými orgánmi, ako aj Úradom verejného zdravotníctva  a Civilnou ochranou.

Nie je dôvod na žiadnu paniku zo strany občanov! Príslušné orgány by v prípade nutnosti prijali potrebné opatrenia. 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Z moznosti volit u ostatnych clenov rodiny by som si tazku hlavu nerobil, ak clenovia komisie nebudu dostatocne chraneni. Volebne pravo je viac ako zdravie?

  2. Urcite je to ťah aby išlo menej ľudí voliť načo spomínajú volebnu miestnosť stačilo len že vo Veľkej mači…..takže v Mači pôjde voliť menej a hlasy prepadnú strane Smer to majú v úmysle 😡😡😡😡

  3. Skutocne zasnem nad tupostou niektorych ludi, ktori sa tvaria ako diskutujuci.

    Pod uverejnenym materialom som podpisany a tak priemerne inteligentnemu cloveku by malo byt jasne, ze v takto vaznej veci NIE JE UVEREJNENA HLUPOST, ktora by pochadzala zo neovereneho zdroja.

    Ako prvotna informacia, tak jej potvrdenie samozrejme pochadza priamo z OKRESNEJ VOLEBNEJ KOMISIE, ktorej predseda je autoritou opravnenou poskytovat informacie.

    Nejedna sa vsak o ziadnu tragediu a NIET DOVODOV NA ZIADNE OBAVY obcanov!

    Takychto pripadov urcite bude viac a aj ked to nechce nik z nas, dost urcite budu aj horsie.

    Ale pisat ze clovek mal zostat tam, alebo ine nezmysly? To je uz pre pana Boha co? To uz vam ludia hrabe? Si neuvedomujete, ze virusom sa v globalizovanom svete moze kazdy z nas kludne nakazit na zeleznicnej stanici v Bratislave, Galante, Seredi, ci na autobuske priamo v Maci? Nakazit sa moze clovek, ktory nikdy neopustil Slovensko, ci dokonca mesto kde zije. Nato netreba cestovat. To ste fakt tak obmedzeni a myslite si, ze k nam sa virus nedostane?

    Jasne ze dostane a mozno tu uz je, len o tom nevieme. Dolezita je reakcia kompetentnych organov a izolovanie miest, kde je vyskyt vyrusu potvrdeny.

    Mam zato, ze dnes v EU uz existuju ucinne manualy ako sirenie virusu zvladnut a potrebna je DOSTATOCNA A VCASNA INFORMOVANOST OBYVATELOV a nie nezmyselne taranie.

  4. máš uplnu pravdu kašlat na debilov momentálne som si pisal s tým hospitalizovaným a dufam že všetko dobre dopadne držím mu palce

  5. Naše špičkové zdravotné strediská nemocnice nám určite pomôžu z otvorenou náručou. Treba odovoliť šikovno a nech sa deje čo sa deje

  6. Vážený pán Majko, vaša správa bola uverejnená vtedy, keď sanitka s pacientom ešte ani nedorazila do Trnavy! Internet a Facebook je nebezpečnejší vírus, ako všetky výrusy dokopy … Ale vy to veľmi dobre viete.

  7. Táto správe je umelo nafúknutá. Redaktor spojil volby s chorobou. Ako viaceri píšete keby mali podozrenie na korona vírus tak ich volby určite nebudú zaujímat. Nechapem ako može niekto takúto správu uverejnit. Že vraj redaktor má správu od člena volebnej komisie ktorý pochadza zo Serede a ktorý niečo začul. Toto je širenie poplašnej správy!

  8. Betka 29. februára 2020, 15:49 at 15:49 – Betka, uznavam, mate pravdu. Neoverene informacie sirene cez FB su nebezpecne. Preto su potrebne tie overene, ktore najdete napr. na SOL.

    Netusil som to a som rad, ze rychlost overovania sprav a ich publikovanie u nas je na vysokej urovni.Dokonca na urovni transportu pacienta RZPckou do zdravotnickeho zariadenia. Dakujem za informaciu.

  9. Anonym 29. februára 2020, 15:55 at 15:55 – aby ste sa nemusel zodpovedat za iny TC Vy.

    My mame rozhovor s predsedom Okresnej volebnej komisie, ktory je autoritou pre mna, pre Vas a aj pre ostatne organy.

  10. Je to pravda že tu u nás je koronavirus ale ešte neni potvrdený. Tak láskavo tie sprosté komenty si nechajte prosím.Nie je dôvod na paniku

  11. Marek 29. februára 2020, 16:10 at 16:10 – pravdou je, ze vo Velkej Maci doslo k PODOZRENIU na vyskyt koronavirusu. Pozor! Slovo v kontexte s takto citlivou vecou velmi podstatne.

    Ak pride k jeho potvrdeniu, teda pacient by bol pozitivny, zmeny v obci urcite zaregistrujete…

  12. Ludia ruku na srdce kto neisiel „len s nadchou a kaslom“ do prace??? Kolko deti v skole, v skolke kasle???? To nie je verejne ohrozovanie?? Zatvaraju sa skoly kvoli chripkovej epidemii. To je ta panika, ze sa vykupia obchody. Netreba to pocenit, ale taketo prehnane reakcie!!?? Chodim kazdy den vlakom, vsetci kychaju, kaslu. Myslite ze chory clovek si sadne do lietadla aby sa cez pol zemegule dal zavriet do karanteny? Dostanete to ked behnete na postu, do obchodu, a budeme sa upalovat ako v stredoveku carodejnice???

  13. Či sa to niekomu páči alebo nie, je otázkou času kedy sa potvrdí korona aj na Slovensku….Len si treba uvedomiť, že je to obyčajný vírus…Ano možno trochu horší lebo je tam dlhá inkubačná doba, ale fakty nepustia – ak sa niekto dostane do kontaktu s nakazenou osobou je 50% šanca že neochorie a ťažký priebeh má len 20%, ostatní nakazení majú mierny priebeh alebo ani nevedia o tom že nejaký vírus majú……

  14. Pozrite si livestream Turecko-Grecka hranica,čo za inváziu sa chysta do EU…zistite,že koronavirus bude čoskoro nezujímavý,kto zdravotne skontroluje tuto masu migrantov,čo sa tam zhromažduje…Turecko dostalo od EU 6 miliard Eur…

  15. Tak otvorena hranica bude este len problem! Nie taketo reci ze niekto prisliel z Thajska a roznasa chorobu!!! Ked priletite z tepla do zimy, myslim ze je to uplne normalne ze ochriete!!!!

  16. Ľudia nemajte strach z Matovica. Ide migracna kríza, svetová ekonomika prudko padá, začína sa prepúšťať a k tomu nás čaká pandémia koronavirusom.
    Matovic bude prvý premiér ktoreho slovenský národ sám vyženie po pol roku vládnutia.

  17. V Nemecku už dlhšie funguje migrantská hra..zhod si svojho belocha pod vlak..cielene utoky na kupaliska,rozbíjanie čelných skiel na autách,všetko na hravane na mobil a zdielane na socialných sieťach..vo Francii ..alžírčania zhodili a rozdupali sochu generala Charlese de Gaulla a za ticheho pozorovania polície vykrikovali…v minulosti nas okupovalo Francuzsko..teraz ho budeme okupovať zase my..nová šefka boľševickeho komisariatu EU..ľavičiarka súdružka Lejnová vyhlásila,že štaty strednej Europy donuti k tzv.prerozdeľovaniu migrantov..vlastne to nie su migranti,ale podľa mna každý z nich je ekonomický parazit..

  18. ja som zdravotne na tom tak, že keby sa nakazim, na 90% skapem, ale v pohode, ved načo požiť 2x tolko ako do teraz, ked už možem umret teraz. Takže žiadnu paniku

  19. Pre anonym,od začiatku až do konca,sama kravina,samá lož a cielene zavádzanie ľudí.Hnus!!!!A myslíte komisárku von Layen,haha,tu je vidieť aký ste nesmierne hlúpy,že vraj laviciarka.!

  20. Ursula von der Leyen…je spájaná s kauzou pochybných zákazok na nemeckom ministerstve obrany,ktoré predtým viedla..potom,čo rezort opustila,boli z jej mobilneho telefonu vymazane všetky dáta,tým pádom zmizol dôkazový materiál..členovia výboru nemeckého parlamentu,ktorý kauzu vyšetrujú,boli z toho šokovaný,nakoľko tento mobil mal byť priložený k dôkazovým materiálom..viac si prečítajte na..politico.eu..okrem toho manželová firma dostáva dotácie v rádoch desiatok milionov Eur…je zaujímave,že sa to,ako stret záujmov nepovažuje

  21. Len ma tak napadlo,v minulosti,ked ľudia umierali na chrípku,vedel niekto o tzv.koronaviruse,mohlo sa stať,že už vtedy ľudia na to umierali?

  22. jedna vec ma zaujíma…Vy, ktorý tak strašne panikárite… Kolkí z Vás máte preštudované informácie čo je vlastne koronavírus??? Obyčajná chrípka, alebo napr. HIV sú oveľa závažnejšie choroby, ako koronavírus. Možno by ste mali rozmýšlať aj nad tým (keď už tak strašneeeee panikárite), že sa vzdávate napr.pohlavného styku…a počas večerných hodinách si neužívať romantiku s partnerom, ale naštudovať z ODBORNEJ literatúry koronavírus…a nie z médii 😉 Pekný deň prajem

  23. Koronavirus na Slovensku ešte nie je a už panikarite aj pred tymboly všelijaké choroby a riešite koronavirus moc ste múdry všetci😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  24. pán B …..č chodí dlhoročne a dlhodobo na Koh Samui „časopis život“ Tak nemohol vedieť čo sa deje na slovensku ale že ho neinformovala rodina čo sa tu deje to nechápem.Ludia mali strach čo sa čudoval a vysmieval ako nejaký geroj. To že ľudia nakupovali vo velkom tiež nie je na smiech.Nikto nevedel čo bude tak sa zásobovalo. Sú aj veľké rodiny bolo treba nakúpiť čo je na tom ale na vozoch konzervy nikto nevozil. Nepáči sa mi že Nás v mediach obrazne označil za blbcov.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img