ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Koná Dr. Harabin tak, ako hovorí a vyžaduje od iných?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Na základe akého zákona  JUDr. Harabin nosí verejne štandardu prezidenta republiky? Napriek dva mesiace kladeným otázkam prečo je tomu tak, sme sa odpoveď nedozvedeli. Dr. Harabin na oficiálnom FB nereagoval.

– – –

Hlavne teraz pred voľbami stále častejšie počuť, ako veľmi treba rozhodovať zodpovedne. A stále od veľa ľudí počujem, ako obdivujú tzv. „protisystémové“ strany a ich kandidátov. Jedným z nich je aj strana Vlasť a JUDr. Harabin, ktorý má byť „vzorom“ bezúhonnosti, skromnosti v politike a odbornosti v justícii. Pravdepodobne odborníkom na trestné právo je, ale je morálnou autoritou a tým, kto má Slovensko vyviesť zo slepej uličky, kam ho rokmi špinavostí v politike, kauzami na najvyšších miestach v riadení štátu a poklese viery občanov v právo a spravodlivosť voviedol SMER?

Na rozdiel od mladej generácie, ja si pamätám Dr. Harabina z 90-tych rokov, teda temnej doby Mečiarizmu. Úplne živo si spomínam na dobu, kedy zastával post ministra spravodlivosti SR aj predsedu Najvyssieho súdu. „Vďaka Bohu“ je táto doba vrátane Mečiara za nami, aj keď prvopočiatky podlosti v politike siahajú práve do týchto rokov, kedy Harabin mohol a podľa mňa mal konať konať inak.

Ak si ale niekto nepamätá  na dobu z pred dvadsiatych rokov, mohol by si spomenúť aspoň na obsah videí z jeho vlastnej tvorby, ktorými chcel vtedy ešte stále sudca najvyššieho súdu zaujať publikum…

Blížia sa voľby do NR SR a tak je potrebné konanie jednotlivých kandidátov uchádzajúcich sa o posty zákonodarcov všímať podrobnejšie. A ich konanie veľmi citlivo porovnávať s tým, ako konali v minulosti, aké postoje zaujali v situáciách meniacich spoločnosť a či ich súčasné vyhlásenia korešpondujú s ich skutočným konaním.

JUDr. Harabin hlása právo, spravodlivosť, dodržiavanie zákonov, kandidátov iných strán verejne nazýva zlodejmi, úžerníkmi a pod.

Asi pred dvomi mesiacmi sa Dr. Harabin zúčastnil verejnej diskusie v televíznej relácii. Divákom určite neušiel odznak na jeho saku, no len pozorný divák si všimol, že sa jednalo o tzv. „štandardu prezidenta republiky“. Tento symbol a jeho používanie je ošetrené zákonom.

Je pravdou, že Dr. Harabin v posledných prezidentských voľbách kandidoval, no „vyhral“ len vo svojej fantázii, aj keď o svojom víťazstve hovoril ako obyčajne verejne.

Štandarda prezidenta republiky mu teda na používanie ne-pri-ná-le-ží !!

Niečo z legislatívy, teda tak často Dr. Harabinom spomínaného zákona:

Vyobrazenie a používanie štandardy prezidenta republiky upravuje zákon č. 51/1993 Z. z. o štandarde prezidenta Slovenskej republiky, v ktorom sa uvádza:
„ Štandarda má podobu červeného štvorca, z ktorého spodného okraja vyrastá modré trojvršie s bielym dvojitým krížom v proporciách štátneho znaku Slovenskej republiky. Bielo-modro-červený lem vychádza bielou farbou z horného rohu štandardy od žrde. Kresba znamenia je strieborná, strieborná linka lemuje červený štvorec aj celú štandardu. “
– zákon č. 51/1993 Z. z. o štandarde prezidenta Slovenskej republiky

Štandarda prezidenta Slovenskej republiky sa používa:

na označenie trvalého alebo dočasného sídla prezidenta
pri výkone funkcie prezidenta

Podľa platného dizajn manuálu Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky je štandarda súčasťou logotypu prezidenta aj prezidentskej kancelárie s charakteristickou farebnosťou a písmom. Typografická časť logotypu je modrá a je tvorená písmom Prezident Sans, ktoré je inšpirované tvorbou slovenského výtvarníka Martina Benku.

Keďže Dr. Harabin po dodržiavaní zákonov volá dnes a denne a to nielen z televíznych debát a heslami z letákov, billboardov, bigboardov a megaboardov v mestách, ale aj na diaľniciach. Chceli sme teda priamo od neho vedieť, aký zákon mu to umožňuje nosiť verejne na saku štandardu prezidenta, keď ním nieje.

Pýtali sme sa JUDr. Harabina ho na jeho oficiálnom profile na sociálnej sieti:

Boli sme trpezliví a pýtali sme sa počas niekoľkých mesiacov niekoľko krát. Jediné, čo sme od Dr. Harabina dostali, bol pravidelný pozdrav generovaný automatom. Inak ani obraz ani zvuk…

V niektorých ďalších diskusných reláciách mal už Dr. Harabin na saku odznak vlajky SR čo znamená, že si bol nezákonného používania štandardy prezidenta republiky vedomý.

 

Pán Harabin sa v minulosti nechal počuť, že keby mal jediný billboard, sám by ho vykopal. Dnes ich má desiatky až stovky. A ako človek po celý život pracujúci v reklame a marketingu musím povedať, že tých najlukratívnejších a cenovo najdrahších.

Pýtam sa, že si ľudia nepamätajú dobre nie je, no že nevidia realitu, je tragédiou národa. Takže vlastenky a vlastenci, skúste dva dni využiť na porovnávanie verejne prezentovaných tvrdení kandidáta Harabina s jeho skutočnými činmi a skutkami.

V minulosti, ale hlavne teraz.

… to len aby VLASŤ nemala pre krátku pamäť pr oblém …

 

 

Foto: reprofoto: TA3, FB, Wikipedia a Milos Majko

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. …..je to arogantny stary senilny prechlastany komunisticky meciarov potkan,ritolez,hajzel…..nic viac,nic menej….spina arogantna retardovana……zasluzi si 0,4% a totalny konecny odchod na smetisko slovenskych hajzlov,zlodejov,ozranov k meciarovi,slotovi,gasparovicovi,luptakovi,kde snad skoncia aj retardanko,bradavicnaty hranol a cely smer s.r.o……

  2. Nie ja náhodu volebné moratórium.
    Namal by byť tento článok stiahnutý z webu.
    Všetci máme predsa predpisy dodržiavať!
    Žiaľ je taká doba, že pre istý “ účel “ je možné predpisy porušovať a nič sa nedeje. Anarchia!
    Nech sa páči, obujte sa do mňa!

  3. moratorium 27. februára 2020, 11:11 at 11:11 – Slovensky narod, vlastenky a vlastencov zabija NEVEDOMOST, tupost schopnost povedat a dokonca napisat cokolvek bez toho, aby jedinec chapal podstatu toho o com pise – hlavne ze ma priestor pisat.

    Nemam problem s nazormi, aj ked nie su spravne. Problem ale mam vtedy, ked jedinec bez elementarnej znalosti faktov svoj nazor vydava za fakty.

    K veci: v novinach boli bannery, na ktore sa moratorium vztahuje a tie boli pred vcera polnocou stiahnute.

    Opacne, clanok bol publikovany zamerne pred polnocou – preco asi? Chciet odpoved od jedinca ktory z Googlu nacita slovicko moratorium a pridal si k nemu svojvyklad, je asi vela, ze?

    Ale moze skusit zavolat do Noveho casu, Plusky ci do TV, aby stiahli predane noviny, casopisy a relacie z archivu, kedze je moratorium… 😉

    Nie, viac casu na hovadiny nemam…

  4. pan Majko a co tak spomenut aj videjka o Kiskovi, lepsie povedane napisat o ich obsahu, pripadne spomenut danove veci s ktorymi je spajany. Spomenut aj majetky a ich prepis pana Matovica, jeho kauzu s danami a stratenym uctovnictvom, pripadne prepis firmy na bieleho kona. A co tak drogova kauza pana Trubana, jeho vychvalovanie ucinkov drog pred studentami, neoznamenie mena drogoveho dilera pri vypovedi od ktoreho nakupoval a co tak spomenut aj „prezidentku“ Caputovu a jej svojvolne rozhodovanie na zakladne jej liberalneho presvedcenia :). Ak ste nestranny nevinar teraz to mozete dokazat . Ale vieme obaja ako je to s nestrannostou vsak? :). Ak budete chciet reagovat na moj prispevok dovolim si Vas poziadat len o vecne argumenty k prispevku. Dakujem. Zelam pekny den.

  5. seredan 27. februára 2020, 13:18 at 13:18 – uplne nestranne Vam davam na vedomie, ze pisem vylucne fakty a nie dohady. Pisem to, co ma zaujima a v napisani coho vidim zmysel. Nezaujima ma Kiska, nevolim ho a nesledujem jeho videa.

    Ale v sulade s pravidlami SOL nezmenenymi uz 12 rokov Vas vyzyvam, aby ste sa registroval a napisal Vami pozadovany clanok Vy osobne. Ak mate prehlad a podklady, niet lepsieho, ako sa podelit s ostatnymi. Na SOL je skutocna demokracia a sloboda slova. Takze ju vyuzite – mate moznost !!

  6. ale ved neoliberaly mozu,tam sa pouziva iny meter,video natocil blaha s ficom tak nie je platne aj keby tam bola vykonana vrazda.najpodstatnejsie je,ze poskodeny je vlastne kiska,riesit co je a kto je na videu v tomto pripade je neslusne a nepodstatne.ved to bol exprezident a o tom sa len pekne rozprava.
    a ako sa vyjadril hlavny ucinkujuci on nechcel dat uplatok bielemu konovi,tie peniaze mali byt vypomoc socialne slabsiemu!
    ku…va takuto vyhovorku by som nevymyslel za rok.
    a mozno ja zle rozmyslam,ved ako povedal kiska vsetci herci za nim stoja od milky vasaryovej az po hubu,asi bude chyba v casti naroda.

  7. Anonym 27. februára 2020, 17:06 at 17:06 – ved skuste do novin vlozit clanok (nie anonymny diskusny prispevok) ako neregistrovany… 😉

  8. Z tejto odpovede ide logicky to, ze majko voli harabina. Inak by predsa o nom nepísal a nezaujomal sa. Po vzore nevolim kisku, nepusem o nom.. Moj sukromny anonymny nazor? TUPEC!!!

  9. Mám taký pocit, že čím ďalej do vysokej politiky sa hlási čoraz viac skorumpovaných ľudí. Ako to teraz vyzerá, jedna hrôza. Koho voliť? Jeden za osemnásť, druhý bez dvoch za dvadsať. Jeden na druhého kydá, prstom ukazuje, ale na seba zabúda. Len jedného by sme chceli vidieť, čo nemá, ktorý sa môže bez výčitiek do očí občanom, ktorý nemá poprepisované majetky na príbuzných? Všetci vám budú sľubovať aj modré z neba, ale skutek, utek. Už ľudia sú znechutení a mnohí ani nechcú ísť voliť. Chýba im aj to najzákladnejšie, slušné správanie. Mali by sa vedieť ovládať a nie sa predvádzať ako takí tajtrlíci.

  10. Milos keby tam mal duhovu stužku bol by si spokojnejsi? Na tej fotke ani nieje vidiet ci vobec ma totozne farbenie ako standarda. V prvom rade ocenujem ze tam ma sk znak a bud rad ze ho vidis na saku politika. Lebo to uz je zriedkave. A čochvíľa to bude v EU trestne. Napr. v EU parlamente poslancom zakazali dat symbol svojej statnosti co i len ako vlajocku na stol. Absurdne a chore.

  11. obyvatel 27. februára 2020, 20:11 at 20:11 – nie je to o mojej spokojnosti, mne je Dr. Harabin ukradnuty.

    Je to o dodrziavani zakonov SR. Duhovu stuzku mat kludne moze, to zakon nezakazuje. Standardu prezidenta republiky moze pouzivat VYLUCNE prezident a to sposobom, akym jej pouzitie upravuje zakon.

    Co sa tyka parlamentu EU, riadit sa poslanci musia pravidlami v Parlamente EU. A riadia sa. Bol som tam OSOBNE ako aj v komisii a je to tak, ako hovorim.

    Mam zato, ze poslanci LSNS maju zaujem v EU parlamente posobit tzv. „protisystemovo“, s cim sa parlament velmi rychlo vysporiada. Ze je anomaliou ist niekde likvidovat a nie opravovat a vylepsovat? No, to je o nich, nie o parlamente.

    Moj osobny nazor: Komisia EU a Euro parlament zisli z cesty, ktora bola normalna a v minulosti mala logiku. To ale treba napravit- „opravit pokazene“. Toto nie je sposob, ktorym to moze byt vykonane. Otazka je, ci tito poslanci maju na viac…

  12. obyvatel 27. februára 2020, 20:58 at 20:58 – kandidat Harabin NEZAKONNE VEREJNE pouzival symbol, ktory prinalezi pouzivat VYLUCNE prezidentovi republiky.

    Ja viem, ze symbolom EU je vlajka EU. Na pode EU parlamentu sa pouziva tento symbol. Ide o poslancov EU parlamentu, ktorych plati EU samozrejme z penazi danovych poplatnikov obcanov celej EU.

    Vidim teda UMYSELNE PORUSOVANIE ZAKONA a pravidiel, ktore poslanci prijali dobrovolne. Inak by tam nesedeli…

  13. Nie toto neprijali dobrovolne ale ich odrbali a diktaturne donutili a to je chore. V OSN su vlajočky bezproblemove len v EÚ je problem. Je to glabalizacny cieleny diktat zadusit národnosť. A prave tu zacina zaciatok konca. A este k tomu Harabin. Ten tvoj standarda problem je zatial asi vsetko co kedy a kto nasiel ako problem na Harabina. Zatiaľ nikto na neho nedal ziadny dokaz o jeho nejakom skorumpovanom ci nejak inak odborne spochybnenom konani. A ak aj, tak zatial vsetko vyhral. To znamena ak by naňho niekto nieco mal tak uz by ho potopili. Ale cuduj sa svete stale nič. Prečo asi?

  14. Obyvatel 28. februára 2020, 7:05 at 7:05 – pravidla prijali dobrovolne, ked sa do EU pralamentu rozhodli kandidovat.

    Standarda je vazny problem. Ide o UMYSELNE PORUSENIE ZAKONA. Porusuje ho tu, porusi inde. Mozno aj porusuje, len to nik nezadokumentoval a nezverjenil.

    Skutocny problem je, ze si to dovolil VEREJNE. On je mocu posadnuty. Ked ju neziskal vo volbach, vyhlasil sa za vitaza on sam a symbol nosil.
    Chore…

  15. Objektiv 28. februára 2020, 13:21 at 13:21 – takze podla Vas je chory cely clanok dokazujuci PORUSENIE ZAKONA osobou, ktora bola sudcom Ustavneho sudu, ministrom spravodlivosti a dnes sa uchadza o doveru obcanov a chce zastavat post zakonodarcu.

    Smutne pre spolocnost je, ze obcan si VEREJNE dovoli kritizovat medium plniace si svoje povinnosti a zverejnujuce DOKAZY o poruseni zakona.

    A ci ma trapi aj nieco ine? Jasne ze ma trapi. Porusovanie zakonov primatorom Tomcanyim v Seredi, starostom Machom v Soporni, exstarostom Holickom a ignorovania prava sucasnou starostkou Reznakovou. A trapi ma tiez NERIESENIE uvedeneho porusovania zakonov priliciou, prokuraturou a tym mozne krytie nezakonneho konania tymito organmi.

    Ak mate zaujem aby som menoval dalej, kludne napsite, rad popisem do urovne, ktoru mi umoznuje snaha nezmarit vysetrovanie, ku ktoremu skor ci neskor dojde.

    Takto ste to chceli? 😉

  16. Milos zabudol si napisat ze bol pomerne uspesny kandidat na prezidenta. A myslim ze odborne je podstatne ale ze podstatne na daleko vyššej úrovni ako Čaputova. A preto ho asi budem volit.

  17. Ano, tak som to chcel. Resp. ocakaval. Ak je ale taky vazny problem a porusenie takona nejaky odznak, kde je potom matovicova fabia, co 8x obisla zemegulu, kde su kiskove pozemky, kde je dzurindova gorila, popripade kde su rozkradaci niklovky? Tak budeme porovnavat, pan majko? Ja tvrdim, ze ste ten najneobjektivnejsi novinar, ak nepočítam Todovu a jej podobnych. Mne osobne harabin nie je vobec sympaticky, ale z odznaku by som fobiu fakt nemal

  18. Objektiv 28. februára 2020, 15:58 at 15:58 – mate pravdu a clanok nepojednava ani o migrantoch zo Syrie, globalnom oteplovani a kotnej susedovej macke.

    Stale je a zostane o tom, ako Harabin PORUSUJE ZAKON a bol pri tom nachytany.
    Hanbou ale je, ze dalej hovori o prave a za takmer 2 mesiace sa nevyjadril k porusovaniu zakona VEREJNE !!

    Z porusovania zakona Harabinom fobia? Mozno tak Vy. Ja na to LEN VEREJNE UPOZORNUJEM.

    A dakujem, som v dobrej spolocnosti. 😉

  19. Obyvatel 28. februára 2020, 15:00 at 15:00 – to je vydobytok demokracie – vol koho chces. Kludne aj cloveka, ktory ma za sebou to, co Harabin.

    Je na vyssej urovni ako Caputova? A ake kriteria pouzivas? Ja viemze sa vo svojich videach VEREJNE vyjadroval ako prasa. To nebolo hodne ani kandidata do NR SR, uz vobec nie sudcu NS, ale tak maximalne ozrana 4 cenovej skupiny niekdy v krcme na Orave…

  20. Ale no tak Miloš aj ty sa tu niekedy vyjadrujes pod normu a zato niesi prasa alebo ožran. Hodnotil som odbornost na zaklade ze nema ziadnu kauzu. Ma usporiadany zivot a je pracovitý aj na dôchodku tak ako ti pisal. Na rozdiel od Čaputovej pricom je otazne jej nadobudnutie pravnej praxe. Ale to asi tebe stačí

  21. lol, aká odbornosť? že využíva a zneužíva zákony vo svoj prospech a prospech mafiánov? ked je teda ten váš harabin taký úžasný sudca, prečo ešte nespravil nič pre tento štát? prečo vyhráva len súdy, ked ide o peniaze pre neho alebo jeho blízkych? prečo za mečiara pomáhal na slobodu mafiánom po celom slovensku, len aby očiernil špecializovany súd v pezinku, ktory tak nenavidel? to vam pripečencom nevadí, že radšej nechal behať mafiánov po slobode, len aby škodil špecialnemu sudu? harabin je ta najvačšia žumpa a ešte sa tu hrá na nejakého odborníka… ked je taky odborník, prečo za jeho panovania na ministerstve spravodlivosti nesedeli všetci mafiáni v base? ked je taký odborník, prečo nehájil slovensko v miliardových medzinárodných sporoch? vteda nemyslel na svoju „vlasť“? spamatajte sa už, vy tupá sedlač, čo má pamäť slabšiu ako slepice…

  22. Majkovi vadi Harabin no taky Budaj „domovnik“ napriklad nie aj ked ma taku minulost aku ma. A nevadi mu ani to, ze daktory opozicny politici maju vazne kauzi, jemu vadi ze si dakto pripne STANY ZNAK na sako. Toto je CHORE, kiez by to bola ta najhorsia vec, ktora by trapila Slovensko. Pan Majko darmo sa snazite utocit na ludi, co obhajuju Slovensku statnost. LIBERALI musia zajtra prehrat, Slovaci volte zodpovedne a odmietnite liberalny hnus.

  23. Ten tvoj specializovany sud v Pezinku asi nerobil az tak dobre ked ich Harabin splachol za rôzne pochybenia a procesne chyby. Keby to nespravil on tak by to spravili na EU sude lebo tam by to išlo. Asi bolo dobre ze to stopol Harabin aby nemal SK spec. sud a SK len medzinarodnu ostudu a vydavky za neschopnost zabezpecit spravodlivy proces. A na medzinarodne sudne zastupovanie sporov si vlada vybrala Bžana specialistu na sudne provizie.

  24. obcan 28. februára 2020, 21:54 at 21:54 – mylis sa, mne nevadi Harabin. Mne vadi, byvaly sudca NS a minister spravodlivosti, ktory VEREJNE PORUSUJE ZAKON.
    Keby sa volal Janko Hrasko, pisal by som rovnako.

    S tou obhajobou Slovenskej statnosti myslite Harabina a ze ju obhajuje VEREJNYM PORUSOVANIM ZAKONA?

    Ak ano, tak potom o takuto statnost ja nestojim a verim tomu, ze o takuto statnost nestoji ziaden slusny obcan.

    Na druhej strane Ta chapem a teda aj Tvoje nazory, kedze nevies rozoznat statny znak SR od standardy prezidenta republiky a to napriek tomu, ze priamo v clanku je ako citacia zo zakona, tak obrazok.

    Su ludia, ktori necitaju text a pozeraju len obrazky. Ty sa radis medzi ludi, ktori nemaju mentalnu vybavu ani na pozeranie obrazkov?

  25. Obyvatel 28. februára 2020, 17:30 at 17:30 – nebudem porovnavat Harabina s Caputovou. Nie je totiz mozne objektivne porovnavat neporovnatelne…

  26. Pan Majko som skutocne rad ze nebudete porovnavat Harabina a Caputovu. V tomto s Vami uplne suhlasim, Caputova je produkt skorumpovanych medii a mimovladneho sektora. Jej pravne vzdelanie je otazne, tak ako aj jej zvolenie za prezidentku. Pokial viem este stale ustavny sud nerozhodol o namietkach p. Harabina. Od prvej minuty co je na cele statu sa jasne vyhranuje ako liberalka a svoje postoje nechutnym sposobom premieta do rozhodovania. Nehovoriac o tom ze sama od seba nevie povedat jedine slovo a vsetko jej musia pisat. Ako vravite tato osoba sa neda porovnavat s p. Harabinom.

  27. Pan Majko este ma napadol taky maly postreh, preco ste pisal len p. Harabinovi o pouzivani prezidentskej standardy a nepisal ste napr. Kiskovi, aby vysvetlil preco sa dohaduje na videach ktore boli zverejnene o prepisovani datumov, dohadovani ako poslat 2000,-€… Preco ste nepisal Trubanovy aby Vam odpovedal preco neuviedol meno dilera, ktory mu predaval drogy, preco ste nepisal Matovicovi, nech Vam vysvetli preco schovaval uctovnictvo na povale a zneuzil vlastnu matku pri danovych priznaniach? PRECO? Viem ze mi nato neodpoviete, to predsa novinari nerobia. Neodpovedaju na to co sa im nehodi. Hlavne ak su nachytany na hruskach. Nezavisly novinar odpovie a tendencny, alebo jednostranny nie. Zelam pekny den :). PS: vasu pracu ohladne mesta si vazim, odhalujete vela veci o ktorych nemaju ludia sajnu, za to vam patri VDAKA. Len ma trosku mrzi ta neobjektivita co sa tyka volieb.

  28. seredan 29. februára 2020, 11:54 at 11:54 – media o ktorych pisete, aj Vam umoznili slobodne pisat a vyjadrovat svoje nazory.

    Je smutne, ked jedinec na kritiku vyuziva toho, kto mu slobodne kritizovat umoznil.

    Nova doba? Nie stale vacsia a vacsia degeneracia vydobytych hodnot a zneuzivanie slobody, za ktorej zachovanie zpravidla ludia ako Vy neurobili nic.

    Ale aby sme sa vratili k veci: podporujete porusovanie zakona Harabinom? Suhlasite teda s jeho nezakonnym konanim?

  29. seredan 29. februára 2020, 12:04 at 12:04 – Vase myslenie je uplne chore. Vy tu splietate jeden nezmysel za druhym.

    Akym pravom Vy ukolujete mna? Ja som napisal o Harabinovi a jeho konani, pri ktorom umyselne porusuje zakon. Dolozil som dokazy.

    Na rozdiel oso mna, Vy ste napisal precitane veci, ktore by ste mal VY OSOBNE DOKAZOVAT, lebo VY OSOBNE ich sirite.
    Ste to schopny urobit?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img