ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Tohtoročný SEREDSKÝ HODOVÝ JARMOK na novom mieste a s vynoveným atraktívnym programom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

XX. SEREDSKÝ HODOVÝ JARMOK ukončil v roku 2019 jednu etapu svojej histórie. Už vlani sme Vás informovali, že ďalší ročník bude na novom mieste a dnes už vieme, že aj s vynoveným programom. Ide o veľkú zmenu, ktorú určite mnohí ocenia. Riaditeľ Domu kultúry František Čavojský hovorí: „Tou najmarkantnejšou zmenou bude presun jarmoku z pomyselného priesečníka ulíc Kostolná, Mlynárska a Školská do imaginárneho trojuholníka Námestie slobody – park kaštieľa – amfiteáter. Tou druhou, tiež nemenej podstatnou inováciou bude posun v smere programovej a obsahovej štruktúry. Ak sa doteraz niesol jarmok viac-menej v komerčnej atmosfére, od tohto roku bude akcentovaná tradičná, historická a remeselná rovina.“

Pre zaujímavosť dopĺňame, že Mestský park v Seredi okrem toho, že sa sem presúva časť jarmoku, čaká aj II etapa rekonštrukcie verejného osvetlenia a vybudovanie nového chodníka od historickej vrátnice po oblúkový podchod v kaštieli. Osadené budú aj nové moderné toalety. Všetko je v štádiu plánovania a samozrejme povolení, nakoľko v mestskom parku má významné slovo najmä Krajský pamiatkový ústav.

Vráťme sa ale späť k XXI. SEREDSKÉMU HODOVÉMU JARMOKU. Ten sa bude konať v termíne 26. – 28. 6. 2020. Podľa slov riaditeľa DK Františka Čavojského je program jarmoku rozdelený na niekoľko častí.

Park kaštieľa

Na stredovekom jarmoku návštevníci obdivovať šermiarske a lukostrelecké vystúpenia, lovecké a rytierske turnaje na koňoch, dobové ukážky zo života v stredoveku, divadlá, žonglérske programy, tradičné remeslá a výstavu chovateľov domácich zvierat.

Vínny festival

Táto časť jarmoku bude situovaná do interiéru bastiónu a jeho okolia. Milovníkom dobrého vínka v kontexte historických priestorov kaštieľa bude ponúkať kráľovský nápoj pätnásť vinárstiev z rôznych regiónov Slovenska.

Námestie slobody

V týchto priestoroch bude prebiehať počas troch dní konania jarmoku hlavný program a tu bude umiestnená i občerstvovacia zóna. Komerčných predajcov nájdu záujemcovia o ich výrobky na Parkovej ulici a nám. SNP.

Mestský amfiteáter

V rámci aktuálneho v poradí už XXI. ročníka Seredského jarmoku by si návštevníci nemali nechať ujsť dva excelentné hudobné večery v mestskom amfiteátri. Tým prvým v poradí bude 26. júna dvojkoncert Gary Moore Tribute band feat Jack Moore, Gary’s son a KISS forever band. V sobotu 27. júna po prvýkrát zavíta do Serede legendárna SARAGOSSA Band, ktorej nestarnúce disco hity Agadou, Rasta Man, Hands Up, Za – Za – Zabadak………netreba hádam nikomu predstavovať.

Vstupné na tieto programy budú: 26. jún 2020 – Mestský amfiteáter Sereď predpredaj 9,90€, na mieste 12 € a 27. jún 2020 – Mestský amfiteáter Sereď predpredaj 13 €, na mieste 16 €.

O bližšej programovej štruktúre jarmoku, dopravných obmedzeniach a stanovištiach pre atrakcie budú obyvatelia samozrejme ešte informovaní.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img