ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Likvidáciu nelegálnej skládky odpadu v mestských sociálnych bytoch sme zaplatili všetci. Dokedy budeme tolerovať zvýhodňovanie niektorých občanov?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Pravdepodobne každý obyvateľ mesta registruje sústavný neporiadok okolo kolónie oproti cukrovaru a sociálnych bytov na Trnavskej ulici. Naposledy sme kritizovali niekoľko mesiacov zhromažďovaný odpad de facto na nelegálnej skládke pred sociálnymi bytmi, ktoré na rozdiel od domov na Cukrovarskej, sú nehnuteľnosťami v majetku mesta. Teda sú plne pod mestskou kontrolou.

Vlastne by byť mali.

Prakticky od leta uplynulého roka obyvatelia bytov neporiadok hromadili pri kontajneroch a na rozdiel od ostatných občanov ho neodvážali na zberný dvor. Nevyužili teda možnosť legálne odpad uskladniť a v danej dobe dokonca bezplatne.

Medzičasom Mesto Sereď výrazne obmedzilo skladovanie odpadu obyvateľov mesta  na zbernom dvore a vývoz odpadu spoplatnilo, resp. obyvateľom mesta bez štipky hanby odporúča odpad odviezť napríklad na skládku do Trnavy.

Pred mestskou nehnuteľnosťou sa stále nič nemenilo a kusy nábytku, kopy komunálneho odpadu a koberec boli doplnené o vyhodené vianočné stromčeky. Obyvatelia – sociálne prípady už dokonca do vchodu mali problém vtesnať aj luxusné autá, ktoré tu pravidelne parkujú.

Na naše dva výzvy reagovalo mesto a obyvateľmi mestskej nehnuteľnosti vyhodený odpad odpratalo.

Zaujímalo nás, kto konkrétne odpad odpratal a na koho náklady sa tak udialo. Spýtali sme sa vedenia mesta. Tu sú odpovede (zvýraznené modrou farbou)

From: Milos Majko [mailto:majkomilos@gmail.com]
Sent: Monday, February 10, 2020 9:38 AM
To: podatelna@sered.sk; info@sered.sk
Cc: seredonline
Subject: Ziadost o informacie v sulade so zakonom 211/2000 Z.z.

Mestsky urad Sered,

dnes, teda  10.02. 2020  rano o 7:50 hodine bol odvazany odpad ktory bol obyvatelmi Mestskych socialnych bytov niekolko mesiacov tvoreny a uskladneny na verejnom priestranstve.

V rozpise vyvozu odpadu sa tato sluzba nenachadza, v pondelok rano sa dokonca nenachadźa  ani ina sluzba ktora by mala byt vykonavana na Trnavskej ulici  zodpovedajuca predmetnej cinnosti.

V sulade so zakonom  211/2000 Z.z. ziadame Mestsky urad Sered o zverejnenie nasledovnych  informacii:

  1. na zaklade akeho rozpisu bol 10.02. 2020  rano o 7:50 hodine bol odvazany odpad dlhodobo tvoreny obyvatelmi Mestskych socialnych bytov. Ziadam zverejnit informaciu, kde bol tento rozpis zverejneny.
  • Každý týždeň čistíme mesto – konkrétne stanoviská na smetné nádoby pri bytových jednotkách –  vždy v utorok. V uvedený deň zamestnanci mesta boli nielen na mieste, ktoré spomínate – ale čistili ulice Kasárenská, Trnavská, Priemyselná, Poľná a Bratislavská – kde zároveň likvidujeme aj nahlásené čierne skládky. Na tieto ulice chodíme podľa potreby, resp. v uvedený deň aj preto, že bol predpovedaný silný nárazový vietor.
  1. kto konkretne odpad zlikvidoval (nazov firmy, koho zamestnanci pracu vykonali a pod.). Zamestnanci mesta Sereď, oddelenie údržby mesta
  2. kolko financnych prostriedkov  (ziadam presne vycislenie vratane vsetkych nakaldov suvisiacich s cistenim, odvozom a uskladnenim) odstranenie skladky stalo. Neevidujeme takéto informácie pre jednotlivé smetné stanovištia, resp. pre likvidáciu jednej čiernej skládky.
  1. kto konkretne zadal objednavku na odpratanie sklady (meno, priezvisko osoby a funkcia zastavana na MsU)  kto vzniknute naklady hradil a z akych financnych prostriedkov. Zamestnanci mesta sú platení z rozpočtu mesta. Údržbu mesta riadi a za ňu zodpovedá Ing. J. Himpán
  1. ziadam spristupnit vsetky doklady (objednavka, faktura a pod.)  preukazujuce relevantnost zverejnenych informacii v bodoch 1.- 4. tejto ziadosti. Nie sú žiadne objednávky a ani faktúry.

Predmetne informacie ziadam  spristupnit v elektronickej podobe ich zaslanim na e-mail: majko@majko.sk  a v zakonom stanovenej dobe.

Milos Majko     Trnavska 53, 926 01  Sered

Treba povedať, že prednosta úradu Krajčovič odpovedal rýchlo a bez najmenších pochýb aj odborne.

Preto si dovolím pre občanov urobiť nasledovný sumár:

Asociáli (normálny socializovaný človek odpad na ulicu nevyhodí) obývajúci mestskú nehnuteľnosť  teda mesiace robili bordel úmyselne. Po celú dobu, čo drvivá väčšina obyvateľov mesta svoj odpad likvidovala legálne na zbernom dvore, či skládkach odpadu, títo ľudia ho proste vyhádzali na ulicu, kde odpadom mesiace obťažovali obyvateľov okolia, okoloidúcich a z vjazdu do mesta robili smetisko. Správca mestskej nehnuteľnosti si neplnil základné funkcie a mesto napriek písomným upozorneniam občanov tolerovalo pelechy pre potkanov a hlodavce.

Na základe verejnej kritiky Zamestnanci mesta Sereď, oddelenie údržby mesta odpad zlikvidovali, Mesto Sereď neeviduje takéto informácie pre jednotlivé smetné stanovištia, resp. pre likvidáciu jednej čiernej skládky a teda nevie, koľko občanov stála arogancia asociálov úmyselne, systematicky a dlhodobo špiniacich verejné priestranstvo a tak vieme, že zamestnanci mesta sú platení z rozpočtu mesta. Údržbu mesta riadi a za ňu zodpovedá Ing. J. Himpán.

Priatelia, pýtam sa ako obyvateľ mesta platiaci mestu daň v tomto roku poslancami MsZ na návrh vedenia mesta zvýšenú o cca 100%: prečo roky poctivo svoj odpad likvidujeme legálne a na svoje náklady na zbernom dvore a v našom prípade dokonca už viac ako rok aj na skládke v Trnave, keď to viditeľne ide aj na náklady mesta?

Prečo si nezoberieme príklad od obyvateľov mestskej nehnuteľnosti, ktorú aj tak vlastne financujeme z rozpočtu mesta a teda z našich spoločných peňazí? To sme snáď horšími obyvateľmi mesta, ako obyvatelia Mestských sociálnych bytov?

Poslanci a poslankyne MsZ, začnete už konečne rozmýšľať nad tým, ako v meste fungujú základné procesy, riešiť to, čo nefunguje a začnete si konečne plniť povinnosti vyplývajúce vám zo zastávaného mandátu získaného vo voľbách od občanov?

Pán primátor a štatutár mesta Tomčányi, Mestom Sereď boli zmenené pravidlá uskladňovania odpadu na Mestskom zbernom dvore. Spoplatnené bolo dokonca aj uskladnenie stavebnej sute z bežnej malej stavebnej úpravy v činžiaku či rodinnom dome a to sumou vyššou, ako majú ostatné skládky odpadov. Dokedy budú obyvatelia zaťažovaní neúmernými poplatkami, aby svojimi peniazmi kompenzovali stále vyššie náklady na chod úradu a mesta? Máte vážne rezervy a to aj v tak jednoduchých činnostiach, akou je napr. donútenie obyvateľov mestskej nehnuteľnosti, teda tých, na ktorých máte priamy dosah cez zmluvy o nájme. Nehľadajte riešenia jednoduché a okamžité spočívajúce v zaťažení novými neúmernými nákladmi u bežných obyvateľov.
Sereď je mestom, ktoré napriek mimoriadne výhodnej polohe dlhodobo prichádza o obyvateľov.

Vysoká kriminalita, potláčanie a diskriminácia overených projektov venujúcich sa roky prevencii, zvýhodňovanie ľudí úmyselne a dlhodobo špiniacich  verejné priestranstvo pred obyvateľmi slušnými, ktorí si povinnosti plnia v súlade aj s nepísanými pravidlami. Toto je Sereď posledných rokov. Takto sme to chceli?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. V tom istom čase, bol tým istým spôsobom a tými istými pracovníkmi za prítomnosti členov MP vyčistení x-tý krát brloh bezdomovca Romana B. na ul. Garbiarskej pri parkovisku v objekte bývalej školy. Z miesta bolo vyvezené plne naložené nákladné vozidlo bordelu na náklady nás všetkých. Samozrejme, že exkrementy zostali na mieste po celom parkovisku a preto občania tu žijúci očakávajú, že vedenie mesta si zoberie metličky a lopatky a príde verejne prístupné mestské pozemky vyčistiť, keď iným spôsobom nevie situáciu s týmto bezdomovcom riešiť už niekoľko rokov.

  2. Krása fakt ja by som im to nahádzal späť do dvora aj tak im to je jedno však ich domáci miláčikovia sú väčšinou POTKANY 🤣🤣🤣

  3. Takze to zhrnieme v skratke asi takto: obyvatelom sa zvýšili poplatky za smeti a este na zbernom dvore musia aj doviezť a platit za odpad sute. A asocialom ciganom to mesto odvezie, vycisti a to este im zadarmo takze im to zaplatime vsetci obyvatelia. Zaplatit a aj nalozit a odviezt by to mali Krajčovič aj Tomčanyi a dalsi poslanci co schvalili zvýšenie dani a poplatkov pre kazdeho slusneho obyvatela.

  4. Dlho som sem nepísal,ale som známy rasista voči našim pričmúdeným „spoluobčanom“,ale fakt iba voči tým asociálom. Každému slušnému cigánovi sa ochotne aj pokloním a mám medzi nimi aj zopár priateľov.
    Teraz sa dočkám prchkých komentárov na moju adresu ale ja si nemôžem pomôcť – volím Kotlebu !!! NS !

  5. no napriklad ze nedostanu ziadne socialne davky a ak tak si ich budu musiet odrobit a to napriklad aj na zbernom dvore a to tak ze nie platiaci ale prave oni neplatiaci budu odoberat a triedit ten bordel co produkuju a neplatia.

  6. dosť naivná predstava…nedá sa siahnut na dávky len romom, dávky nie sú viazané na etnicitu a tak ak by nedostali žiadne sociálne dávky, nedostal by ich nikto – ani majorita a ludia ktorí ich naozaj potrebujú a nezneužívajú.

  7. Kolko romov je na davkach a kolko gadzov je na davkach?A sme doma…treba ich nahnat na jednoduche roboty a ked nebude chciet robit nic nedostane.

  8. Nie som volič Kotlebu. To nie je o programe. Je to výsledok ako sa “robí” ci už parlamentná alebo komunálna politika. Aj komunálny politici maju mať zodpovednosť, a sú zodpovedný za stav prečo sa ľudia rozhodnú voliť tak ako Daniel.!!!
    V Seredi zvýšia ceny za komunálny odpad, ok rešpektujem aj keď frflem ale zaplatím. No je sila že našim neprispôsobilym občanom bývajúcich v sociálnych bytoch ich vyvezú zdarma!!!! A mohli by sme pokračovať ……
    Preto sa potom nečudujte že ľudia volia ako volia

  9. A tvoja naivna predstava je co, drzat hubu, viac a viac platit,robit na ciganov, volit tuto skorumpovanu bandu, pripadne podobnu Kiska a spol. ? Nie, lebo tento system a jeho politici zlyhali, preto treba volit opacne garde. A to iste je aj v tomto meste. Tomcanyi uz nema co ponuknut a zlyhal. Sama kauza a to sa vdaka SOL a par poslancom dostane do eteru len zlomok toho marazmu co tu v meste je. A to nevidia do uctovnictva a zmluv . Az vypadne z uradu a dostane sa tam niekto z opacneho garde este len potom sa odkryje bahno a marazmus ktory po nom zostane.

  10. To riešenie asi nebude jednoduché a nevymyslíme ho tu v diskusií a určite ho nevymyslí ho ani Kotleba – nemá na to ludí a len zase zbytočne stratíme roky bez toho aby sa to nejak pohlo. Mal šancu sa predviesť v BB kraji a nič nedokázal.Ak nič nedokáže na krajskej úrovni, ťažko niečo dokáže na celoštátnej úrovni.
    Inák jediný kto sa odhodlal k nejakým škrtom v dávkach bol Kaník počas dzurindových vlád, skončilo to romskym rabovaním pri ktorom musela byť povolaná armáda.

  11. Kotleba NIE JE RIESENIM zlej situacie na Slovensku. Je len jej zlym pokracovanim. Volit protisystemovo znamena ponorit hlavu zo spinavej vody do hajzlovej misy a cakat, ze tam bude voda cistejsia.

    Som za napravu pokazeneho a INTENZIVNU KONTROLU politikov, nech je pri moci KTOKOLVEK.

  12. Ale taku osobnu kontrolu politikov nikto vo svojom programe neponuka😁 preco asi? A pocitam ze asi dalsich 100rokov ponukat nebude😁 A k tej Kotlebovej župe. Neviem ci viete ale vsetkym zupam smeraci rozdavali rozne dotacie,granty, stimuly a podobne finančné balíčky len BB župe nic. Preco asi? Ale aj tak Kotlebonci dokazali znizit zadlzenost cize sekeru BB kraja ktoru tam riadne zatal jeho smeracky predchodca. A popri tom dokazali aj podstatne lacnejsie hospodarit a vysutazovat nakupy za sluzby a tovary a este realizovali aj udrzby a opravy ciest. Ale to media slnieckarov a oligarchov nepublikovali. A pozrite sa teraz na BB zupu. Ludia budu chodit pesi lebo dementi na župe chcu rozkazovat a neplatit busdoprave a myslia si ze oni to vedia. Ale nevedia lebo maju velke problemy v BB. A jedine kto tu aspon ponuka nieco ako bič na politikov je Harabin. A to je hmotna a osobna zodpovednost za rozhodnutia kazdeho riadiaceho uradnika a politika.

  13. Pre Obyvatel,prestaň si už takto nehorázne vymýšľať a klamať!!!!!To už sa už ozaj nedá čítať,čo to tu neustále a o všetkom vieš,zrejme máš vlastnú tajnú službu,lebo Ty vieš ozaj o všetkom a všetko prezentujes ako fakty.Fujtajbl,takí ľudia sú hnus spoločnosti.

  14. Práve naopak,Ty si vymýšľaš a klameš a neustále sa ku všetkému vyjadrujem,neustále predkladas tvoje dojmy a predkladas ich ako fakty,a to považuješ za rozumné? A ty komu chces zapchavat hubu,ty debilko.

  15. no, to je dosť zavádzajúca argumentácia, pravdepodobne prevzatá priamo z materiálov LSNS..a teraz realita aj s konkrétnymi číslami:.áno podarilo sa mu počas ekonomického rastu znížiť dlh, ale to sa podarilo vo všetkých krajoch okrem Prešovského..on na tento hospodársky rast nemal vobec žiadny vplyv a tak hospodáril s príjmami takmer o 100 mil. eur vyššími než jeho predchodca dokázal znížit dlh o 39 mil….navyše sa mu ale prepadla hodnota majetku o 25 milionov – a to je najviac z pomedzi všetkých krajov….ak by ten kraj neviedol počas toho obdobia nikto, ten dlh by sa znížil ešte viac….ale naspat k problému so socialne slabšími: sluboval vytvoriť 10-15 tisíc pracovných miest – reálne vytvoril 90 (nie tisíc) pre svojích známych a rodinu, sluboval sociálne podniky a zamestnávanie vo verejno-prospešných prácach (napríklad v tých zberných dvoroch o ktorých píšeš vyššie) – z tohoto absolútne nič nebolo, nedokázal to….ak by to bolo také rúžové ako píšeš ty, tak by si ho zvolili znovu..no nezvolili a vedeli prečo…nevie riadit jeden kraj, ťažko bude riadiť štát.

  16. Tie socialne podniky sa v BB kraji nezrealizovali pravdepodobne preto lebo ich vsade financuje stat. A preto sa zriadili len tam kde je zupan alebo primator smerak. Hodnota majetku bola len uctovna a prehnane cenovo nadsadena. Videl si ten vozovy park cestnej spravy. 30 aut realne v cene srotu, Ale uctovne v milionoch. V takomto stave to nechal jeho smeracky predchodca. A to mnozstvo nevyhodnych zmluv ani nehovorim. Treba zmenu garde na reštart systému aby sa prethali nitky veskerej doterajses zlodejiny

  17. Obyvatel,tu Ti Ratafak Plachta presne dokázal,že si vymyslas,mudrujes,a Tvoje dojmy vydávas za fakta a hlavne klameš a zavádzas,keď ti na to ľudia prídu,tak im zakazujes,aby reagovali na tvoje prispevky,no proste si to,čo som už na teba napísal.Okrem toho,zakazovať nemôžeš nič,keď už také niečo vycapis,tak musíš zniesť aj následky,okrem toho či ty mi odpovieš,alebo nie,je jedno,hlavne,že si ľudia utvoria svoju mienku o tvojich vymysloch.

  18. Mne on nedokazal vobec nic a mozno pre teba to stačí. A ja tebe nic nezakazujem len nereaguj na moje prispevky a ked nemáš kde sa odbavit tak chod na zachod ale na mna nereaguj a neotravuj ma

  19. takže vlastne klamal ked sluboval socialne podniky a reálne ich nemohol ufinancovať (a to aj napriek zvýšeným príjmom)…ako som písal, jemu už vystavili vysvedčenie obyvatelia kraja v ktorom posobil….skúsili „alternatívu“ a namiesto zmeny a vytvárania pracovných miest sa dočkali nesplnených slubov, zastavenie investícií a čerpania Eurofondov a vytvorenie pár miest pre kotlebových známych….určite chcem zmenu ale určite nie takú jakú sme videli v BB kraji..

  20. No to mas pravdu ze zastavili veskere financie do toho kraja lebo ho chceli totalne odrovnat. Ale zato dali 1,5miliona euro dotaciu Lunterovej firme. Aby bolo z coho tunelovat a financovat si kampan. A Lunter este ani nenastupil do uradu namiesto Kotlebu a uz si zamestnal svojho synceka Ondrejka a to hned ako vicezupana. A este dalsich svojich ludi. Tak neviem co tu poukazujes na Kotlebu ze zamestnal upratovacku alebo uctovnicku zo svojho okolia. Kto bude zmena Kiska? Beblavy? Alebo Truban? Prosim ta netrep hluposti. Ja niesom Kotlebovec len analizujem ten marazmus co tu je a bude ked nenastane tvrdy restart.

  21. Skúsim to ešte raz a naposledy…Kotleba sľuboval modré z neba: spraviť poriadok, vytvoriť pracovné miesta-tisíce, sociálne podniky atď..Dostal dôveru ľudí a vďaka ekonomickému rastu aj najvyššie príjmy…a vysledok po 4 rokoch bolo žalostný…nič nevytvoril, zastavili sa investície v celom kraji, s problémom sociálne slabých vôbec nepohol….Kiska, truban, beblavy, upratovačky a ani lunter s tým nemaju nič, zbytočne si o nich písal..

  22. Pre R….. Plachta,to je to ,čo má na tom chlapovi,menom Obyvatel sere,neustále zavádza,klame,vymýšľa si všelijaké konšpirácie a neustále rozširuje nenávisť,to nie je už sranda.Skoro každý, a aj ja ,chceme zmenu,ale nemôžme sa nechať takto ovplyvňovať takýmto hnojom.

  23. Dnes ste si pozreli spravy a videli ako v BB Lunter a jeho syn riadia BB kraj. Neplatia SAD a ludia chodia pesi. Toto keby sa stalo za Kotlebu to by bola aféra. A Lunter dostal 1,5 milona eur z eurofondov. To sa niekomu zije a podnika. Toto su vsetko fakty. Keby dali Kotlebovi 1,5milona € ako kraju tak by urcite aktivnejsie rozbehol socialne podniky. Ale dam este jeden Kotlebovci robili zadarmo hlidky vo vlakoch lebo tam ciganske neviniatka robili bordel. Ako to vsetci politici odsudili. A teraz? Pan politik a splnomocnenec pre romov Ravasz zalozil socialny podnik a za niekolko 100tisic eur zorganizoval skolenie pre par ciganov ktori akoze hliadkuju ale dohovaraju ciganom bordelarom vo vlakoch. A samozrejme to nas daňových poplatnikov stoji dalsich niekolko desiatok tisíc eur mesacne na ich vyplaty. Toto je realita a nie klamstvo. Overte si tieto fakty a potom tu reagujte na moje prispevky ze kto tu klame a zavadza. A hnoj mas v tej tvojej obmedzenej hlave

  24. skúsim to ešte raz…Kotleba mal k dispozícií o 100 mil eur viac ako jeho predchodca, a preto vyhovárať sa na to že nedostal 1,5 mil. eur je smiešne a hlavne ak išlo o peniaze EU z ktorej chce vystúpiť….my sa tu zbytočne budeme doťahovať, obyvatelia BB to skúsili na vlastnej koži a poučili sa, bola by škoda ak by sme sa aj my nepoučili z ich chýb…

  25. No daj zdroj na 100mil. Pozrieme vyrocne spravy a rozpocty. Ale realita je taka ze Lunterovci su tam uz dost dlho a ludia v BB regione chodia peši

  26. Obyvatel 26. februára 2020, 7:14 at 7:14 – link uvedeny pod prispevkom by mal zo SOL zmiznut – admin ho chcel zmazat.

    Zasiahol som a chcem, aby tu zostal. Nie pre informovanie verejnosti – toto totiz NIE JE ZDROJ INFORMOVANIA VEREJNOSTI, ale ubycajny propagandisticky web. Problemom je, ze je natolko jednoduchy, ze si jeho autori nedali ani len tolko prace, aby sa na normalny web aspon hranli navonok. Asi vedia, ze ich citatelia a zdielatelia to nepotrebuju, im staci citat a sirit to, co sa im paci a co chcu pocut a citat.

    Nie, brzdite v utokoch na mna. Je mi uplne u riti, ci to citate alebo nie.
    Ja som len chcel zistit povod zverejnenych informacii a ich relevanciu si overit priamo u tam, kde bola zverejnena.

    Nepodarilo sa mi najst ZIADEN KONTAKT.

    Citatel teda NEPOZNA VYDAVATELA, nema kontakt nikam k publikovanym informaciam, nehrozi niekomu zavolat a komunikovat s nim. Dokonca ani len e-mailom, ktory moze byt kludne prednastaveny do spamu. Ale aspon ten pocit, ze tam nieco je.

    Tu nie je NIC!
    A napriek tomu to inteligentnemu cloveku zdielajucemu tym padom NEZMYSEL sireny s urcitym umyslom NEVADI !!

    Priatelia mysliaci hlavou co si myslite, preco asi tomu tak je?

    Dakujem za zmysluplne odpovede… 😉

  27. Nebol umysel na propagandu webu ale obsah videa europoslanca a jeho čin. Kto sa doteraz odvazil dat trestne oznamenie na pentu? Kto z europoslancov ci politikov?

  28. Ratafak plachta precitaj si fora z BB okolia aka je pravda a nalada obyvatelstva na zmenu ktora nastala BB kraji.
    Myslis ze Lunter a jeho syn ci ich politici priatelia daju TO na pentu? Zatial nedal nikto ale len taraju a slubuju zmenu. Ano Matovic sa prebehol na Belize a tam to skoncilo. Alebo Truban da TO na Pentu? Zabudni. Skor da suhlas na vojenske zakladne nato na sk.

  29. Kto podľa vás spraví zmenu ? Nikto ,pretože tam nie je kompetentný ktorý by dokazal niečo zmeniť,je to úbohé ,všetci čo boli vymenovaný sú skorumpovaný

  30. Nepíš mi o Lunterovi, ja ho nikde neobhajujem a nekandiduje do parlamentu. Reč je o Kotlebovi a jeho schopnosti niečo zmeniť. Ak si ľudia v BB nevedia zvoliť poriadne vedenie, neznamená to predsa že by sme mali zopakovať ich chyby na celoštátnej urovni. Jedno TO na Pentu na tom nič nemení. Je to viac symbolicky marketingový ťah, lebo na systémovú zmenu proste nemajú kapacity.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img