ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Dostane EXstarosta Šintavy Holička pokutu za ignorovanie Ústavného zákona?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava /  Nielen v Seredi riešia podávanie oznámení volených zástupcov príslušnej komisii, ale aj v susednej obci  Šintava. Tu sú od Serede podstatne ďalej. Práve v Šintave dovtedy „bezvýznamná“ komisia na Ochranu verejného záujmu mala odvahu neplnenie povinností uložených starostovi v súlade s Ústavným zákonom konať ďalej. Po zákonom stanovenom procese posunula evidentné porušenie zákona vtedy starostom  Holičkom Obecnému zastupiteľstvu na preskúmanie dôvodov porušenia zákona a prípadne na vyvodenie zodpovednosti voči jeho porušovateľovi, teda EXstarostovi  obce Holičkovi.

Hlasovanie o relatívne vysokej pokute vo výške  8 898 Euro  sa má odohrať už na najbližšom rokovaní OZ v pondelok v predvečerných hodinách.

Prečo je pokuta v takejto výške? Zákon výšku pokuty stanovuje presne a nedáva poslancom žiadne možnosti k jej zníženiu alebo navýšeniu. V tomto prípade sa jedná o tri mesačné platy. Z uvedeného čísla sa dá ľahko vypočítať ročný príjem exstarostu, ktorý bol cca  35 000 Euro.

Pri takomto príjme sa logicky predpokladá dostatočná mentálna výbava jeho poberateľa. Z dokumentu, ktorý uverejnila Obec Šintava je zrejmé, že komisia M. Holičku požiadala dva krát o vysvetlenie v nedostatočnom (predpísanom) rozsahu podaného oznámenia. V jednom prípade odpovedal tak, ako je v dokumente napísané a druhú výzvu si ani len neprevzal.

Obecnému zastupiteľstvu ktoré ho po tretí krát vyzvalo k zaujatia postoja k prebiehajúcemu konaniu podľa Ústavného zákona súdiac zo zverejnených dokumentov Holička ani na tretí krát nevysvetlil svoje NEkonanie. Je 35 000 ročne málo na to, aby si volený funkcionár riadne splnil povinnosti uložené mu  Ústavným zákonom, ktoré si mal ako starosta plniť každoročne.

Všetky tieto hore uvedené fakty sú zrejmé aj poslancom, ktorí predmetné materiály dostali pred rokovaním OZ – viď príloha.

K bodu č. 3(1)

Porušenie  Ústavného zákona EXstarostom Holičkom nie je fikciou, ale vychádzajúc zo zverejnených podkladov faktom, písomne konštatovaným príslušnou komisiou, resp. Obecným zastupiteľstvom.

Už v pondelok na rokovaní OZ budú poslanci musieť hlasovaním o sankcii pre Holičku hlasovať  verejne. Práve tu sa ukáže charakter a vôľa zákon chrániť reálne, nie len verbálne v sľuboch pred voľbami. A  poslanci zapíšu do histórie a kroniky obce každý svoje meno individuálne.

Práve na výsledku tohto hlasovania budú mať možnosť občania vidieť, ako vážne ktorý poslanec OZ berie dodržiavanie zákonov a teda čo je možné od ktorého z poslancov v budúcnosti očakávať.

Áno, hlasovať sa dá „ZA „postih preukázateľnému porušovateľovi zákona, dá sa hlasovať „zdržaním sa hlasovania“, čo je vlastne proti postihu a dá sa priamo byť proti udeleniu sankcie hlasovaním „PROTI“. Posledné dva hlasovania však budú znamenať možné krytie porušenia zákona a prinesú riziko u každého z poslancov, že sa obdobne bude správať v každom prípade, kedy sa bude vyžadovať zaujatie postoja v zásadnej veci.

Bude nutné zároveň sa spýtať, ako sa zachovajú takíto poslanci v momente, kedy by išlo o porušenie zákona ich blízkou osobou, ich rodinným príslušníkom, či nebodaj nimi samotnými.

Zaujímavé by bolo vidieť konanie poslancov v momente, kedy by porušením zákona bol priamo dotknutá im blízka osoba, bola by spôsobená škoda na ich majetku alebo financiách, alebo zákonnom plnení. Vtedy by každý určite vyžadoval plnenie zákona bez milosti.

Občania dva roky po brutálnej vražde novinára Kuciaka a jeho snúbenice lamentujú, ako neskutočne skorumpované je Slovensko a v akom morálnom bahne sa nachádzame.

Poslanci v Šintave už v pondelok budú mať možnosť občanom ukázať, či majú  záujem veci meniť.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zasiahla cenzura starostky.prestrelila a Simulcik s dvomi poslankynami si nenechal srat na demokraciu ani na hlavu a starostke ukazali aka je sprosta.Slava sa zmenila.Snazi sa hrat dolezitu a nema na to.Tak jej treba

  2. To že sa pomery v obci vracajú na úroveň s pred volieb si všimli už viacerí, kde je ten sľub spoločne to dokážeme, pani starostka začala používať jednotné číslo a uplatňovať svoje predstavy o smerovaní obce a poslanci sú nejak len do počtu.

  3. Jednoduchá odpoveď , viacej nevoliť , ani starostu ani poslancov , ktorý nerobia pre ludi . Akosi sa už stáva , bežnou praxou , že ak ma zvolia potom si už robím po svojom.

  4. Tiez som ju volila ale som sklamana.Ludia okolo nej Cemezova a dosadeni zamestnanci na OU.ozaj bolo vobec zakonne prijata p.Javorova napriklad a zbytok rodiny v skolke.

  5. Pani Sintavanka, Sláva sa nezmenila, ona taká bola vždy. Pretvárka, ale len pred volbami. Po voľbách koniec, ona je zákon v Šintave, hnus.

  6. A to ste sa tesili ze holicka je prec? Možno to bol len nejaky emotivny zbrkly cin starostky. Snad sa to tam vráti do normalu..

  7. Otazka 26. februára 2020, 7:11 at 7:11 – na rokovani OZ sa starostka Reznakova VEREJNE niekolko krat za sebou vyjadrila, ze by prispevok vymazala ZNOVU a ze tak UROBI VZDY. Takze VEREJNE DEKLAROVALA aplikovanie CENZURY z pozicie moci, ktoru VYKONAVA ONA OSOBNE z pozicie starostky obce a verejneho cinitela.

    Drzim starostke palce, nech pokracuje dalej. 😉 Obec preslavi podstatne viac, ako Holicka. Odhadujem uroven Fekisoviec…

    Po prvotnych verejnych vyjadreniach o nutnosti SOL dostat prec z obce, nasledne po dlhodobom NEkonani vo veci poskodenia obcanov NEZAKONNYM rozhodnutim obce, v NEZAKONNOM VYPLACANI ODMIEN POSLANCOVI (PISOMNE POTVRDENE Obecnym uradom) teraz CENZURA ZAKAZANA Ustavou SR?

    Starostka Reznakova sa stava unikatom a to uz rok po volbach…

  8. Nebol to len zbrkly emotívny čin. Práveže to bola prava tvar pani starostky, ktorú nedokáže večne schovávať. Arogancia a nerešpektovanie druhých to je u nej na prvom mieste.

  9. Kto chce vykonávať post starostu, musí mať prehľad, slušné správanie a hlavne inteligenciu. Tu chýba všetko. A tá zloba, závisť, nenávisť v nej… ach jaj

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
Predchádzajúci článok
Ďalší článok
spot_img