ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Biely Mercedes poškodil páchateľ u nás zakázanou pyrotechnikou

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď  | Včera vo večerných hodinách došlo k výbuchu osobného motorového vozidla značky Mercedes bielej farby, ktoré bolo odstavené na verejnom priestranstve pri prvom z troch činžiakov na Cukrovarskej ulici. Silný výbuch bolo počuť vo veľkej časti mesta, načo reagovali svojimi telefonátmi viacerí občania.

Na miesto udalosti bola vyslaná jednotka HaZZ zo Serede s dvomi vozidlami a niekoľko policajných hliadok vrátane hliadky Mestskej polície. Skutočne sa jednalo o úmyselné poškodenie motorového vozidla páchateľom, ktorý na základe expertízy vykonanej Kriminalisticko-expertíznym ústavom PZ k explózii použil pyrotechniku 4. stupňa, ktorej predaj na území SR legálne povolený pre bežných spotrebiteľov nie je.

O tejto skutočnosti nás informovala polícia s tým, že vyšetrovateľ začal trestné stíhanie voči neznámemu páchateľovi pre poškodzovanie cudzej veci.

 

V súvislosti s predmetným skutkom je potrebné uvedomiť si, že tento druh násilia nie je nebezpečný len pre tých ľudí, voči ktorým je konanie páchateľa smerované, ale aj pre širokú verejnosť. K výbuchu došlo na verejnom priestranstve pod obytným domom vo večerných hodinách, kedy je väčšina ľudí doma, resp. popri činžiaku je pohyb ľudí bežný. Takýmto konaním takto páchateľ minimálne ohrozil na zdraví aj bežných občanov, ktorí sa v danom momente po verejnom priestranstve mohli pohybovať a samozrejme majetok ostatných občanov.

Podľa našich informácií došlo k poškodeniu minimálne jedného vozidla zaparkovaného vedľa vybuchnutého Mercedesu a nedá sa vylúčiť ani poškodenie majetku obyvateľov bývajúcich minimálne na prvom poschodí predmetného činžiaka. Preto je ťažko pochopiteľné, že polícia nezačína trestné stíhanie aj pre trestný čin všeobecného ohrozenia, ktorého sa s najväčšou pravdepodobnosťou páchateľ či viacerí páchatelia dopustili.

Sereď je mestom všeobecne známym kriminalitou aj v minulosti a preto kompetentné policajné zložky by mali s okamžitou platnosťou prijať opatrenia, ktoré v dostatočnej miere budú demonštrovať ochotu vysporiadať sa s takto závažnou násilnou trestnou činnosťou a ktoré do mesta vrátia bezpečnosť rovnako, ako tomu bolo pred niekoľkými rokmi po zásahu vtedajšieho prezidenta PZ Spišiaka a ministra vnútra Lipšica.

Je potrebné uvedomiť si, že len razantné konanie polície dokáže zvýšiť jej rešpekt u zločincov páchajúcich násilnú trestnú činnosť a úctu u občanov, ktorí políciu zo svojich daní platia.

Je smutné, že samospráva doteraz nevydala žiadne vyhlásenie smerované k občanom a odsudzujúce násilie, drogovú kriminalitu a nevykonala také opatrenia, ktoré by vykonať mala na to, aby sa obraz mesta na verejnosti vylepšil.

Do dnešného dňa sa verejnosť nedozvedela ako je možné (vychádzajúc z verejného vyjadrenia p. Saba na rokovaní MsZ), že drogy prichádzajúce do mesta mali byť preberané v mestom vlastnenej nehnuteľnosti a ako je možné, že ľudia verejne poukazujú na to, že obdobné obchody bežia v nehnuteľnosti ďalšej. Uvedomia si konečne poslanci MsZ a primátor mesta zodpovednosť vyplývajúcu im z ich funkcií voči občanom?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zas ten primátor mesta, zase tá politika a vaše nezmyselné komplexy dokola…….. toto už vážne neni možné, aby pomaly každý článok bol o politike……. už sú tieto články vaše neni zaujímavé, lebo všetko čo sa stane je kvôli primátorovi 😂🙈

  2. Všade samá politika 1. februára 2020, 14:49 at 14:49 – komplexy tu mate jedine ak Vy.

    Ako mozete napisat taky nezmysel, ked obcan v suvislosti s bezpecnostou a spravou veci verejnych pripomenie povinnosti volenej a obcanmi platenej samospravy?

  3. Už niekoľko týždňov na ul. Garbiarskej je na začiatku oplotenia bývalej školy odparkovaný čierny mercedes ev. č. okresu Trnava. Aj tento mercedes nesie v prednej časti a na prednom okne zjavné úmyselné poškodenia spôsobené na tomto mieste pravdepodobne silnejšou pyrotechnikou o čom svedčili jej útržky, ktoré sa na poškodenom vozidle a v jeho blízkosti nachádzali po jeho poškodení. Toto vozidlo používali naši uvedomelý spoluobčania.

  4. Keby ten vybuch ublizil niekomu z mojej rodiny, matke, otcovi, detom – zem prekopeme, aby sme toho zmrda nasli, pri obytnom baraku toto urobit kadial chodia ludia, ty ZMRD, ked uz si tu riesis sukromne veci, ries si ich tak aby si neohrozoval ostatnych.

    Ty primitivny debil.

  5. prosim vas uz tu zablokujte tuto stoku a zumpu. Ved to je hrozne ake vypatlane hlavy sa tu sprosto prezentuju. Uroven a hodnota tohoto mesta je cista katastrofa

  6. Veď on je zodpovedný za mesto SEREĎ nikto iný,tak ako vedúci za predajňu a jeho personál ,a tak je to hádam v každom meste,či nie ?

  7. Ak tieto komentáre odzrkadľujú mentálnu úroveň tohoto mesta tak Tomčányi a väčšina poslancov tam bude sedieť do smrti

  8. Pokiaľ nepôjdu voliť ľudia a občania tohoto mesta,ako bolo už spomenuté, že volí iba menšina nášho mesta.Ak by išlo voliť viac občanov = voličov ,určite by tam p.primátor Tomčányi nesedel, pretože ho volia iba občania z jeho okolia a prisluhovači .Potom je zbytočné o tom hovoriť a písať,treba ísť voliť a nie potom mať veľa rečí ,že tam stále sedí a s ním jeho prisluhovači,Rozmýšľajte .

  9. Slušných, pracovitých a inteligentných ľudí a ich majetky prosím nechajte na pokoji a choďte si svoje účty vybavovať niekam na pole mimo mesta.

  10. Akoze tam je velkym napysane pozor plyn,no nechcem si predstavit ako to mohlo dopadnut,ako na vychode pred nedavnom,dufam ze toho blbca chytite a nenechate ho len tak si chodit

  11. Toto by tiez chcelo preklasifikovat na teroristicky cin a dat tam podobne ako pri tom Kosickom MacDonald bombermanovi podobnu sadzbu :))).

  12. neviem ci to bol švec, ten si nevie zapalit ani cigaretu, no a az to bol on, tak aj tu pyrotechniku mu kupila mama, tak ako vsetko… frajer co potopil vlastneho brata

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img