ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Finančná správa predlžuje úradné hodiny

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

FN SR |MM| Finančná správa počas posledných januárových dní predlžuje úradné hodiny na daňových úradoch a call centre. Klientske zóny daňových úradov budú pre daňovníkov dostupné aj vo štvrtok, ktorý obvykle nie je stránkovým dňom. V piatok budú úradné hodiny predĺžené. Posilnené bude pre elektronické podávanie daňových priznaní k dani z motorových vozidiel (DzMV) aj call centrum. Elektronicky podať daňové priznanie k DzMV musia aj tento rok platitelia DPH, všetky právnické osoby zapísané v obchodnom registri a fyzické osoby podnikatelia.

Finančná správa predĺži počas posledných januárových dní úradné hodiny na daňových úradoch a call centre finančnej správy. Chce vyjsť v ústrety najmä daňovníkom, ktorí sa budú potrebovať poradiť pri podávaní daňového priznania k DzMV. 31. január 2020 je totiž posledným dňom, počas ktorého bude možné podať daňové priznanie k DzMV. Podateľne a klientske zóny na daňových úradoch budú počas posledných januárových dní dostupné aj počas nestránkových dní (štvrtok 30.01.2020), prípadne predĺžené (piatok 31.01.2020).

Daňové úrady budú počas budúceho týždňa dostupné nasledovne:

Podateľňa Klientska zóna
pondelok 27.januára* 08:00 – 16:00 08:00 – 16:00
utorok 28. januára* 08:00 – 16:00 nestránkový deň
streda 29. januára* 08:00 – 17:00 08:00 – 17:00
štvrtok 30.januára * 08:00 – 17:00 08:00 – 17:00
 piatok 31. januára * 08:00 – 17:00 08:00 – 17:00

* pozn. štandardné úradné hodiny

Pre podávanie DP k DzMV budú počas posledných januárových dní posilnené aj služby call centra.

Call centrum finančnej správy bude k dispozícii počas posledných januárových dní nasledovne:

  • pondelok 27. januára – do 24.00 hod. (voľba k DPH a voľba Informácie k elektronickej komunikácii a technická podpora, ostatné voľby do 19.00 hod.)
  • utorok 28. januára až štvrtok 30.januára – do 17.00 hod. (voľba Informácie k elektronickej komunikácii a technická podpora a voľba k DzMV, ostatné voľby do 16.00 hod.)
  • piatok 31. januára – do 24.00 hod. (voľba k DzMV a voľba Informácie k elektronickej komunikácii a technická podpora, ostatné voľby do 19.00 hod.)

Všetky tieto opatrenia zavádza finančná správa preto, aby vyšla v ústrety tým daňovníkov, ktorí musia do 31.januára 2020 podať DP k DzMV. Finančná správa upozorňuje, že 31. január je tiež termín na zaplatenie dane, nielen na podanie daňového priznania. Finančná správa chce v tejto súvislosti upozorniť aj na to, že kým DP k DzMV sa podáva finančnej správe, daň z nehnuteľnosti sa podáva obci. Správu dane z nehnuteľností teda vykonáva obec, na ktorej území sa nehnuteľnosť nachádza a daňové priznanie k dani z nehnuteľnosti je potrebné podávať obciam, nie daňovým úradom.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img