ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Víťazný víkend družstiev BK Lokomotíva Sereď

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sobota 18.1.2020

Mladší žiaci U13

Zápas č. A45

B.S.C. Bratislava – BK Lokomotíva Sereď 48:72 (16:15, 36:37, 40:55)
Vranovič 38 (TH 7/5, 3 trojky), Majerník A. 20 (2/0), Bombera 8, Vranka 2, Kiss 2 (2/2), Hrubý 2. Trestné hody družstvo 11/7, 3 trojky.

Zápas č. A48

B.S.C. Bratislava – BK Lokomotíva Sereď 58:77 (7:19, 30:43, 47:62)
Vranovič 26 (TH 7/6), Majerník A. 25 (9/5), Kiss 11 (2/2, 1 trojka), Écsi 6, Vranka 4, Mizerík 4, Bombera 1 (2/1). Trestné hody družstvo 20/14, 1 trojka.

V dlho očakávanom dvoj-stretnutí, hostilo našich 13-ročných basketbalistov zo Serede, aktuálne štvrté najlepšie družstvo z ostatných majstrovstiev Slovenska – BSC Bratislava. V domácich stretnutiach sa v Seredi, na jeseň, súperi rozišli po vyrovnaných súbojoch, každý s jedným víťazstvom 71:65 a 68:72. Právom sa tak očakával tuhý boj o postup do ďalšej fázy súťaže. V prvom odvetnom zápase sa družstvá vôbec nešetrili a hrali výborný basketbal. V úvodnej časti hry sa ešte striedali vo vedení, ale v tretej štvrtine prvého merania síl (4:18) si naši „bojovníci“ pripravili rozhodujúci náskok. Skvele hrali predovšetkým Tomáš Kiss, ktorý dával našej hre myšlienku, zmysel a energiu a podal tak fantastický výkon v obrane i v útoku. Na nezastavenie bol Miško Vranovič (autor 38 bodov) a Andrej Majerník, ktorý absolútne dominoval pod obidvoma košmi. Kolektívny výkon výborne dopĺňali Sebo Bombera, Adam Vranka, Aďo Écsi a nesklamal ani Janči Mizerík. V poslednej štvrtine sme už kontrolovali hru, proti stále nebezpečnému a nevzdávajúcemu sa súperovi. Víťazstvo veľmi hreje, lebo bolo dosiahnuté vo vynikajúcom športovom prostredí s veľmi kvalitným súperom. V druhom zápase dostali priestor na ihrisku všetci prítomní hráči. Na jednej aj druhej strane chlapci predviedli výborné individuálne akcie, čoho výsledkom bol rýchly basketbal s množstvom krásnych jednoduchých košov. Víťazstvom v druhom zápase si naši chlapci zabezpečili definitívnu účasť (spolu s majstrovským Interom Bratislava) v nadstavbovom boji o postup na májové Majstrovstvá Slovenska 2020, v kategórii U13 (mladší žiaci, ročník narodenia 2007 a mladší).

Moje veľké poďakovanie a obrovské uznanie patrí slovenskej trénerskej legende, skvelému človeku, ale predovšetkým basketbalovému odborníkovi, od ktorého sa stále máme čo učiť, momentálne v službách domácich hráčov- Jankovi Meszárošovi. Ten príkladne, vysoko inteligentne, jasne a názorne ukázal všetkým trénerom na Slovensku v žiackych kategóriách, že napriek tomu, že obidvom tímom išlo v sobotu „o postup“ do vyššieho levelu súťaže, neznížilo sa ani jedno družstvo k odstúpenej „zavretej“ obrane do trestného územia, ale chlapci si to natvrdo rozdali v celoplošnej hre 1 na 1, čo je z hľadiska ich vývoja kľúčové , pre ich basketbalový rast v tomto veku. Predvedené výkony chlapcov na jednej i druhej strane boli skutočnou basketbalovou oslavou mládežníckeho basketbalu a nielen v tejto vekovej kategórii.

Na druhej strane patrí absolútna hanba iniciátorovi nezmyselných zmien a nastavení súťaže „na poslednú chvíľu“, v tejto vekovej kategórii. Pretože súťaže, ktoré boli už riadne vyhlásené a rozlosované v auguste 2019, niekto úplne účelovo, nešportovo zmenil (v prospech svojho klubu) a sme presvedčení, že absolútne v rozpore s fair-play síce pripravil lepšiu pozíciu pre „svoje družstvo a klub“ do nadstavby tejto súťaže, ale výrazne tým poškodil mladé talenty, v tomto prípade z družstva BSC Bratislava, ale zároveň hrubo ovplyvnil zmenu systému. Tým, že to urobil až po vylosovaní zápasov a skupín, len na základe výsledkov vyžrebovania súťaže …. je vlastne bezprecedentný podvod na deťoch a ďalší výkričník pre slovenský basketbal do budúcnosti ….

V sobotu totiž bolo vyradené momentálne jedno z TOP družstiev na Slovensku, ktoré hrá moderný basketbal a jednoznačne patrí do lepšej fáze súťaže, ale zároveň boli morálne vyradení všetci, ktorí umožňujú priechodnosť týmto „falošným lokálpatriotom“ a ich nešportovým a neodborným zásahom do mládežníckych súťaží už po ich vylosovaní …..

Tréner: Jozef Ištok

1. liga Kadetky – skupina Západ

Zápas č.Z2

BK Lokomotíva Sereď – BK Slovan Bratislava 87:24 (14:6, 40:8, 63:14).

Žemlová 28 (TH 2/0), Nagyová 20 (1/1, 1 trojka), Užovičová 19 (4/3), Jakubčeková 8, Vaňovčeková 6, Takács 4, Pjonteková 2, Zrayer a Kovalovská. Trestné hody družstvo 7/4, 1 trojka.

V prvom zápase tohto kalendárneho roku sme privítali na domácej palubovke suseda z našej tabuľky BK Slovan Bratislava. Zápas sme od úvodu mali pod kontrolou, v prvom polčase ešte s miernymi výpadkami, keďže súťažný zápas sme hrali naposledy v minulom roku. V druhom polčase už ale dievčatá predvádzali rýchly moderný basketbal s veľkým počtom vyhratých súbojov 1:1 doplnených o niekoľko jednoduchých kombinácii. V obrane sme pracovali zodpovedne, problém nám robilo chvíľkami len odstavovanie a obranný doskok. Postupne sme si dokráčali k 1. víťazstvu v tomto víkende, kde sme ešte stále bojovali o postup medzi najlepších 8 družstiev na Slovensku.

Tréner: Martin Bosý

Nedeľa 19.1. 2020

1 liga Kadetky – skupina Západ

Zápas č.Z30

BK Slovan Bratislava – BK Lokomotíva Sereď 53:94 (13:20, 23:35, 41:67).
Užovičová 27 (TH 2/0, 1 trojka), Jakubčeková 22 (6/2), Žemlová 17 (3/1), Nagyová 16 (4/0), Takács 4 (2/0), Pjonteková 4, Vaňovčeková 2, Zrayer 2, Kovalovská. Trestné hody družstvo 17/3!!!, 1 trojka.

Do odvetného zápasu a zároveň posledného zápasu základnej časti sme už vstupovali s vedomím, že postup nášho družstva sa neudeje aj napriek tomu, že by sme v tomto zápase zvíťazili. Toto všetko sa podpísalo aj nad nekoncentrovaným vstupom do zápasu čoho výsledkom bolo, že po 90- tich sekundách sme mali úspešnosť streľby spod koša 8/1, o úspešnosti trestných hodov počas celého zápasu rozprávať asi ani netreba! Aj napriek nedôraznému vstupu do zápasu sme mali v činnostiach stále mierne navrch. Počas polčasovej prestávky bolo treba pridať na dôraze a dôslednosti, čo sa nám aj podarilo. V úvode 3. dejstva sa síce presadil súper 2-bodovou strelou, ale následne sme šnúrou 18:2 v náš prospech rozhodli o osude zápasu, ktorý si do záverečného hvizdu všetky hráčky napokon užívali, zodpovedne pracovali v obrane, hrali rýchlo a kolektívne.
2 kolektívne výkony doplnené o tie individuálne, ktorými sa dievčatá prezentovali rozhodli o 2 našich víťazstvách. S bilanciou 6 výhier a 6 prehier sme ukončili základnú časť západ na smolnom 5. mieste. O to trpkejšiu príchuť má toto umiestnenie, keď sme v priebehu súťaže prehrali 3 zápasy rozdielom jedného, dvoch a štyroch bodov. Skúsenosti a zápasová prax rozhodli o tom, že my ako jedno z najmladších družstiev v súťaži budeme bojovať o najlepšie 9. miesto na Slovensku v sezóne 2019/2020.
Mňa ako trénera ale teší neúnavná pracovitosť hráčok v tréningovom procese z čoho plynie aj herný progres družstva a individuálny rast samotných hráčok.
T.E.A.M!!!

Tréner: Martin Bosý

Mikroliga

Dňa 19.1. 2020 sa uskutočnilo ďalšie kolo mikroligy v sereďskej Sokolovni medzi družstvami ZŠ Komenského Sereď ako organizátori, BSC Bratislava, a Sencom. Keďže Senec prišiel s menším počtom hráčov tak naši odvážlivci posilnili Senec a mohlo sa hrať.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img