ISSN 1337-8481

utorok, 16. apríla, 2024

Super lyžovačka v Rakúskom Stuhlecku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Autobusový dopravca Slovak Lines Bratislava sa počas zimnej sezóny zameriava na prepravu milovníkov zimných športov na celodennú lyžovačku do strediska Stuhleck. Toto obľúbené lyžiarske stredisko je vzdialené, len 200 km od Bratislavy a pre zaujímavosť v okolí sa nachádza 18 upravených zjazdoviek. Z Bratislavy je odchod v piatok, sobotu a v nedeľu v ranných hodinách o 7.00hod luxusným klimatizovaným autobusom príchod do strediska Semmering – Stuhleck cca 9.00 hod. celodenné lyžovanie je do 16.00 hod.
po skončení cesta domov, príchod cca 19.00 hod.  Lyžiarske stredisko Stuhleck – Semmering Stuhleck pri obci Spital am Semmering je so svojimi 1 783 m. n. m. najvyšší vrch na východnom okraji Álp a najväčšie lyžiarske stredisko na východe Rakúska. Stuhleck bol prvý kopec, na ktorý v roku 1891 vystúpili nadšenci na lyžiach. Tento prvý krok  urobil z regiónu okolo Semmeringu jedno z prvých stredísk zimných športov v Rakúsku a ešte dnes sa označuje za kolísku zimných športov. Región Spital am Semmering-Stuhleck je skutočným rajom pre každého vyznávača lyžovania a snehu. Nechajte sa vyviezť komfortnými   4- a 6-miestnymi sedačkovými lanovkami, niektoré sú vybavené ochrannými krytmi, a vychutnajte si celkom 24 km zjazdoviek, 18 kilometrov ľahkej obtiažnosti, 6 kilometrov strednej, so zárukou snehu, pretože všetky svahy na Stuhlecku sú vybavené najmodernejšími zasnežovacími zariadeniami. Lyžuje sa od 8.30 do 16.00 hod. Dve zjazdovky v stredisku sú dlhé až 5 km. Jedna zo zjazdoviek je osvetlená pre večerné lyžovanie, to začína o 17.30 a končí 20.30 hod. K vybaveniu rezortu patrí aj jeden snowpark pre pokročilých a dva snowparky pre začiatočníkov, 5 km dlhá sánkarská dráha a snowtubingová dráha. Nechýba niekoľko rôznych požičovní, servisov a lyžiarske a snowboadové školy. Možnosti stravovania v stredisku sú zabezpečené množstvom reštaurácií, odporúčame samoobslužnú reštauráciu Weißenelf W11  s nádhernou panoramatickou terasou a dostatkom miest na sedenie vo vnútri aj vonku. Reštaurácia sa nachádza v blízkosti zjazdovky č. 1. Neďaleko je aj ďalšia reštaurácia v chate Schwaigerhütte, ktorá tiež stojí za návštevu.
Deti do 6 rokov lyžujú zadarmo, deti od 6 do 15 rokov majú nárok na 50 % zľavu na skipasy, o niečo menšia zľava je pre juniorov od 15 do 18 rokov. Študentské skipasy sa predávajú za cenu juniorských, poplatok za miestenku.

Všetky informácie vám radi poskytnú na bus@slovaklines.sk  alebo telefonicky na +421 905 203 986.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img