ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Vážení priatelia a členovia TJ Rozkvet

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Michal Hanus | Je to už viac ako tridsaťdva rokov, čo sa dala dokopy partia mladých rodičov, ktorí nechceli, aby ich deti trávili svoj voľný čas hraním hier na hlavnej ceste, ale aby mali dôstojné a bezpečné miesto na hranie. V tom čase nebol problém na ulici vidieť aj niekoľko desiatok detí, ktoré sa hrali bedminton, na hlavnej ceste mali nakreslené čiary a hrali tenis. Partia nadšencov dala dokopy hlavy, každý pomohol, ako vedel a začala sa písať história TJ Rozkvet. Pri pohľade na dobové fotografie je vidieť, koľko mladých rodičov sa do spontánneho projektu zapojilo. Dnes je to už takmer nepredstaviteľné. V Strednom Čepeni vyrástlo nové ihrisko pre deti, bol tam kolotoč, šmykľavka, pieskovisko s domčekom, hojdačky, betónová plocha, kde boli umiestnené basketbalové koše, malé bránky na hokej. Uličania z v tom čase Ulice 9. mája, toho času 8. mája, sa začali organizovať, začali sa konať rôzne akcie pre deti aj pre dospelých na novom ihrisku. Opekačky, súťaže pre deti, ktoré sa konali na ihrisku, ale aj za neďalekou hrádzou, kde boli v tom čase futbalové bránky. V zime sa zalievala betónová plocha, kde sa pre všetky vekové kategórie pripravilo klzisko. Postupne sa osadilo osvetlenie plochy, aby bolo možné korčuľovanie aj za umelého osvetlenia. Naši otcovia sa striedali, zalievali plochu cez deň i v noci, aby sme si mohli užiť radovánky na ľade v blízkosti domova. Začali sa lyžiarske zájazdy, hodové zábavy, splavy Váhu, bicyklové výlety, poznávacie zájazdy, postavilo sa i druhé ihrisko a mnoho iného. To už začala TJ Rozkvet naberať konkrétne kontúry. Dnes sú z týchto nadšencov dôchodcovia a z nás, pre ktorých bolo ihrisko a všetky aktivity robené, sú rodičia detí, akými sme pred tými tridsiatimi dvoma rokmi boli my. Za všetku snahu, za všetok čas, ktorý nám naši rodičia obetovali im patrí vďaka a je na čase a na nás, pokračovať v tejto dlhoročnej tradícii a zavďačiť sa tak každému jednému, kto pridal ruku k dielu, prišiel na brigádu, na akciu, pomohol pri jej organizovaní. Boli a sú ukážkou toho, že kde je vôľa, tam je aj cesta.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. to dievca v ciernych satach bola mala hanusova,sestra poslanca hanusa.a bihariovci murari.
    takto sa to vsetko budovalo za socializmu,ci to bolo dobre,alebo zle nech kazdy posudi.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img