ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

V súvislosti so streľbou v Seredi konala polícia ihneď po oznámení – výzva pre svedkov !

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KRPZ Trnava |MM|  Polícia prijala počas silvestrovskej oslavy, asi polhodinu po polnoci, oznámenie o streľbe v Seredi na Vinárskej ulici.

Na miesto bola ihneď vyslaná policajná hliadka, ktorá streľbu preverovala a pátrala po možnom strelcovi. V čase príchodu policajtov sa na mieste nikto podozrivý nenachádzal, nebola tam žiadna osoba so zbraňou.  Polícia pokračovala v preverovaní udalosti počas dňa, pričom prijala aj ďalší podnet od občana, ktorý našiel vystrelené nábojnice. Miesto sme zadokumentovali a zaistili potrebné stopy. Súčasne polícia zistila totožnosť strelca a 30 ročného muža priamo z bytu predviedla na obvodné oddelenie. Zároveň polícia zaistila mužovi 10 zbraní v legálnej držbe, 9 evidenčných kariet k zbraniam, zbrojný preukaz a viac ako 700 nábojov rôzneho kalibru. Počas predvedenia muž pri vypočutí uviedol, že bol značne opitý a nepamätá si, čo v noci robil a ani to, či strieľal zo zbraní. Polícia v tejto súvislosti už vypočula svedkov a zároveň žiadame ďalších, ktorí muža a streľbu videli priamo, aby sa prihlásili.

Všetky zaistené zbrane a munícia sa podrobia expertíze na Kriminalisticko-expertíznom ústave PZ, ktorý bude skúmať aj to, akým spôsobom boli použité. Polícia  udalosť intenzívne a zákonným spôsobom preveruje.

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. To si na tom KR PZ myslia, že žereme seno. Neskutočná arogancia. Ak teda konali v rozsahu svojich povinností hneď v noci, tak prečo nábojnice boli hľadané a zaistené až v priebehu dňa na podnet občana. Občan písal, že policajti v noci prišli so strelcom hovorili a odišli. Kto teda klame diskutujúci občan, alebo KR PZ vo svojom vyjadrení.

  2. Totalne to odflakli policajti v noci. Prepustit bez dochodku. Este ze nemaju naboje nohy. Lebo by ich ani nedobehli 🙂 😂 Ked takto zbieraju dokazy dokazy v kazdom pripade tak uz viem preco to tu na slovensku tak vyzera. A tomu strelcovi by mali robit kontroly kazdy mesac az do smrti

  3. Keď som si toto prečítal, tak som si najprv myslel, že zle vidím.
    Svedok a potvrdili to viacerí mi povedal, že policajti so strelcom hovorili. Ten totiž potom ako prišla hliadka prišiel a tváril sa že on nič on muzikant. Až svedkovia policajtom povedlali že to je strelec. A na otázku policajtov povedal, že to nebola ozajstná zbraň ale „hračkárska“
    Keď už policajti klamú aj v tomto, tak sa „začínam obávať“ že mi prišijú to, že tú nábojnicu z ostrého streliva som tam doniesol ja aby som bol slávny. V tomto štáte je totiž všetko možné.

  4. Presne ako hovoríte, príslušníci PZ s ním rozprávali a on im povedal, že to bola hračkárska zbraň. Určite to dosvedčí viacero ľudí.

  5. Bolo tam dosť ľudí a veľa ľudí si nakrúcalo ohňostroj a určite sa nájde jeden človek čo natočil aj tento incident a možno aj policajtov. V dnešnej dobe kamier a mobilov 😉

  6. Nešírte nezmysly, policajti si plnili povinnosti tak ako im zákon káže, všetci ste múdri len kritizovaní policajtov, chcel by som vidieť každého z Vás, ktorí hadžete špinu na policajtov, ako by ste riešili situáciu, keď bolo plné námestie ľudí a pritom strieľal aj ohňostroj. Mudrlanti!!!!

  7. Pre Pavol Kurbel 2. januára 2020, 15:14 at 15:14

    Pán Kurbel prekvapuje ma, že ste nemohol po prečítaní uveriť vyššie zverejnenému stanovisku KR PZ vzhľadom na Vaše skúsenosti s prácou bezpečnostných zložiek. Nič nové pod slnkom.

    Blížia sa voľby a preto treba zatĺkať a nič nepriznať, nieto ešte mať prúser v rajóne. Vládne strach, tam kde je strach sa klame. Tam kde sa klame to nefunguje.
    Chápem stanovisko KR PZ, len problém, že tu nepasuje viacero faktov:

    – ak teda polícia na prípade od oznámenia v zmysle svojich povinností a právomocí riadne pracovala, prečo mená desiatok svedkov nezistila hliadka PZ, ktorá sa na miesto dostavila tesne po skončení incidentu a prečo polícia vyzýva občanov aby sa prihlásili teraz, prečo si hliadka nevyžiadala posilu ak nestíhala / nezmysel/, čo vlastne táto hliadka spravila?

    – ak sa hliadka so strelcom rozprávala, tak ako tvrdia diskutujúci /nieje dôvod im neveriť/ muselo jej byť zrejmé, že strelec je zjavne pod vplyvom alkoholu, prečo hliadka nepreverila zákonným spôsobom množstvo požitého alkoholu u strelca, práve naopak vyjadreniu spitého človeka uverila.

    – akým spôsobom polícia zaistila od nočnej doby až do dopoludnia miesto činu, kedy sa na nátlak občanov rozhodla zaistiť na mieste nájdené nábojnice občanmi. Ako je možné, že miesto zostalo dlhé hodiny voľne prístupné verejnosti. Vyzerá to, že hliadka si v noci nedala ani tú námahu, aby čo i len zbežne miesto prezrela. V prípade, že by sa tak stalo by nábojnice našla, nakoľko boli podľa fotografií zverejnených PZ voľne viditeľné na chodníku.

    – prekvapuje, že v dnešnom pretechnizovanom svete polícia žiada prípadných svedkov, aby sa prihlásili, ale nežiada zúčastnenú verejnosť o prípadné obrazové záznamy celej udalosti

    – súhlasím s nadpisom stanoviska KR PZ, že polícia konala ihneď po oznámení. Pravdou však je, že okrem toho, že sa hliadka dostavila na miesto, viac nekonala a na vec sa vys…a. O tomto svedčia tvrdenia p. Kurbela ním uvedené telefonáty p. Majka na políciu. Nebyť tohto ich obetavého postupu je zrejmé, že vec by sa ututlala. Patrí im za to vďaka.

  8. cele to nafukujete jak blbci :-* niesom policajt ale keby som a vidim chlapca jak striela z expanzu slepaky tak mu dam 3 facky a poslem ho domo spat a tiez to neriesim lebo to je blbost taka ista blbost jak riesit kazdeho 10 cloveka co tam na namesti bol a hodil niekomu petardu pod nohy a verte mi nezakonnej pyro tam boli kvanta co beznemu cloveku do ruky nepatri 🙂 a to je vetsie ohrozenie .. strelec ma co si zasluzil a uz zivote nebude mat moznost svojej dlhorocnej zaluby strielania ( nemyslim prvy a posledny incident strelby slepakov na verejnosti ) PS : do tej zbrane ostru municiu nedate

  9. Policajti ktorí na naliehanie Majka prišli, žiadali od prišlých svedkov mená a telefónne čísla. Bolo tam minimálne 5 ľudí, ktorí to všetko videli a boli ochotní svedčiť. Nadiktovali policajtovi všetky údaje. Bol som pri tom. Takže ak by boli „pracovali“ ako sa uvádza v stanovisku KR PZ tak by tieto mená a adresy boli mali už z predchádzajúcej noci, lebo všetci prítomní hovorili, že boli pri tom keď prišla hliadka. Dokonce jeden z nich hliadku upozornil a označil strelca. Nikto jeho ani ostatných však v predchádzajúcu noc či ráno nevypočul.
    Napriek tomu, že pán ktorý označil strelca nahlásil svoje meno a telefón, dnes sa znovu policajti zháňali po jeho mene a kontakte na neho. Takže neviem či celý ten zoznam ktorý si robili včera po obede stratili, alebo čo s ním urobili. Dokonca keď včera svedkovia asi po hodine možno dvoch odišli, požiadala ma policajtka aby som jej povedal mená svedkov ktorých si jej kolega už zapísal. Dal som jej dve mená a telefónny kontakt na toho čo označil strelca a ako som už spomenul dnes to chceli znovu.

  10. Pán Kurbel, vďaka za poskytnutie informácií verejnosti. Nie je k tomu čo dodať. Ešte sa idú v médiach hrdiť ako zadržali páchateľa a zaistili zbrane. Jeden veľký grc. Tvrdím, že všeobecne pre spoločnosť nebezpečnejšie nekonanie zodpovedných orgánov ako konanie spitého strelca.

  11. Už len tým že to robil v opilosti porušil zákon o držaní zbraní a streliva, zbraň sa má použiť len tam kde je to súlade zo zákonom na mieste určenom a triezvy. V opilosti je zakázané používať zbraň a s ňou manipulovať. Keď si chcel dotyční dokazovať veľkosť svojho vtáka tak mal isť do Čečenska a tam sa dať naverbovať na ilegalnu činnosť, lenže tam môžu biť jedine najlepší z najlepších a nie také hovno čo dokazuje veľkosť svojej chudobnej ciciny..

  12. Na druhej strane, ak niekde som so svojimi deťmi a uvidím ze niekto vytiahne zbraň, v tejto dobe už nerozmyslam ci ma slepé alebo nie. Je to ohrozenie a hovor si co chceš.. Toto není vec ktorú by sme my mali nafukovat ako blbci. Blbec je ten co si mysli ze je to nafuknute

  13. Žandári zo St. Tropez na čele s L. de Funesom sú serióznejší a lepšie zorganizovaní policajti než slovenská polúcia. Pochybujem, že v iných okresoch SR to je o moc lepšie… 30 rokov po komunistoch sme hanba Európy.

  14. A čo keď boli dvaja policajti v uniformách!!! V predvečer Silvestra U pána Halabrina,Pod Hrádzou 2261/11, tam pripity rozprávali na párty o policajných zásahoch, nepriestrelnych vestách, samopaloch 58, slepých, ostrých nábojov, že im nemôžu za to nič keď má slepé,o PERLOVKE,. machrovanie, a to boli v policajnom obleku!!! Áno mám aj nahrávku, video, ale nedám to, nie som udavac. Len nech si stupia do svedomia! Blízky z kapustniska.

  15. Sranda je to, že nábojnice boli zberať až ráno. Policajti sa s chalanom bavili ešte v noci a dúfali, že to prehrmí. Keď sa však o to niekto oprel, tak rýchlo hŕ bŕ. Už v noci vedeli, kto to je a nič.

  16. Policajti to chceli utopiť. Zabudni na to, že bola vôľa to riešiť. Inšpekcia by si ľahko zistila, kedy volali technika, či sa hliadka kontaktovala hneď po príchode so strelcom, kedy zaistili miesto činu, kedy prišiel technik. Jednoducho to začali riešiť, až keď sa do toho obul Majko s Kurbelom. Takýchto policajtov máme v Seredi.

  17. Pre anonym ty si dobre jebnuty!!!!!!….si precitaj viacero prispevkov,aj viacmenej svedkov,ty dement….zrejme budes ties nejaky tupy policajt,ci??!!….

  18. Pre Jozo dalsi z dlheho zastupu obhajovacov ozrateho dementa….o.i.moze strielat dalej,ilegalne,je taky problem zaobstarat si zbran na Slovensku nacierno???!!!…tak netrep hluposti….

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img