ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Aktuálne: Opravujú zábradlie na nadjazde poškodené rannou haváriou, z ktorej vodič ušiel.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Dnes krátko po štvrtej hodine rannej vodič idúci od Trnavskej ulice smerom do centra mesta evidentne dopravnú značku povoľujúcu rýchlosť maximálne 30 Km za hodinu nerešpektoval, na nadjazde pravdepodobne dostal šmyk a narazil do zábradlia. Zábradlie po náraze zostalo značne poškodené a nezodpovedný vodič z miesta udalosti ušiel.

Od dopoludnia zábradlie opravuje správca komunikácie. Doprava na nadjazde je obmedzená do jedného jazdného pruhu a dopravu riadi hliadka Mestskej polície.

Polícia žiada prípadných svedkov udalosti o poskytnutie bližších informácií o nehode a páchateľovi  a to na tel. čísle  158, alebo MP 159.

Bližšie informácie prinesieme po ich zistení z PZ a MP.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ešte je tu druhá varianta, že na ulici nesvietilo pouličné osvetlenie (v Seredi nič nové) a z kamier nič nevycitali pre tmu 🤔

  2. Mali by sa slovensky šoferi naucit jazdit ja som na Bali kde nemaju ani jednu dopravnu znacku aut a skutrou 5krat tolko a za 2tyzdne som nevidel ani jednu havariu ci skodovu udalost PS je to o ludoch a u nas su sprostaci

  3. Kamier plna p…, Nic nevideli ako vzdy, ale zastavte na 3 minuty pred kauflandom a hned su tam mestski. Niekto tu spominal mladeho gamana, zase to bol on?

  4. ludia kamery nie su vsemocne, kamera nezabrani vrazde, kradezi, havarii… Kamera moze pomoct len pri naslednom rieseni. Ako clovek co sa vyzna mozem povedat, ze ani ta najlepsia kamera na svete nemoze zachytit vsetko. Ved si len predstavte ludske oko ak vam do oci niekto zasvieti na chvilku vas to oslepi. Tak isto aj kameru. Ak je prilis svetla, alebo opacne malo svetla kamera nedokaze poriadne snimat. Zabudnite na CSI a Horacia kde vsetko kamera nasnima a aj z kockateho obrazu spravia krystalovo jasny. Technika ma svoje moznosti a obmedzenia. Takze vinit kameru a mestsku policiu nie je na mieste. Zelam Vam vsetkym pokojne sviatky.

  5. Stále to dobre dopadlo, stále by to dobre dopadlo aj v prípade keby debil zletel na tie drôty vysokého napätia. Nakoľko tu debili prekračujú povolenú rýchlosť bežne…v noci idú aj 100 km/h a nikoho tu ešte nezabili je zázrak/šťastie. Hlavne nech sa nič nestane nevinnému. A tí kamionisti čo nerešpektujú dopravné značky cez most…za prejazd by som rovno zobral papiere, aspoň na desať rokov!!!

  6. Z princípu, prečo tá kamera nie je „oslepená“, keď tam zblúdi cudzí kamioňák?
    A to, že sa po Seredi jazdí jak v rýchlo a zbesilo nikoho nese*ie..
    Až sa divím, že tých tupcov, čo prebehujú pred Kauflandom ešte nikto z našich nespoluobčanov iného etnického názoru nezrazil. Bo tí tam jazdia jak islamský terorista po Berlíne.
    A tam prečo nečaká mestská, či štátna polícia? Tam prečo nie je kamera?
    Už len na nespoluobčanoch a dementoch, čo behajú s nákupom po ceste by sa vybralo aj na opravu celej komunikačnej siete, nie len na opravu mostu..

  7. Váž. diskutujúci ešte stále ste nepochopili, že naši drahý arogantný spoluobčania odkázaný na sociálne dávky pre ktoré si chodia na honosných vozidlách anglických evidenčných čísiel sú na rozdiel od nás občanov zákonom chránený na každom kroku. Aj momentálne parkujú pri predajni Lidl na vyhradenom parkovacom mieste pre invalidov a MP sa vozí okolo bez povšimnutia. Skúste tam zaparkovať vy ako bežný občan. Obdobne je to denno denne na konci chodníka od Lidla na ul. Námestie slobody. Hoci je tam zjavné dopravné značenie zakazujúce parkovanie tak spoluobčania tam parkujú permanentne polovicou vozidla na chodníku a polovicou v zákaze. Ak upozorníte na túto skutočnosť MP, nakoľko chodník je veľa krát nepriechodný, tak si to ani nepovšimne pretože je permanentne zaťažená riešením situácie okolo vlastných výsluhových dôchodkov.

  8. Kamery to urcite zachytili. Pri takej rane urcite neodišiel za minútu. Na kamery doplatia obyčajný ludia a nie “ anglický šoféri „.

  9. S kamerami vo veci toho, co „vidia“ a snimaju, je to podstatne striktnejsie, ako s clovekom.

    Kamera zaznamena vylucne to, co je priamo pred jej objektivmo, resp. v dosahu jej videnia. Kamera je technicke zariadenie, ktore sa na zaklade instinktu (sprievodnych javov ako podozrivy hluk, zablesk svetla, brzdenie a pod.) samotne nenatoci tam, kde sa nieco udeje alebo priamo deje.

    Clovek ma periferne videnie a registruje komplexne dianie okolo seba a tak okamzite podvedome natoci hlavu smerom, odkial nebezpecenstvo hrozi, alebo priamo prichadza. Clovek vnima dianie viacerymi zmyslami.

    Preco to pisem?

    Aby „odbornici“ vedeli, ze kamera je liek len na bolest, ktoru pozna. V takychto pripadoch zohrava velku ulohu nahoda, kam sa v danom momente kamera „pozera“.

    A standardne je potrebne aby obcan v pripade ze vidi nieco podozrive, OKAMZITE volal na 159 a upozornil sluzbu pri kamerach, kam maju kameru nasledovat a co sa snazit zaznamenat.

    Ako priklad uvediem bezdomovca leziaceho na zemi – ked som volal, hned mi operacny povedal, ze ma vidia stat na chodniku, zial leziacemu cloveku kamera pre prekazku snima len nohy. Na dialku cez kameru policajt prekazku neodlozi, neposunie a psod. Preto som povedal policajtovi, ze bezdomovec dycha.

    Ak obcan na parkovisku vidi podozrive osoby chodit pri autach a nazerat do ich vnutra, treba zavolat na MP a za urcitych okolnosti obsluha kamery dokaze podozrivym osobam urobit fotografie „na doklady“.

    Otazka bezpecnosti nieje len na PM a OO PZ, ale na kazdom z nas. Policajtov je v meste pocas dna v dobrom pripade tak 20 a len cca 20 % z nich je skutocne „na ulici“. Len to treba brat ako fakt a nebrat ako realitu sceny z filmov. Tam sa totiz na miesto cinu kamery nasmerovane ucelovo, z viacerych uhlov a podla scenara a rezie.

    V skutocnom zivote pise scenar zivot sam a reziu ma v rukach zlocinec a nasledne vsetci ti, ktori sa snazia vec objasnit spolu s pripadnymi svedkami, ktori zial mozu byt „slepi a hluchi“…

    … a vyhovuje im to az do momentu, pokym nie su poskodenymi oni samotni alebo ked sa krivda tyka ich, alebo ich blizkych.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img