ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Rumunský bezdomovec mal ležať pri chodníku skoro pol hodiny bez adekvátneho záujmu verejnosti

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď |  Viac ako pol hodinu mal priamo pri chodníku pod Hokejkou na ul. M.R. Štefánika ležať občan bez pomoci okoloidúcich. Pri nohách mal mobilný telefón a zostatky nákupu z predajne s pečivom. Na upozornenie občanov reagovala hliadka Mestskej polície, ktorá miesto po telefonáte občana sledovala aj mestskou bezpečnostnou kamerou.

Po príchode hliadka Mestskej polície skonštatovala, že sa jedná o bezdomovca – rumunského štátneho občana, ktorý sa s malou prestávkou v Seredi zdržoval už aj v minulosti.

Tentokrát sa „našťastie“ jednalo len o nadmerné požitie alkoholu, čo však bežný občan z diaľky ťažko pozná. Je preto nevyhnutné zamyslieť sa nad tým ako je možné, že niekto tak dlhú dobu leží na frekventovanej ulici v centre mesta bez adekvátneho záujmu verejnosti.

Spolieha sa snáď každý, že jeho a jemu blízku osobu náhla nevolnosť prípadne vážne zdravotné ťažkosti postihnúť nemôžu? Čo ak v budúcnosti na obdobný nezáujem verejnosti niekto z nás doplatí životom?

Mestským policajtom za profesionálny prístup pri zákroku patrí vďaka.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ano, ja som zavolal MP (v poradi druhy), povedal som MP do telefonu, ze evidentne dycha , pockal som pri bezdomovcovi aj aby mu niekto neukradol mobil viditelny z chodnika a pockal som na hliadku MP, ktoru som nasledne odfotil.

  2. Faktom je, že keby to bol nejaký „iný pán“ v obleku a notebookom, tak by okolo neho už dávno skákali. Nevšímavost ľudí je viac ako ľahostajná. Treba myslieť aj nato, že nabudúce tam môže „ležať“ niekto iný a z rodiny.

    …smutné, kam až siaha ľudská slepota a ľahostajnosť k životu 🙁

  3. Dojebali si štát, nech v ňom žijú…. V Európe je vďaka p. MERKELOVEJ 70 tis.. Utečencov, ktorí nerešpektujú zákony krajiny v ktorej žijú… Stávame im mešiny

  4. Pred cca 3 rokmi som za Lidlom išiel okolo chlapíka, ktorý ležal na chodníku. Tiež bezdomovec. Neviem ako dlho tam ležal, ale nikto predomnou sa pri ňom nezastavil. Zavolal som RZP, chlapík nič nevnímal. Lekár z RZP po prvotnej obhliadke zahlásil, že je mŕtvy. Ale dali ho na prístroje a priamo na chodníku ho oživili! Predpokladám, že stačilo ešte zopár ignorantov a už ho nenaštartujú. Bolo to o chlp.

  5. Ist do diskusie s ludmi ako Vy je cistou stratou casu.

    V celom clanku NIE JE ZMIENKA o tom kto co urobil. Nie je to totiz podstatne.
    Moja reakcia bola v ramci sebeobrany az na tupu poznamku diskutujuceho.

    A jeho reakcia? Este tupsia poznamka.

    Ano trvam na tom, ze degeneracia casti populacie hlavne socialnymi sietami nabrala nekontrolovatelne rozmery.

    A bude horsie…

  6. MP na zaklade podnetu obcana predomnou uz mala kameru namierenu smerom, kde lezal. Medzi nim a kamerou je porast, pre ktory videli len nohy.

  7. Ved to je kamoš a aj vie pracovať v sobotu došiel z Nemecka tam teraz pracuje a došiel pozrieť kamošou do Serede ktorí mu pomohli ale neni žiadni feták a podobne a že si chalan vypil a čo ja viem o tom chalanovi svoje tak nech ho nikto neodcuzuje kto ho nepozná a on si tu prežil už nejakú tu zimu!!!

  8. Smutné kam sme sa ako národ dostali. Arogancia, nevšímavosť , ľahostajnosť , závisť .
    Čo k tomu dodať. Bez komentára.

    Nabudúce tam môžem ležať ja, moje dieťa, moja mama, vaša mama, tvoja sestra….., nezáujem národa o ľudskú bytosť fakt smutné

  9. Po prečítaní tohoto článku som zostal v nemom úžase. Nad niektorými primitívnymi komentármi ani nehovorím.. Avšak ako sereďana,ktorý zažil v meste na vlastnej koži 90-te roky, ma vzápätí napadlo, že za starých čias by toho človeka v Seredi nielenže odignorovali, ešte by ho aj okradli.. Predsa sme sa teda posunuli do predu.. Kúsok, ale do predu. ( Uvedomujem si, že sa ti môže zdať môj humor nemiestny. Problém však nastane, keď si uvedomíš, že som to vôbec nemyslel ironicky .) Áno, predstav si, že v civilizovanej spoločnosti ľuďom ležiacim bezvládne na chodníku zavolajú pomoc a neprekračujú ich tváriac sa, že si ich nevšimli. Viem drahý nechápajúci sereďan, pre teba to môže byť ešte stále šokujúce, ale je to tak. No na druhej strane nenapadlo ťa toho neboráka okradnúť (či, možno aj napadlo, ale neurobil si to). Posunul si sa teda, sereďan, predsa si sa posunul.. A tebe Miloš vďaka za to, že si vniesol pod hokejku ľudskosť. Tá nám stále chýba viac, než čokoľvek iné..

  10. Myslíš aké zákony Dušan? Ze sa nechlastá za bieleho dňa? Nestrápňuj sa.. Dušan, pre tvoju informáciu, Rumunsko Je v Európe, tak o akom utečencovi to hovoríš? A Dušan.. Rumuni niesu moslimovia, chodia do kostola, ako ty. Áno Dušan, na tvoje veľké prekvapenie, bol to ožratý európsky vyznávač Vianoc. Tak, ako ty.

  11. Dušan 18. decembra 2019, 17:04 at 17:04 – dalsi pomateny jedinec neschopny zakladnej identifikacie problemu, no zato mimoriadne aktivny vo verejnych anonymnych diskusiach…

  12. Ten chlapec si prežil svoje,bol minimálne v 5-6 misiách a prežil si peklo,hociktorí z vás čo máte múdre komentáre by ste sa na jeho mieste dosrali a prestali mudrovať, ovláda 5-6 rečí vy niektorí neviete ani riadne po slovensky a kritizujete ,zamyslite sa nad sebou a potom súďte človeka.

  13. To je síce pekné, ale o to viac zarážajúce, že je bezdomovec. Zjavne svoje životné skúsenosti nevie zúžitkovať. Prajem mu príjemné prežitie vianočných sviatkov.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img