ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Obvinenie bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku je prvým krokom k jeho postihu za fatálne zneužívanie postavenia, zákonov a za neospravedlniteľné morálne zlyhania.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dobrá správa dnes zastihla Slovensko zápasiace o zachovanie elementárnych zásad právneho štátu a vymoženia spravodlivosti.

Presne pred 15 dňami sme sa verejne pýtali, prečo bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka ešte nesedí vo väzbe. Publikované boli totiž materiály vo forme videozáznamov, ktoré nespochybniteľne preukazujú fatálne zlyhania bývalého generálneho prokurátora v čase zastávania tejto pre právny štát   tak dôležitej funkcie.

Iba (alebo až?) pred dvomi týždňami sme v článku pod titulom: „Ako je možné, že ex generálny prokurátor Trnka nesedí vo väzbe?“ publikovali toto:

„vtedy generálny prokurátor robí figuranta pri inštalovaní tajnej a nelegálnej  videokamery dnes súdeným  Mariánom Kočnerom priamo do Trnkovej kancelárie na Generálnej prokuratúre  SR.

Potom sme sa dozvedeli, že  Generálny prokurátor Trnka je podľa slov Mariána Kočnera “nebetyčný kok*t, kok*t a ešte niekoľko krát kok*t”, že ho zastrelia a – a to pozor!! – že odmeny za nezákonné špinavosti ktorých sa mal dopúšťaž vo funkcii generálneho prokurátora sa nachádzajú u Kočnera a vyberie si ich po skončení funkcie. To je snáď sen…

Iba niekoľko hodín dozadu bolo DenníkomN zverejnené ďalšie video v hlavnej úlohe s vtedy generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom  tentokrát v družnej debate s (aj) exministrom Jánom Počiatkom,  na ktorom t.č. generálny prokurátor viditeľne dohaduje nezákonné konanie konkrétnych osôb a ich v podstate krytie pred zákonom.“

Dnes PZ SR v súvislosti s Dobroslavom Trnkom zverejnil túto správu:

Vyšetrovateľ NAKA obvinil JUDr. D.T. za zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa.

„Obvinený sa skutku dopustil v období rokov 2007 až 2014, keď ako verejný činiteľ nesplnil povinnosť vyplývajúcu mu z Trestného poriadku a po prevzatí zvukovej nahrávky zo spravodajskej operácie SIS pod krycím názvom Gorila, z ktorej vyplývalo podozrenie zo spáchania viacerých trestných činov od osoby M.K., túto ukrýval a neodovzdal orgánom činným v trestnom konaní, pričom tak konal v úmysle zadovážiť sebe a M.K. majetkový prospech a zároveň v úmysle zadovážiť neoprávnenú výhodu osobám, ktorých rozhovory obsahujúce skutočnosti nasvedčujúce spáchanie trestného činu sú zachytené na predmetnej zvukovej nahrávke.“

Dobrá správa pre všetkých slušných a poctivých občanov rešpektujúcich zákon a zlá pre tých, ktorí pre nezákonné konanie vo funkciách, budú Trnku skôr či neskôr nasledovať…   A to aj v podstatne nižších funkciách a  zneužívania mandátov daných im občanmi už aj  v samosprávach.

Na záver treba povedať, že vyšetrovanie právnych a morálnych zlyhaní bývalého generálneho prokurátora  Trnku je len na začiatku. Zo zverejnených materiálov vyplýva, že Trnka zlyhal veľakrát, až sa normálny človek musí zamyslieť, či ho štát platil za ochranu zákonnosti v krajine, alebo za služby Kočnerovi a mafii s najväčšou pravdepodobnosťou prepojenej na najvyššie  justičné a politické špičky v štáte.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. „slušných a poctivých občanov rešpektujúcich zákon“
    Tak to potom nema kto na SVK poskladať vládu. V každej strane je buď človek kamarát Kocnera alebo usvedčený daňový podvodník alebo zlodej pozemku.

  2. Adresa samozrejme chápe hovno,ako vždycky,tu nejde o vládu,tu nejde o strany,táto kauza je podľa mňa najzávažnejšie zo všetkých.To je vlastizrada,velezrady,nazvite si to ako chcete,generálny prokurator,ako sluha kriminálnikov,to je neslychane,to podkopáva samotnú existenciu právneho štátu,podkopáva doveru ľudí v právny štát,je to proste katastrofa.Cudujem sa ,že sa k tomu aj orgány stávajú takto benevolentne.

  3. Veľká škoda, ale z iného dôvodu. Nicolae Ceausescu bol s manželkou zastrený na druhý deň. Pre zločiny???? NIE !!!!!! Preto, aby nemohli rozprávať. Mám vážne obavy, že Trnku nejaký dobrák odbachne, aby nemohol ďalej spievať. Alebo sa podľa vzoru Mečiar zasamovraždí. Nepochybujem, že má strach a je dosratý aj z letu muchy. Plne si to zaslúži. Toto patrí chrapúňom. Skapať v obrovskom strachu. Zajtra sám požiada, aby ho ochraňovali v base. Takže špeciálny prokurátor Kováčik bude mať predpokladám vážne problémy.

  4. Treba si pustiť odznovu kauzu Čentéš. Iba pripomínam, že tento Trnka bol kandidátum strany SMER-SD, ktorá ma v dnešnom priekume 22%. Treba si znovu pustiť, ako to celé prebiehalo a ako silno bojovali za Trnku, čo robil prezident SR v tej dobe, ako dokázal nevymenovať kandidáta zvoleného v NRSR. Predpokladám, že bude sa zatvárať.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img