ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Trnavská župa bude v zime odhŕňať problematické štátne cesty na Záhorí

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TTSK |MM| SSC reagovala na výzvu Trnavskej župy a upravila cestné úseky pre potreby zimnej údržby na Záhorí

Slovenská správa ciest (SSC) reagovala na výhrady Trnavskej župy a v priebehu uplynulého týždňa upravila úseky štátnych ciest I. triedy – Radošovce, Popudinské Močidľany, Prietržka, okružná križovatka v Senici, úsek v Senici smerom do Jablonice tak, že počas nepriaznivého počasia bude možné realizovať úpravy ciest aj mechanickým odhŕňaním a nielen chemickým posypom, ako o tom informovala Polícia SR.

Pokiaľ by neboli realizované požadované stavebno-technické úpravy, Správa a údržba ciest TTSK by, z bezpečnostných dôvodov, mohla realizovať len ich chemickú údržbu. Použitie odhŕňacich zariadení by mohlo ohroziť bezpečnosť zamestnancov SÚC, samotnú techniku a ešte viac poškodiť cestnú komunikáciu.

Realizované úpravy zo strany SSC, zfrézovanie poškodených častí ciest, však môžu naďalej, v prípade nepriaznivého počasia a neprispôsobením jazdy stavu a povahe vozovky, predstavovať potencionálne nebezpečenstvo. V tzv. vyjazdených „koľajach“ sa môže zadržovať sneh alebo voda, ktoré môžu ohroziť vodičov. SÚC vynaloží maximálne úsilie, aby cesty boli pre vodičov v maximálnej možnej miere bezpečné.

Spomínané úseky ciest I. triedy sú v správe Slovenskej správy ciest a SÚC TTSK realizuje ich údržbu na základe zmluvy. SÚC niekoľkokrát a v časovom predstihu, pred zimnou sezónou, vyzývala SSC na úpravu veľmi zlého technického stavu, z dôvodu ktorého hrozí, že v zimnom období sa bude komplikovať ich údržba prostredníctvom mechanizmov.

Zlý stav štátnej cestnej infraštruktúry je dôsledkom veľkého investičného dlhu. Samosprávne kraje dlhodobo upozorňujú na havarijný stav ciest I. triedy, ktoré sú v správe SSC.  Je preto alarmujúce, že štát zlyhal pri verejnom obstarávaní, ktoré v objeme 50 mil. vyhlásil na ich rekonštrukcie tento rok.

Jozef Viskupič, trnavský župan

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tupí idioti z TTSK sa zobudili alebo im niekto napísal po tej poslednej správe?
    Ide o jeden pomerne vyťažených ťahov na ČR a vzhľadom, že je to v blízkosti Bielej hory, sneh tam je samozrejmosťou.
    Kalamitný stav vozovky je tam už roky a už roky majú problém so zimnou technikou.
    A zrazu ich napadne frézovanie?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img