ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Hasiči na mieste udalosti ukončili činnosť. Polícia zadržala podozrivé osoby a zablokovala súkromné správy na FB.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

AKTUÁLNE INFORMÁCIE Z PREŠOVA

Hasiči ukončili činnosť na mieste zásahu, Mukačevskej ulici, miesto odovzdali kompetentným zástupcom mesta Prešov krátko pred pol ôsmou.

Zajtra ráno sa pokúsia za pomoci psa Horskej záchrannej služby dohľadať poslednú nezvestnú osobu.

Naďalej platí informácia, že počet obetí na mieste nešťastia je 7.

Jedna osoba je stále nezvestná.

Hasičský a záchranný zbor, bude naďalej pokračovať v činnosti a maximálnej súčinnosti na základe požiadaviek krízového štábu a policajného zboru.

– – –

VÝBUCH V PREŠOVE: POLÍCIA ZADRŽALA OSOBY

Krajský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia.

V súvislosti s týmto skutkom boli zadržané podozrivé osoby zodpovedné za terénne práce, ktoré súvisia s touto tragickou udalosťou a sú predmetom ďalšieho vyšetrovania a následného znaleckého skúmania.

V súčasnej dobe prebiehajú zo strany záchranných zložiek úkony súvisiace s ochranou života, zdravia a majetku.

Viac informácií poskytneme keď to situácia dovolí.

– – –

ŽIADAME VEREJNOSŤ, ABY DOČASNE ZVÁŽILA POSIELANIE SÚKROMNÝCH SPRÁV POLÍCII NA TEJTO STRÁNKE

V prvom ďakujeme za všetky správy, ktoré nám posielate, avšak v posledných hodinách ich počet dosiahol neúnosnú mieru, a to vďaka najmä správam, ktorých obsah sa opakuje. Nie je v našich silách zabezpečovať individuálne odpovede na tieto správy, ktoré taktiež vytláčajú správy iného obsahu.

Uvedené, opakované správy sa týkajú napríklad šírenia videa o smrti muža v Prešove alebo nenávistného statusu v súvislosti s touto udalosťou.

Upozorňujeme, že na nahlasovanie akéhokoľvek protiprávneho konania slúži číslo 158, prípadne osobná návšteva najbližšej policajnej stanice.

Nahlasovatelia protiprávneho konania musia zároveň počítať s tým, že budú môcť byť vypočutí ako svedkovia, a to aj keď poslali informácie prostredníctvom tejto stránky.

VYPLI SME MOŽNOSŤ POSIELAŤ SÚKROMNÉ SPRÁVY TEJTO STRÁNKE (FB PZ SR)

Keďže sa naša tu zverejnená žiadosť o zníženie počtu odoslaných správ s rovnakým obsahom nestretla s pochopením, dočasne sme vypli možnosť posielania súkromných správ tejto stránke.

Ako sme dnes uviedli, stránka je neustále zahlcovaná stovkami správ s rovnakým obsahom, ktoré sa týkajú rovnakých tém súvisiacich s tragédiou v Prešove (nenávistné statusy, video padajúceho muža a podobne). Nie je v našich silách individuálne vybavovať tieto súkromné správy v tak vysokom počte.

Naďalej platí, že akákoľvek trestná činnosť musí byť nahlásená buď na číslo 158 alebo osobne na najbližšom policajnom oddelení. V prípade nahlasovania trestnej činnosti sú dôležité dôkazy, ktoré nahlasovateľ poskytne a tiež jeho prípadná výpoveď, ktorej nutnosť zváži vyšetrovateľ.

Foto: PZ SR

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img