ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

V Prešovskom paneláku vybuchol plyn – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium HaZZ |MM| Podľa predbežných informácií malo k výbuchu plynu dôjsť medzi 9. a 12. poschodím, pričom je zrútená konštrukcia schodiska a hrozí celkový kolaps budovy! Nad miestom výbuchu je uväznených viacero osôb, ľudské obete sa zatiaľ nepotvrdili.

25 hasičov bolo pred malou chvíľou vyslaných na Mukačevskú ulicu do Prešova, kde došlo k výbuchu plynu. Plyn mal vybuchnúť v jednom z bytov v 12 podlažnej bytovke pred 12.15 hod. Podľa ohlasovateľa udalosti by sa na mieste mali nachádzať aj obete, avšak zasahujúci hasiči túto informáciu zatiaľ nepotvrdili. Na miesto smerujú hasiči z Prešova, Sabinova, Košíc, Levoče a Bardejova a tiež evakuačný autobus HaZZ.
Informácie budeme aktualizovať.

Foto: HaZZ a Polícia SR, Sociálne siete

– – –

AKTUALIZOVANÉ

Obyvatelia sú evakuovaní do škôl v blízkom okolí. Na príjem evakuovaných sa pripravuje aj budova Červeného kríža.

Počet obetí sa zvýšil na 5 osôb.

Žiadame o trpezlivosť a spoluprácu vodičov v Prešove, kde sa komplikuje dopravná situácia pre prebiehajúci zásah záchranárskych zložiek.

Pre vlastníkov zničených bytov a ďalších obetí tejto tragédie poskytujeme 200 lôžok na policajnej škole a ubytovni na Popradskej ulici v Košiciach.

Mesto Prešov zverejňuje číslo účtu, na ktoré môžu ľudia prispieť pre občanov postihnutých tragickým výbuchom na Mukačevskej ulici. Číslo transparentného účtu: SK90 7500 0000 0040 0859 1229 Variabilný symbol: 6122019

– – –

AKTUALIZOVANÉ 07.12.2019

CELKOVÝ POČET OBETÍ SA PRAVDEPODOBNE UZAVRIE NA ČÍSLE 8

Stanovisko od Prezídium Hasičského a záchranného zboru:

Hasiči prehľadali všetky poschodia a nenašli žiadne ďalšie obete výbuchu a následného požiaru na Mukačevskej ulici v Prešove.
Podľa informácie od policajného zboru a informácií, kt. disponujeme sa posledná nezvestná osoba nachádza na 12 poschodí. Aj napriek snahe hasiči nenašli nič.

12 poschodie bolo najviac zasiahnuté detonáciou a následným intenzívnym požiarom.

Celkovo teda predpokladáme, že počet obetí na mieste nešťastia je 8, potvrdených a nájdených 7.

Hasičský a záchranný zbor, bude pokračovať v činnosti na základe požiadaviek krízového štábu a policajného zboru.

Video z Prešova

CELKOVÝ POČET OBETÍ SA PRAVDEPODOBNE UZAVRIE NA ČÍSLE 8Stanovisko od Prezídium Hasičského a záchranného zboru:Hasiči prehľadali všetky poschodia a nenašli žiadne ďalšie obete výbuchu a následného požiaru na Mukačevskej ulici v Prešove.Podľa informácie od policajného zboru a informácií, kt. disponujeme sa posledná nezvestná osoba nachádza na 12 poschodí. Aj napriek snahe hasiči nenašli nič.12 poschodie bolo najviac zasiahnuté detonáciou a následným intenzívnym požiarom.Celkovo teda predpokladáme, že počet obetí na mieste nešťastia je 8, potvrdených a nájdených 7.Hasičský a záchranný zbor, bude pokračovať v činnosti na základe požiadaviek krízového štábu a policajného zboru.

Gepostet von Polícia Slovenskej republiky am Samstag, 7. Dezember 2019

Video z miesta výbuchu v Prešove: zdroj Polícia SR, FB

Video z miesta výbuchu v Prešove

VIDEO Z MIESTA VÝBUCHU V PREŠOVE + DÔRAZNÁ POŽIADAVKA OD POLÍCIEŽiadame verejnosť, aby nezdieľala na verejnosti video, ktoré zachytáva pád osoby z poškodeného paneláku. V prípade, že na takéto video narazíte, ihneď ho nahláste administrátorom danej stránky, kde je video zverejnené (v rámci Facebooku ho nahlasujte priamo Facebooku).Informácie od mesta: https://www.facebook.com/msupresov/posts/1332557013583052Skupina dobrovoľníkov na pomoc obetiam a poškodeným: https://www.facebook.com/groups/2376868609309122/

Gepostet von Polícia Slovenskej republiky am Freitag, 6. Dezember 2019

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vidím že je vložený komentár židovskej prezidentky,ale keby niečo také napísal Kotleba,tak to tu uverejnené nebude…

  2. Daniel,Ty ozaj potrebuješ odbornú pomoc,nechce sa mi veriť,že jeden dospelý človek je tak hlúpy.A zrejme je Váš v tom Vašom združení viacero.

  3. Nechcem strašiť ale takto môže alebo ešte horšie dopadnúť každý Panelák. V momente je všetko fuč. Toto je vážna vec.

    Daniel ak sa ti dá smajlika si odpusť

  4. pani prezidentka s ďakovaním hasičom mohla trochu aj počkať. Postupne vychádzajú na povrch informácie, ktoré nasvedčujú, že práve hasiči, teda velitelia zásahu, to organizačne v prvých dvoch hodinách nezvládali. Ten starý pán, ktorý prežil výbuch a stál na kraji zrúteného balkóna asi hodinu, sa pomoci nedočkal! Prečo? Prečo chýbala(i) pri takomto nešťastí trampolíny, kam sa dalo zoskočiť? Či úspešne je vedľajšie, oni ich tam jednoducho NEMALI!!

  5. Našim pričmúdeným spoluobčanom štát stavia celé osady aj bytovky jedna radosť. Som zvedavý kedy postavia novú bytovku týmto nešťastníkom.

  6. Hlavne že tv joj na začiatku informovala o ôsmich mŕtvych, pán Pellegrini už vedel hneď že obetí bude určite viac ,, to je všetko zavádzanie a naša medialna ukážka sledovanosti,,. Najlepšie bolo keď pán moderátor tv joj žasol nad záchranou psa. Doteraz som to v relácii novín nenašiel,,asi to vystrihli,,.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img