ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

730 dní trnavskej župy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TTSK |MM| Za prvé dva roky sa trnavskej župe podarilo znížiť zadĺženie kraja o 9%, opraviť viac ako 40 km ciest, spustiť  radikálnu obmenu zastarenej techniky na údržbu ciest, rozlietať Letisko Piešťany či prijať účinné opatrenia v oblasti sociálnych služieb, kultúry či školstva.

„Máme za sebou dva roky naplnené tvrdou prácou v prospech ľudí v kraji. Kým v prvom roku 2018 sme museli hasiť najvypuklejšie problémy, ako napríklad zadlženosť kraja, zdecimované Letisko Piešťany či kauzu Čistý deň, rok 2019 bol pre nás rozvojový. Podarilo sa nám využiť priaznivý vývoj ekonomiky na zodpovednú konsolidáciu župných financií a zároveň sme si vytvorili priestor na podporu rozvojových projektov,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Trnavská župa za dva roky z rozpočtu opravila 15 úsekov ciest a ďalších 5 modernizácií ciest realizuje z eurofondov, a to celkovej v hodnote viac ako 15 mil. €. Len na opravách ciest zo župného rozpočtu kraj transparentným verejným obstarávaním ušetril tento rok viac ako 2,2  mil. €.

V tomto roku Letisko Piešťany a.s. prepravilo 10.436 cestujúcich (pre porovnanie, v r. 2018 za rovnaké obdobie len 768). Počas letnej sezóny bolo uskutočnených spolu 31 charterových letov. Tržby letiska sú k dnešnému dňu dvojnásobné oproti roku 2018.

Župa sa tiež zamerala na dostupnosť a kvalitu sociálnych služieb. Preto každý rok dochádza k zvyšovaniu celkového objemu finančných prostriedkov do sociálnych služieb.

Smerom ku klientom sa župa zamerala na zvýšenie chýbajúcich kapacít služieb pre deti s diagnózou autizmu. V roku 2019 boli navýšené finančné príspevky na prevádzku neverejným poskytovateľom sociálnych služieb ako tlmočnícke služby pre nepočujúcich, služby včasnej intervencie a vybraných druhov služieb krízovej intervencie.

V rámci skvalitňovania poskytovania zdravotnej starostlivosti TTSK  pre pacientov a lekárov zaviedol bezplatný systém online objednávania vyšetrení (objednatvysetrenie.sk), vrátane jeho maďarskej jazykovej mutácie. Pacient si tak môže z pohodlia domova vybrať špecialistu a čas, ktorý mu bude na vyšetrenie vyhovovať. Lekári si zas môžu efektívne manageovať pacientov a čas potrebný na ich vyšetrenie.

Jozef Viskupič, trnavský župan

Spolu tvorime kraj 730 dni

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dobre povedané, len tá obchádzka kamiónov cez Šintavu je jedna veľká katastrofa a pôvodne pán Viskupič hovoril o Babe a nakoniec z toho bola Šintava. Občania sa ani nemali možnosť k tomu vyjadriť.

  2. Pre občan,Baba? Šintava? Neviem,ale to mi musíš vysvetliť,ako tie „Obchádzky spojovane s týmito dvoma miestami spolu súvisia

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img