ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Žiaci a kadetky BK Lokomotíva Sereď odohrali svoje zápasy

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

30.11.2019 (sobota)

Žiaci U14 – západ skupina A

Zápas č. A28

BK Lokomotíva Sereď – BK Junior Komárno 68:55 (16:5, 36:21, 56:30)
Majerník 14 (TH 1/0), Česár 14, Vranovič 8, Pasternák 6 (2/2), Štefanek 6, Gavora 6 (1/0), Mizera 6, Truong Q. 4, Boros 2, Godály 2, Paldan, Sadlek a Truong H. Trestné hody družstvo 4/2.

V ďalšom kole súťažných zápasov sme privítali mimo súťaž hrajúce Komárno. Úvod zápas bol plne v našej réžii, keď sme dobre bránili, hrali rýchlo. V druhej štvrtine už naša obrana začala výrazne zaostávať za útokom no aj napriek tomu sme mali mierne navrch vo všetkých činnostiach. V treťom dejstve sme súpera znovu prinútili dobrou aktivitou v obrane ku viacerým stratám z čoho sme si vypracovali jednoduché príležitosti na skórovanie. V poslednej štvrtine sme síce dovolili súperovi skorigovať výsledok, ale víťazstvo sme si ustrážili.
Keď sme chceli, tak sme v tomto zápase predviedli aj niekoľko oku lahodiacich kolektívnych kombinácii a rýchlych protiútokov. Excelentným výkonom na oboch stranách ihriska sa prezentoval Majerník, svoje možnosti naznačil Pasternák, Štefanek, bojovne hrajúci Gavora a útočne hrajúci Česár. Veľmi dobrú prácu odvádzal a svoj progres v činnostiach ukázal Mizera.
Tréner: Martin Bosý

1 liga Kadetky – skupina Západ

Zápas č.Z44

BK BK Lokomotíva Sereď – MBK Ružomberok 76:55(20:18, 37:33, 58:40).
Užovičová 17 (1/0, 1 trojka), Dudonová 14 (4/3, 1 trojka), Nagyová 11 (2/2, 1 trojka), Žemlová 10 (2/0), Vaňovčeková 9 (1 trojka), Jakubčeková 7 (2/1), Kovalovská 3 (1 trojka), Zrayer 2 (2/2), Takács 2, Pjonteková 1 (2/1), Svrbická. Trestné hody družstvo 16/9, 5 trojok.

V sobotu sme privítali na domácej palubovke zlepšujúce sa družstvo z Ružomberka. Vstup do zápasu nám vyšiel, keď sme vyhrávali najprv 11:4 a neskôr 18:9 vďaka nátlakovej celoplošnej obrane a aktívnej hre v útoku. Postupom času sa hra začala vyrovnávať až do konca 1. polčasu, keď sme boli nedôrazné v súbojoch a väčší počet tzv. „mŕtvych“ lôpt získal súper. Mnohokrát sme dravé súperky z Ružomberka dotlačili dobrou obranou do ťažkých streleckých pozícii, ale zachránili sme ich faulom a následnými trestnými hodmi. V polčasovej prestávke sme si vysvetlili zopár vecí a pridali na dôraze a rázom to bolo vidieť. Skóre 3. štvrtiny 21:7 hovorí za všetko. Pridali sme v obrane, dokonca sme zakončovali rýchle protiútoky a skórovali z jednoduchých pozícii. V úvode posledného dejstva sa hosťujúce družstvo pokúšalo zvrátiť výsledok zápasu na svoju stranu šnúrou 11:0, ale odpovedali sme rázne a ukázali súperovi, že aj my vieme dať v rade za sebou 15 bodov, čím sme pomaly ale isto nakláňali víťazstvo na našu stranu.
Musíme sa poučiť a pochopiť, že každý zápas začína od 0 a nikto za nás nič neurobí, všetko si musíme odpracovať a vybojovať sami. Výkon v druhom polčase, až na ten malý výpadok, sa už približoval k tomu, čím sa chceme prezentovať.
Za zmienku stojí výkon Betky Žemlovej, ktorá sa prezentovala dobrou hrou v obrane aj v útoku a vynikala aktivitou na doskoku. Aktívnou hrou na obrannej či útočnej polovici nás hnala dopredu Nina Dudonová, ktorá sa dopĺňala s výborne hrajúcou Emou Nagyovou. Konštantne dobré výkony začína podávať Lilly Vaňovčeková, ktorá svojou umnou hrou dostáva naše družstvo z kritických herných situácii. S väčšou istotou a svoj progres v zápasoch ukázala Danča Kovalovská a svojej príležitosti sa dobre chopila aj Tamča Pjonteková. V neposlednom rade treba spomenúť aj výkon Lily Užovičovej, ktorá hrala v zápase s veľkým sebazaprením a aj napriek tomu ťahala bodovo naše družstvo za víťazstvom.

Tréner: Martin Bosý

1.12.2019 (nedeľa)

Žiaci U14 – západ skupina A

Zápas č. A29

BK Lokomotíva Sereď – ŠŠK B.S.C. Bratislava 58:75 (23:20, 43:43, 51:54)
Vranovič 19 (TH 10/8, 1 trojka), Mizera 11 (4/3), Majerník 9 (6/5), Truong Q. 4, Balogh 4, Štefanek 4, Gavora 3 (1 trojka), Boros 2, Pasternák 2, Kiss, Godály, Paldan, Sadlek a Truong H. Trestné hody družstvo 20/16, 2 trojky.

V nedeľu k nám pricestovalo družstvo z čela našej tabuľky, konkrétne B.S.C. Bratislava. Vstup do zápasu sme mali tak ako v sobotu pod kontrolou, keď sme hrali kolektívne a využívali našu najsilnejšiu zbraň rýchly protiútok a aktívnu hru 1:1. V závere štvrtiny sa hra začala vyrovnávať a družstvá sa striedali vo vedení, keď obrany oboch družstiev zostali mierne v úzadí a hral sa útočne ladený basketbal. V tomto útočnom snažení nás v prvom polčase ťahal vpred Vranovič, ktorého dopĺňal skvelým bojovným a sebavedomým výkonom Mizera a neúnavný Majerník. V treťom dejstve obe družstvá pridali dôraz na obrane, no rozdiel bol v tom, že v tom záverečnom a zároveň rozhodujúcom dejstve sa naplno prejavili naše nedostatky v obrane, ktoré súper trestal vždy košom. Náš individualistický prístup k zápasu v útoku ani náhodou nemohol sláviť úspech. Každý hráč chcel sám rozhodnúť zápas akoby sme zabudli na veci z tréningového procesu a nedisciplinovaným výkonom v závere zápasu sme si doslova dokráčali po trpkú prehru, keď aj napriek absencii Sárkányho a Česára sme dnes mohli odohrať minimálne vyrovnaný zápas s týmto kvalitným súperom. Potrebujeme si znovu nastaviť hranice, popracovať na nedostatkoch v obrane, ktorých je kopec a zmeniť prístup k niektorým činnostiam.
Tréner: Martin Bosý

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img