ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Vďaka skupine na sociálnej sieti môžete nepotrebné veci darovať alebo získať

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Moderná doba nám priniesla množstvo noviniek, bez ktorých si už život ani nevieme predstaviť. Jednou z nich sú napríklad aj sociálne siete. Mnohí prostredníctvom nich komunikujú s okolitým svetom, zverejňujú fotografie z dovoleniek, chvália sa „selfíčkami „ alebo ukazujú svetu čo práve obedovali.

No sociálne siete vedia v určitých prípadoch aj pomáhať. V Seredi sa vďaka zdieľaniu jednotlivých príspevkov podarilo nájsť majiteľov mnohých domácich miláčikov, stratených kľúčov, mobilov, dokonca sa nám spoločne podarilo identifikovať rodinu na starodávnej fotografii.

Využiť silu sociálnej siete na pomoc iným sa rozhodla Katarína Mičániová zo Serede, ktorá iba pred niekoľkými dňami založila na facebooku skupinu Sereď a okolie darujeme jedlo a oblečenie.

Cieľom skupiny je pomáhať si navzájom. Ak máte doma nepotrebné ale zachované hračky, oblečenie, nábytok či elektroniku – prostredníctvom stránky môžete tieto veci darovať. A naopak, ak sa Vám určitá vec zapáči a našla by u Vás využitie, stačí napísať pod fotografiu, že máte o produkt záujem.

Zakladateľku K.Mičániovú inšpirovala k založeniu skupiny myšlienka z vlastného domova. „Veľakrát doma vyhadzujeme jedlo, ktoré by mohlo byť ešte využité a darované človeku alebo rodinám. Poprípade by neskonzumované potraviny pomohli chovateľom rôznych zvierat. Taktiež hračky, doplnky alebo oblečenie. Chcem aby všetko bolo len darované, v skupine je zakázané predávať.“

Skupina má momentálne cez 650 členov a stále sa pridávajú ďalší. Možno aj vy nájdete doma nepotrebné veci, ktoré iným urobia radosť alebo v skupine natrafíte na niečo, čo sa Vám zíde. Medzi darovanými vecami môžno v skupine nájsť teplomer, zmrzlinovač, elektrický klavír, bicykle, nábytok, oblečenie či hračky. Takmer všetky veci už majú nových majiteľov u ktorých našli nové využitie. A to všetko ZDARMA iba vďaka skvelej myšlienke.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img