ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Obecní policajti budú dostávať príspevok za prácu po odslúžení 25 rokov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Bývalí obecní policajti budú dostávať príspevok za svoju prácu. Poslanci v pondelok 28. októbra 2019  odsúhlasili pozmeňujúci poslanecký návrh  predložený k novele zákona o cestnej premávke. Nárok na príspevok budú mať bývalí mestskí policajti, ktorí majú aspoň 56 rokov a v obecnej polícii odpracovali najmenej 25 rokov.

Príspevok bude riešený formou dávky osobitného sociálneho poistenia, jeho výška bude predstavovať 60 percent priemernej mzdy oprávnenej osoby. Osobitný sociálny poistný systém je podľa predkladateľky založený na báze samofinancovania. Príslušník obecnej polície počas obdobia, keď trvá jeho pracovný pomer, bude platiť poistné na príspevok vo výške troch percent z vymeriavacieho základu určeného všeobecným predpisom o sociálnom poistení.

Príspevok za prácu v obecnej polícii má prispieť k zlepšeniu pracovnej a sociálnej situácie príslušníkov obecnej polície v preddôchodkovom veku. Zároveň má byť dôležitou motiváciou na výkon povolania obecného policajta v aktívnom fyzickom veku /21 – 50 rokov/.

O príspevok bude potrebné požiadať, o priznaní rozhodne jeho zamestnávateľ a vyplácať ho bude Sociálna poisťovňa. Nárok na príspevok zaniká, ak bývalý žiadateľ dosiahol dôchodkový vek, rovnako vtedy, ak mu bol priznaný predčasný starobný dôchodok.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ti ktorí splnia podmienky poberania príspevku hneď po nadobudnutí účinnosti novely zákona budú poberať príspevok a do kasičky moc toho neprispejú. To zas budú zvady. Nehovoriac o tom, že bývalí príslušníci PZ v službách MsP asi nebudú mať chuť prispievať, keďže sa k tomu príspevku pravdepodobne nikdy nedopracujú. Ešte bude sranda.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img