ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

3 výhry a 3 prehry družstiev BK Lokomotíva Sereď

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sobota 26.10. 2019

  1. liga Mladší žiaci U13

 Zápas č. A15

 BK Lokomotíva Sereď – BSC Bratislava 71:65 (23:20, 42:32, 55:43)
Vranovič 28 (TH 13/8), Majerník A. 20, Vranka 6 (1/0), Kiss 6 (4/2), Écsi 4 (2/2), Harčár 4, Mizerík 3 (4/3). Trestné hody družstvo 24/15.

Zápas č. A18

BK Lokomotíva Sereď – BSC Bratislava 68:72 (27:20, 39:41, 55:59)
Vranovič 26 (TH 11/6), Majerník A. 25 (4/1), Vlkovič 6, Kiss 4, Mizerík 2, Écsi 2, Vranka 2, Hrubý 1 (2/1). Trestné hody družstvo 17/8.

V sobotu sa hral v sereďskej Sokolovni rýchly a hlavne technicky veľmi dobrý basketbal. V prvom zápase naši chlapci dominovali, hrali bojovnejšie, väčšinu zápasu viedli a súperovi dovolili korigovať výsledok až v samotnom závere stretnutia. V druhom zápase sa hral opäť veľmi dobrý basketbal, s množstvom vynikajúcich súbojov 1 na 1 a je len na škodu slovenského basketbalu (a zároveň hanbou), že si ho nerozhodli chlapci medzi sebou na ihrisku ….. .
Napriek tomu je obrovským pozitívom, že sa naši chlapci nezľakli favorita (v minulom roku štvrtý najlepší tím Slovenska) a ukázali perfektný kolektívny výkon. Pochváliť musíme tentokrát „motor“ domácich – Miška Vranoviča, ktorý hnal domácich za úspechom, za vynikajúcu obranu tiež aj Mateja Harčára s Jančim Hrubým a samozrejme aj pod košom dominantného Andreja Majerníka. Celé družstvo hralo na hranici svojich možností, v prvom rade ukážkovo ako tím, čo by malo byť hybnou silou do budúcich zápasov, v ktorých môžme prekvapiť aj ďaľších favoritov.
Tréner: Jozef Ištok

  1. liga Kadetky – skupina Západ

Zápas č. Z21

BK Lokomotíva Sereď – BKM Junior UKF Nitra 71:68 (16:17, 36:33, 48:51)
Jakubčeková 25 (TH 9/5), Užovičová 22 (1/1, 3 trojky), Nagyová 8 (4/1, 1 trojka), Dudonová 7 (2/0, 1 trojka), Zrayer 3 (1 trojka), Vaňovčeková 2, Žemlová 2 (1/0), Takács 2 (2/2), Pjonteková a Kovalovská. Trestné hody družstvo 19/9, 6 trojok.

V ďalšom našom vystúpení sme privítali doma agresívne hrajúce družstvo z Nitry. V úvode zápasu sme našou nepozornosťou v obrane dovolili dievčatám z Nitry dostať sa na koňa. Za stavu 6:15 sme sa prebudili, zlepšenou prácou v obrane a trpezlivou hrou sa nám podarilo 9 bodové manko do konca štvrtiny zmazať. Dobrými reakciami v obrane sa nám darilo držať s fyzicky dobre disponovaným súperom krok až do samého záveru, kde sme takmer súperovi dovolili dostať zápas do predĺženia, ale zodpovednosť zobrala na seba a trojkou a košom s faulom strhla víťazstvo na našu stranu Lila Užovičová. Myslím si, že sme mali možnosť vidieť atraktívny basketbal v podaní oboch družstiev. Tak isto sme mohli sledovať mnoho výborných individuálnych výkonov, čo dopĺňalo množstvo oku lahodiacich kombinácii a protiútokov. Vyzdvihnúť by som chcel výkon Hanky Jakubčekovej (25 bodov + 19 doskokov + 5 ziskov), ktorá v tomto zápase svojim výkonom prevyšovala nad ostatnými. Svoj potenciál naznačila aj spomínaná Lila Užovičová. S výkonom družstva môžeme byť všetci spokojní a mňa ako trénera teší, že sme dokázali zvládnuť dramatickú koncovku a pripísať si tak dôležité víťazstvo s týmto silným súperom.

Tréner: Martin Bosý

  1. liga Starší žiaci U15

Zápas č. Z22

MBA Prievidza – BK Lokomotíva Sereď 86:80 p.p. (22:20, 47:32, 56:54, 75:75)
Rumpík 30 (TH 15/10), Šimko 28 (5/2, 4 trojky), Barina 7 (3/1), Aboudi 4 (4/2), Andrášik 3 (2/1), Bachorík 3 (4/3), Náhlik 3 (1 trojka), Zguriš 2.
Trestné hody družstvo 33/19, 5 trojok.

U15 sa predstavila cez víkend na hornej Nitre. V sobotu nás čakal silný súper z Prievidze. Do zápasu sa nám opäť nepodarilo vstúpiť úspešne, naivitou a mysliac si, že všetko pôjde samo sme začali zápas 0-10, time out nás prebral ale len na chvíľu a v druhej štvrtine nasledoval ďalší mentálny výpadok čo Prievidza dokonale trestala. Každé zabudnutie sa v obrane, každú nepozornosť a nedôslednosť strestali košom. Druhý polčas nás teda čakala neľahká úloha v podobe 15 bodového deficitu. Ako náhle sme sa začali sústreďovať na dané činnosti, súper začínal mať problémy a začali sme sťahovať náskok. Dalo by sa povedať, že sa opakoval scenár z predošlého zápasu proti Interu, keď sme na konci zápasu dokázali vyrovnať a súpera tak dostali pod obrovský tlak. Tentokrát sa nám však nepodarilo preklopiť misku váh na našu stranu a muselo sa predlžovať. V tom sme opäť hneď z úvodu spravili niekoľko nepochopiteľných chýb, ktoré nás stálo víťazstvo.
Tréner: Patrik Sarna

Nedeľa 27.10.2019

  1. liga Kadetky – skupina Západ

Zápas č. Z25

BK Lokomotíva Sereď – ŠKP 08 Banská Bystrica-ZŠ Zvolen 61:86 (18:21, 26:44, 46:69)
Jakubčeková 13 (TH 6/5), Dudonová 13 (4/3), Vaňovčeková 10, Užovičová 8 (2/2), Nagyová 5 (4/1), Žemlová 4, Zrayer 3 (1 trojka), Kovalovská 3 (1 trojka), Takács 2 a Pjonteková. Trestné hody družstvo 16/11, 2 trojky.

V nedeľu pricestoval na našu palubovku líder skupiny západ Banská Bystrica-Zvolen. Úvod mal identický priebeh ako v zápase s Nitrou. Súpera sme poľahky púšťali do rýchlych protiútokov a ponechávali sme im voľné strely z čoho pramenilo v 5. minúte skóre 5:13. Dievčatám slúži ku cti, že sme nezložili zbrane a dobrou obranou sme počas 3 minút zrovnali stav na 18:21. Druhá štvrtina bola v našom podaní priam katastrofa, keď sme nedokázali nadviazať na prácu v obrane, nezastavili sme protiútok súpera a nenašla sa hráčka, ktorá by zodvihla zástavu a zavelila na obrat. Pramenilo z toho skóre druhého dejstva 8:23. Do druhého polčasu sme mali v úmysle vletieť a snažiť sa znížiť náskok čo najskôr, čo sa nám ale nepodarilo a Bystričanky zvýšili rozdiel v skóre už na 30 bodov. Od tohto momentu sme znovu trošku nakopli motory a odvrátili blížiacu sa katastrofu. Záverečných 15 minút zápasu sme dokázali hrať konštantne a vyhrať tento úsek zápasu 24:31, čo stojí za zmienku a naznačuje to, že ak by sme zvládli dnes podať výkon bez toľkých herných výpadkov, mohli sme byť lídrovi rovnocennejším súperom. Za zmienku stojí sebavedomý a spoľahlivý výkon Tamary Takács, ktorá sa zhostila svojich úloh priam na výbornú. Tak isto ma teší, že si prvé body a minúty v súťažných zápasoch pripísala v kadetskom drese aj Danka Kovalovská. Poučením z tohto zápasu pre nás je, že musíme zlepšiť aktivitu hráčok bez lopty a tak isto sa musíme vyvarovať toľkým hluchým momentom v zápase.

Tréner: Martin Bosý

  1. liga Starší žiaci U15

Zápas č. Z27

ŠBK Hadlová – BK Lokomotíva Sereď 58:68 (9:17, 32:35, 48:52)
Rumpík 26 (TH 10/4, 2 trojky), Šimko 21 (13/8, 1 trojka), Barina 9 (2/1), Bachorík 6 (2/0, 2 trojky), Jozek 3 (1 trojka), Andrášik 2 (4/0), Talajka 1 (2/1)
Trestné hody družstvo 33/14, 6 trojok.

V nedeľu to nebol o nič ľahší zápas proti dobre tvrdo hrajúcej Handlovej. Tu sme už úvod zápasu konečne zachytili a vytvorili sme si mierny náskok. Súper bol však behavejší a vďaka tomu sa držali na dosah. V druhom dejstve sme pritvrdili v obrane a opäť začali mierne odskakovať, v tom vylúčili domáceho trénera z palubovky a tak sme nato my reagovali zónovou obranou, ktorú handlovčania bez trénera nemali šancu vyriešiť. Po pár minútach sme viedli dvojciferným rozdielom, ktorý sme si udržali až do konca. Som rád, že aj v tak ťažkom zápase sa dokázali zapojiť do hry všetci hráči na súpiske , aj mladíci ako Sárkány, Mizera, Česár a Náhlik, ktorí keď budú pravidelne trénovať, môžu sa stať prínosom pre budúcnosť nášho klubu.

Tréner: Patrik Sarna

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img