ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

„Výhodne predám autosúčiastky do auta“, zdá sa vám to povedomé ? Ozvite sa nám !

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­KRPZ Trnava |MM|  Trnavská polícia vyšetruje zločin pokračujúceho podvodu.

Na internetovom bazárovom portáli ponúkala doposiaľ neznáma osoba na predaj rôzne autosúčiastky, náhradné diely, komponenty do špeciálnych áut. So záujemcami vždy komunikovala cez telefónne číslo a od kupujúcich požadovala, aby platbu realizovali ešte pred dodaním tovaru na bankový účet. Osoba vystupovala v inzerátoch pod viacerými menami, telefónnymi číslami a emailovými adresami. V skutočnosti však tovar nikomu nedodala. Doposiaľ polícia eviduje škody za 2661 eur a nie ej vylúčené, že týchto osôb je v skutočnosti i viac. Preto ak máte pocit, že ste sa aj vy mohli stať obeťou takéhoto podvodu pri predaji autosúčiastok a reagovali ste v čase od 1. 3. do 29. 7. 2019 na takýto inzerát, môžete sa nám ozvať cez súkromnú správu fb sr – trnavský kraj. Bankový účet ani podozrivú osobu nemôže polícia bližšie zverejňovať.

Polícia apeluje na ľudí, aby nákupy cez internet vždy dobre zvážili. Prípady, s ktorými sa polícia zaoberá a rieši s podvedenými ľuďmi, je stále veľa. Pri nákupoch cez internet by občania mali prihliadnuť na viaceré faktory. Extrémne výhodná kúpa by však nemala byť jediným a rozhodujúcim kritériom. Odporúčame nakupovať v overených internetových obchodoch, pri súkromných inzerciách uprednostňovať pokiaľ možno osobný odber. Pri osobnom vyzdvihnutí si tovar môžete skontrolovať, vyskúšať a výhodou je, že peniaze nemusíte posielať nikomu vopred. Ak sa stanete obeťou podvodníka, kontaktujte políciu. Všetky informácie o osobe, aj internetovú komunikáciu si pre tento prípad uchovajte.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img