ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

ŠKF iClinic Sereď – AS Trenčín 1:1 (0:1)

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Hralo sa 10.kolo Fortuna ligy ktoré sa dvomi zápasmi dohrá dnes, v nedeľu a po nasledujúcom kole sa naplní prvá polovica zápasov v jej základnej časti. V sobotu si Sereď odohrala na tzv. domácej pôde na Myjave od 16.30 hod. zápas s Trenčínom ktorý sa zatiaľ hýbe v kolísavej výkonnosti a tak fanúšikovia ŠKF mohli očakávať, či sa podarí Seredi bodovať naplno po štyroch za sebou idúcich remízach.

Zápas sa dosť vážne podobal na predchádzajúci súboj s ViOnom, kombinačne v poriadku u oboch mužstiev ale opäť iba od šestnástky po šestnástku a keď hosťujúci Koolwijk v 8.minute z 25m strieľal veľmi slabo a nepresne asi sa dalo tušiť že góly sa budú rodiť veľmi ťažko. V 9.minute vyšiel domácim náznak rýchlej kontry po ľavom krídle cez Slaninku ale jeho center do šestnástky nebol dobrý a tak bolo rázom po šanci. V 11.minute vyrazil na sólo akciu z AS Roguljič z pravej strany na stred, ľahko prešiel cez dvoch hráčov domácich a jeho dobrý pokus z 19m Iliev musel od pravej žrde vyrážať. V 14.minute Čataković pri bránení šľapol na nohu rozohrávajúcemu Djibymu Ba ktorý nemohol ďalej pokračovať ale hostia celkom nešportovo po získaní lopty pokračovali v smere na bránu domácich. V 22.minute opäť náznak dobrej kombinácie už v šestnástke hostí ale bago sereďania nedotiahli a akciu nezakončili. V 24.minute za nešetrný šľapák videl žltú z hostí Ligeon, postihnutý Špehar mu povedal svoje a až v 35.minute prvý krát na bránu hostí vystrelil Morong ale z 18m z ľavej strany Šemrinca príliš nezamestnal v čase, kedy sereďania jasne ovládli hru a asi od 25.minuty prinútili hostí venovať sa iba defenzíve. V 39.minute vyšla domácim veľmi pekná akcia po pravej strane, po osi Dabó, Iván a Špehar lopta presne putovala až do šestnástky hostí ale Pankarićan naservírovanú loptu na zakončenie od Špehara zo 14m zle trafil a bolo po šanci, škoda. V 43.minute Špehar vybojoval loptu na polovici súpera keď zblokoval odkop posledného na pravej strane, potiahol brejk ku šestnástke ale prihrávka na opačnú stranu do šestnástky mu nevyšla na nabiehajúcich spoluhráčov a tým pádom bolo po šanci. Bežala posledná minúta polčasu, hostia zahrali rohový kop z ľavej strany, hlavička trenčana spadla na ľavú šibenicu, od žrde sa lopta odrazila vpravo kde ju zo 6m trafil presne okolo Ilieva Julien a z ničoho nič – 0:1 do šatne. Úvod zápasu bol vyrovnaný, ale aktívnejší v streleckých pokusoch boli jednoznačne hostia, domáci záver prvého polčasu uchopili do svojej réžie ale finálna fáza ŠKF ide takmer vždy do stratena bez zakončenia a to potom nemôže prinášať úspech.

Do druhého polčasu z hostí Corryna vymenil Kessel a v prvých minútach sa hneď dva krát dostal do nebezpečného zakončenia, najskôr v 46.minute  po dlhom pase mu loptu prihrával na stred Čataković, Hučko pri jeho ataku zaváhal a Kessel zakončoval z 15m našťastie veľmi nepresne a v 48.minute, keď sa stredom prebíjal s loptou Bukari Kessel nakoniec zakončoval z hranice šestnástky ale Iliev jeho pokus od pravej žrde vyrazil. Od 60. po 66.minútu rozdrobili hru karty po fauloch a striedania domácich aj hostí, ale v 69.minute si na nepriamy kop domácich dobre nabehol Djiby Ba, center Ivána z pravej strany presne hlavou trafil už vo vnútri vápna k ľavej žrdi a Šemrinec na loptu nedočiahol – 1:1 a tak povediac chvála bohu, keď najskôr po rohu ŠKF v 68.minute z pravej strany pred bližšou žrďou hlavička Ventúru iba tesne míňala pravú žrď. V 75.minute mohlo zase všetko inak, lebo po ľavom krídle vnikol do vápna Čataković, prudká lopta po zemi presne našla v päťke Roguljiča ktorý z 2m neprekonal Ilieva ktorý reflexívne vytiahol neuveriteľný zákrok a čistý gól rukou zastavil, Roguljić ešte asi dlho neveril čo mu to Iliev vyparatil. Ani striedania v závere zápasu už zmenu výsledku nepriniesli a územný nápor domácich po poslednej štandardke do šestnástky rovnako tak.

Televízny zápas vysielaný na dvojke malo sledovať 203 platiacich divákov a k tomuto číslu sa ťažko hľadá odpoveď a hlavne asi aj zbytočne. Myjavský jarmok, televízny prenos a divácky nezáujem nie je nič nové na niektorých štadiónoch. Sereďania už piaty krát po sebe nezobrali plný bodový zisk, lebo žiaľ, vypracovanie šance a presné zakončenie nemá kto vymyslieť a na ihrisku previesť. Iba Iliev a neškodné zakončenia hostí zariadili, že hostia nebrali 3 body. Dva strelecké pokusy medzi tri žrde za posledných 180 minút čistého času je vizitka nie dobrá, je nutné popracovať na tomto hernom úseku, inak prepad do podpalubia priebežnej tabuľky nie je možné zastaviť. Pozápasové ukazatele sú veľmi neúprosné v tomto smere.

Zostavy –  domáci: D.Iliev –  T.Hučko(K), M.Rorić(66.P.Louka), F.Pankarićan, A.Morong(87.S.N.Cléber), T.S.Dabó, D.Ventúra, T.D.Ba, A.Iván, D.Špehar(79.R.Jureškin), M.Slaninka

– hostia: I.Šemrinec –  L.Skovajsa, K.A.Julien, A.M.Zubairu(65.M.Lamine), H.Čataković, R.C.Koolwijk, O.Bukari(75.J.Kadák), M.Corryn(46.G.V.Kessel), A.Roguljić, R.E.Ligeon, P.Kleščík(K)

ŽK: 65.M.Slaninka – 24.R.E.Ligeon, 60.A.M.Zubairu

Góly: 69.T.D.Ba – 45.K.A.Julien

Strely     celkom –  12 – 14

na bránu – 2 – 9

mimo bránu – 7 – 4

zblokované – 3 – 1

Rohy – 3 – 5

Fauly – 5 – 15

Ofsajdy – 2 – 1

Rozhodoval: Pavol Chmura

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img