ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Mŕtvym život nevrátime. No môžeme jazdiť tak, aby šancu vrátiť sa k blízkym dostal každý z nás…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sú tomu už dva dni, čo sme na  SOL publikovali smutnú správu o tragickej  dopravnej nehode, ku ktorej došlo na ceste kúsok za Šintavou. A sú tomu už dva dni, čo čitatelia  SOL komentujú predmetnú udalosť. Niektorí rozumne, iní s emóciami a dokonca vulgárne  neberúc ohľad na účastníkov nehody ani pozostalých.

Dá sa pochopiť, že Martinovi kamaráti vec berú osobne. Netuším, či vyšetrovanie už skončilo a či je jednoznačne označený vinník nehody. Faktom ale je, a to je potrebné uvedomiť si, že každý z nás sadnutím do auta vlastne akoby vstupoval „jednou nohou do väzenia“. Či tam skončí aj tou druhou, ovplyvňuje veľa okolností a povedzme si na rovinu – aj náhod.

Áno, v prvom rade to je pozornosť každého vodiča, no zároveň aj všetkých tých, ktorí idú pred ním, za ním a samozrejme v protismere. A o tom to je. Nestačí teda dodržiavať pravidlá cestnej premávky mne, ak mám prežiť a vrátiť sa k rodine, musím mať „šťastie“ a nestretnúť vodiča, ktorý ich fatálne porušuje.

V diskusii na SOL pod článkom ľudia napísali všeličo. Rozmýšlali sme, ako by bolo vhodné na niektoré príspevky zareagovať. Nie je jednoduché vstupovať do diskusie a vysvetlovať iným, že to čo robia možno v emócii, ale možno aj z neznalosti faktov, môže iných vážne zraniť…

Našťastie to urobil niekto iný dobre a výstižne.

Bol som v kolóne keď sa to stalo cca asi 15 auto.
Prvé čo bolo..A vždy to tak je keď vidím haváriu, je mi nesmierne ľúto ak sa jedná o tragickú či všetci prežijú.
Ľudia ak prežijú, trpia po celý život, a ak sa stane horšie, trpia pozostalí a ak ste to videli, trpia aj ľudia, ktorí idú práve okolo.
Automaticky ma napadlo, čo keby som to bol ja.? Veď možno keby idem tadiaľ o možno pár minút či sekúnd práve ja..??!!!
Môže sa mi to stať napr. zajtra, pozajtra…
Môžete si dávať pozor ako len chcete, nikto nikdy nevi čo a aká situácia príde.
O tom kto zomrel som sa dozvedel neskôr a Martina som poznal.
Prajem celej rodine úprimnu sústrasť.
Prosím Vás neodcudzujte nikoho, ani vinníkov havárie, nerobte rozhodnutia, zajtra sa to môže stať Vám, Vašim známym, rodine.
Všetky tie nenavistne komentáre a pranie všetkého toho zla iba ukazuje aký sme ľudia k sebe zlý.
Je to veľmi smutné čo sa stalo, nikto to nechcel, nečakal to.
Zomrel mladý človek.
Tý čo chodíte do kostola a veríte v Boha , pomodlite sa za Martina, za jeho rodinu, deti.
To jediné môžeme pre nich urobiť. Odpocivaj v pokoji Martin.

A následne diskusiu doplnil tento príspevok:

co pomoze modlitba ked zomrela hlava a tahun rodiny. co boh im da na chleba,na skolu,na zdravotnictvo a vsetko ine co potrebuju do zivota. ked im nepomoze rodina tazko im niekto pomoze to sy zapametajte. ked je najhorsie vzdy sa mozes spolahnut len na najblissich. martin budes chybat,nielen rodine ale aj kamarátom. uz ta nikdy neuvidim na futbale v sintave s tym tvojim úsmevom. cest tvojej pamiatke.

Nie, toto prioritne nepíšeme ako ako kritiku či odsudzovanie názorov iných. Chceme len, aby ste sa zamysleli. A to všetci. Hlavne nad tým, ako sa správať na ceste, aby  každý z nás mal šancu vrátiť sa k svojim najbližším…

– – –

Článok nájdete tu:https://www.archiv2.seredonline.sk/2019/09/26/prave-teraz-vazna-nehoda-za-sintavou-cesta-medzi-sintavou-a-sopornou-uzavreta/

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Anonym….krasne povedane. A kazdemu kto si mysli,ze modlitby nepomozu nikomu….chlieb a ani ucty nezaplatia,to je pravda…..no skuste ist niekedy do kostola,alebo sa v tichosti ponorit do modlitby…ten pokoj a pocit pokory,ktory za to dostanete,to je to co dava silu zit dalej…..
    Nenavist a ani vulgarizmy na ucet vinika nevratia Martinovej rodine otca,zlo nemoze NIKDY nikomu pomoct,tu silu ma len dobro.Zlo moze len ublizit….

  2. Ta pani a Martin potrebuju teraz veľa modlenia… modlite sa za nich a nepýtajte nikomu basu ani smrt .. vycitky a pohlad na deti bez otca budú vazenim dokonca zivota .. posielajte lasku nie nenávisť

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img