ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

MFK Ružomberok – ŠKF iClinic Sereď 1:1 (1:0)

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Reprezentačná prestávka vo Fortuna lige je už minulosť, v nej nás jeden krát „sokoli“ dali do smútku a jeden krát potešili, včera sa už fanúšikovia sústredili na 8.kolo našej najvyššej súťaže a Sereď už v piatok vycestovala, aby v sobotu od 19.00 hod. v Ružomberku zviedla súboj o ligové body s domácou „Ružou“. Ružomberčania nemajú dobrý úvod v novej sezóne, po odchode najmä Gála Andrezlyho a Daniela akoby stratili údernú silu, v koncovke sa trápia a už 6 kôl si „neťapli s Viktóriou“ preto bolo v celku zaujímavé, či sereďania dokážu zabodovať už bez Michalíka a Susa, ktorí káder ŠKF iClinic pred nedávnom opustili.

Úvod zápasu patril domácim ktorí boli aktívnejší v územnej prevahe ale až v 14.minute prvý strelecký pokus z 19m poslal na bránu hostí Zsigmund nad, inak hostia v celku v pohode dokázali v defenzíve zastavovať všetky náznaky domácich. Ďalšia moja poznámka pochádza z 26.minuty zápasu, kedy sa sereďania celkom šikovne dostávali do šestnástky domácich stredom a Špeharovi v poslednej chvíli prekazila obrana MFK zakončenie z 12m. V 28.minute po faule hostí na pravej strane na polovici ŠKF domáci rýchle rozohrali, z pravej strany už z vnútra šestnástky strelecký pokus po zemi Iliev stačil vyraziť ale odrazenú loptu do poloprázdnej brány dorazil Qose z 9m -1:0 z ničoho. Žiaľ, futbal v prvom polčase nemohol baviť nikoho na štadióne, obidve mužstvá ukazovali opatrný, bojazlivý futbal a ani len pološance okolo štadiónu v Ružomberku včera nekráčali. Každý chvilku ťahal pilku, ale futbal bez vzruchu a šancí bol výsledkom prvého polčasu.

Do druhého dejstva Adekuoroyeho v ŠKF vystriedal Pankarićan a hostia viditeľne pridali v aktivite, častejšie mali loptu vo svojej moci a Ventúra v 46.minute z 20m veľmi pekne vyprášil rukavice Krajčírika v bráne MFK pri pravej žrdi. Od 55. do 73.minuty striedali domáci aj hostia, v ŠKF sa do hry zapojil Morong a Louka a v 75.minute hostia zrovnali na 1:1. Na polovici hostí Ružomberčania stratili loptu ktorú v rýchlom tempe vyviezol Pankarićan za stredovú čiaru, z pravej strany sa naštartoval Morong ktorému Pankarićan za obranu domácich poslal vynikajúcu loptu na stred, domáca obrana Moronga nestíhala a z 18m Morong obstrelil vybiehajúceho Krajčírika k pravej žrdi. V 77.minute ešte Iván veľmi dobre z ľavej strany krížnou strelou k ľavej žrdi natiahol Krajčírika, inak v zbytku zápasu domáci začali hrať futbal, tlačili sa ku šestnástke hostí, ale vysoké lopty vo vápne likvidoval Iliev a ani posledný rohový kop v nastavenom čase domácim nič nepriniesol, v päťke ŠKF to bolo hlava na hlave ale domáci už bránu hostí ohroziť nedokázali.

Zápas malo sledovať ohlásených 1248 divákov, ale ako to už býva zvykom po ohlásenom počte divákov ihneď od domácich divákov zazneli posmešné hlasité poznámky o pokazených turniketoch. Čo k tomu dodať, ako sa hovorí, topiaci sa aj stebla chytá a na nejednom štadióne v slovenských podmienkach si aj cez bludy snažia miestny uchovať česť ligy ohlásenou návštevnosťou, ktorá je často mimo skutočnosti. Pod Čebraťom prvých 45 minút nemohlo baviť, zlepšený výkon hostí v druhom polčase priniesol asi spravodlivú remízu ktorú už domáci v závere zápasu zbytočne naháňali. Sereďania mali v zápase niekoľko dobrých fáz najmä v druhom polčase vďaka presným prihrávkam, keď v ťahu na bránu súpera boli aj nebezpeční a nechýbali ani strelecké pokusy ktoré mali dobré parametre, prečo iba v druhom polčase je na zváženie. V prvom polčase totiž aj v náznaku rýchleho prechodu do útoku lopta neputovala do šestnástky súpera alebo do šance ale na opačnú stranu a Djiby Ba ju nejeden krát poslal pre Ilieva v bráne.

Aký bol futbal, taká bola asi aj pozápasová tlačovka, lebo Slavče Vojneski, tréner ŠKF iClinic Sereď po anglicky poctivo zhodnotil zápas, z asi 15 prítomných možno dvaja rozumeli lebo pretlmočenie do slovenského jazyka nebolo preto žiaľ obsah jeho hodnotenia ani ja nepoznám. Tak ma napadlo, že keby raz Vojneski zhodnotil zápas v tureckom jazyku, kedy by porozprával ako si na raňajky urobil smažené vajíčka, všetci na tlačovke by sa tvárili dôležito a boli by spokojní s hodnotením zápasu.

Tréner domáceho MFK Ružomberok Ján Haspra iba veľmi stručne povedal, že sa zápas od zápasu ponárajú do zlých výkonov bez koncovky, pomôcť mužstvu môže iba jeden dobrý výsledok ktorý by hráčov nakopol.

Zostavy –  domáci: I.Krajčírik –  A.Mojžiš, J.Maslo(K), K.Qose(72.D.Takáč), M.Regáli(55.M.Almaský), F.Twardzik, Š.Gerec(81.P.Ďungel), T.Kostadinov, O.Novotný, M.Zsigmund, L.Kojnok

–  hostia: D.Iliev –  T.Hučko(K), M.Rorič(69.P.Louka), N.S.Cleber(61.A.Morong), T.S.Dabó, B.O.Adekuoroye(46.F.Pankarićan), D.Ventúra, T.D.Ba, A.Iván, D.Špehar, M.Slaninka

ŽK: 77.Š.Gerec, 78.M.Zsigmund – 46.T.S.Dabó, 81.F.Pankarićan

Góly: 28.K.Qose – 75.A.Morong

Strely    celkom – 7 – 7

na bránu – 4 – 3

mimo bránu – 2 – 3

zblokované – 1 – 1

Rohy – 4 – 5

Fauly – 9 – 18

Ofsajdy – 0 – 1

Rozhodoval: Boris Marhefka

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img