ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Futbalový turnaj o pohár plk. Štefana Ivana

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Zväz vojakov SR – klub Sereď, občianske združenie UN-VETERAN SLOVAKIA, Ženijný prápor Sereď pod záštitou veliteľa Pozemných síl OS SR a mesta Sereď usporiadali na 14. septembra VII. ročník „Memoriálu plukovníka Štefana Ivana o putovný pohár veliteľa Pozemných síl OS SR“ v mini futbale.

Plk. Štefan Ivan dlhodobo pôsobil v posádke Sereď a bol jedným z obetí leteckého nešťastia 19. januára 2006. V tento deň sa vojenský špeciál An-24 vracal z mierovej misie v Kosove, no neďaleko maďarskej obce Hejce narazilo do terénu. Pri tejto katastrofe zahynulo 42 slovenských vojakov.

Futbalového turnaja sa zúčastnili: prezident UN Slovakia Štefan Jangl, primátor mesta Sereď Martin Tomčányi, náčelník štábu mechanizovanej brigády Ján Halaj, predseda Zväzu vojakov SR klub Sereď Ondrej Urban ako aj rodina Štefana Ivana.

Do priateľského športového podujatia sa tento rok zapojili iba tri družstvá: UN Veterán Slovakia, Ženijný prápor Sereď a futbalový klub Vodra. Ako povedal prezident UN Veteran Štefan Jangl, ozbrojené sily mali v poslednej dobe naplnený program, najmä čo sa týka osláv SNP a preto sa turnaja družstvá z ďalších posádok nemohli zúčastniť. Náčelník štábu Ján Halaj ho doplnil: „Nie je dôležité počet družstiev ale dôvod stretnutia. Všetci, ktorí sme sa tu zišli si týmto zápasom pripomíname najväčšie nešťastie v dejinách armády a vzdávame hold pamiatke vojakom, ktorí pri tomto nešťastí zahynuli.“

Slova sa ujal aj primátor Martin Tomčányi, ktorý v krátkom príhovore povedal: „Všetci, ktorí plk. Štefana Ivana poznali vedia, že to bol človek milý, príjemný a priateľský. V takomto duchu sa už sedem rokov na jeho počesť koná memoriál v mini futbale a verím, že sa táto tradícia bude udržiavať ešte ďalšie roky, pretože sa tu vždy stretne partia skvelých ľudí, ktorí na svojho kolegu a priateľa nezabúdajú.“

Po ukončení zápasov boli výsledky nasledovné: prvé miesto obsadil Ženijný prápor Sereď, druhé miesto patrilo UN Veteran Slovakia a na treťom mieste sa umiestnil futbalový klub Vodra.

Vydarené podujatie prinieslo okrem futbalového zápolenia aj veľa príjemných zážitkov a priateľských stretnutí. Jednotlivé mužstvá si po zápase spoločne posedeli pri dobrom guláši. Manželka Anna Ivanová na záver povedala: „Veľmi si vážim, že kolegovia a priatelia ani po toľkých rokoch nezabúdajú na manžela. Letecká katastrofa zmenila životy mnohým rodinám, ktoré sa so stratou ťažko vyrovnávali. Ďakujem zúčastneným , že si aj takýmto spôsobom pripomínajú pamiatku všetkých obetí.“

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img