ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Krásne podujatie spojilo Sereď a Tišnov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V rámci projektu „Umenie bez hraníc“ sa v mesiaci september uskutočnilo ďalšie stretnutie partnerských miest – Tišnova ( ČR ) a Serede ( SR ). Hlavným cieľom projektu Umenie bez hraníc je posilnenie cezhraničnej spolupráce prostredníctvom rozvoja a výmeny regionálnych kultúrnych tradícií a spoločenských aktivít. Obe mestá už niekoľko rokov organizujú spoločné podujatia, ktoré zahŕňajú folklórne festivaly, družobné kontakty školských zariadení, kultúrnych súborov, či poznávacie zájazdy. Dňa 13. septembra sa v Mestskom amfiteátri v Seredi konalo ďalšie spoločné kultúrne vystúpenie.

Na úvod sa prítomným prihovorili predstavitelia oboch miest: starosta obce Tišnov Jiří Dospíšil, radní Aleš Navrátil, primátor mesta Sereď Martin Tomčányi a zástupca primátora Ľubomír Veselický.

Hľadisko zaplnili žiaci seredských škôl i verejnosť, nakoľko pestrý program sľuboval príjemný zážitok z celého podujatia. Mesto Sereď reprezentoval detský folklórny súbor a ľudová hudba Kvetoňka. Účinkujúci mali pre divákov pripravené pásmo ľudových piesní a tancov. Z mesta Tišnov pricestovalo amatérske Karasovo divadlo s rozprávkou Princovia sú na draka. Príbeh z pera Jiřího Chalupy a Karla Hoffmanna bola plná piesní Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka.

Poslankyňa MsZ v Seredi Slávka Kramárová spoločné chvíle charakterizovala nasledovne: „Stretnutie s ľudmi z Tišnova bolo príjemné, ako každé stretnutie s priateľmi. Som rada, že družba oboch miest, ktorú som vlastne začala ja, teda ZŠ J.A. Komenského so ZŠ Smíškova, nielen trvá, ale sa prehlbuje.“  Jej slová doplnila doplnila ďalšia poslankyňa Edita Červeňová: „Úžasní, milí a veselí ľudia, plní nadšenia a láskavosti. Som rada, že som ich spoznala.“

Okrem kultúrneho podujatia si predstavitelia oboch partnetských miest v rámci stretnutia vymenili skúsenosti v oblasti riadenia samosprávy,  vzájomne si predstavili novinky z oboch miest a predostreli možnosti ďalšej spolupráce, ktorá by bola prospešná obom stranám. Všetci vyjadrili spokojnosť s doterajšími spoločnými aktivitami, ktoré boli úspešné v mnohých oblastiach.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img