ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Trnavský samosprávny kraj ocenil osobnosti a kolektívy. Medzi nimi aj pedagogičku zo Serede

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Trnavská župa ocenila 31 výnimočných osobností a kolektívov, ktorí svojou prácou alebo konaním zviditeľnili nielen Trnavský kraj ale robia dobré meno celému Slovensku. Slávnostný akt odovzdania ocenení sa konal v Divadle Jána Palárika v Trnave. Ceny TTSK odovzdal predseda Jozef Viskupič v kategóriách školstvo, kultúra, šport, zdravotníctvo, sociálne veci, doprava a občianska spoločnosť.

K výnimočným osobnostiam bol zaradený napríklad MUDr. Erich Mikurčík, PhD, ktorý svojou praxou dlhodobo prispieva k rozvoju a budovaniu urologickej kliniky v Trnave. Ocenený bol aj pedagóg Milan Eliáš, ktorý so svojimi žiakmi pracuje na elektromobiloch a spoločne sa zúčastňujú medzinárodných významných súťaží. Ďalšími ocenenými boli zbormajster, organista a pedagóg Ján Schultz či známy a uznávaný odborník v oblasti tradičného mlynárskeho remesla na Slovensku Vincent Hakszer. Cenu TTSK získali i Tamás a Gyula Szarka, zakladatelia skupiny Ghymes, olympijský víťaz a majster sveta v dráhovej paracyklistike Jozef Metelka z Piešťan, šachový klub z Dunajskej Stredy, Katarína Dubecká z Domova dôchodcov v Holíči bola ocenená za dlhoročnú obetavú prácu, rovnako ako Jarmila Lanczová zo zariadenia pre seniorov v Galante a Daniela Kočiková zo zariadenia sociálnych služieb v Šoporni.

Medzi ocenenými bola aj pedagogička RNDr. MARIANNA STRAKOVÁ, ktorá 16 rokov pôsobí na Gymnáziu Vojtecha Mihálika v Seredi. Po celý čas svojej pedagogickej praxe sa snaží vo svojich žiakoch prebudiť nadšenie z biológie a chémie. Študenti pod jej vedením vyhrávajú súťaže aj medzinárodného významu, odkiaľ si priniesli 2 zlaté, 3 strieborné a 7 bronzových medailí. Jej žiaci precestovali celý svet. Boli v Kórei, Japonsku i na Bali či Amerike.

Predseda TTSK Jozef Viskupič všetkým laureátom sprostredkoval vďaku za ich odvahu, činnosť a svedomitosť v práci. Poďakoval zúčastneným za osobitný prístup k rozvoju kraja, vynikajúce tvorivé činy a výsledky.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img