ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Dni Európskeho kultúrneho dedičstva

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dom kultúry, Mestské múzeum –  Fándlyho fara v Seredi a Občianske združenie Vodný hrad

Program:

ENSEMBLE THESAURUS MUSICUM

Koncert renesančnej hudby

VODOU POROBENÉ

Premietanie dokumentárneho filmu

Podujatie pri príležitosti DNÍ EURÓPSKEHO KULTÚRNEHO DEDIČSTVA, téma: Umenie a zážitok

Termín konania: sobota 14. septembra 2019, 16.00 hod., 17.30 hod.

Miesto: SEREDSKÝ KAŠTIEĽ – BASTIÓN

Dni európskeho kultúrneho dedičstva sú významným celoeurópskym podujatím organizovaným Radou Európy a Európskou komisiou, ktoré upriamuje pozornosť najširšej verejnosti na mimoriadne hodnoty rozmanitého kultúrneho dedičstva v päťdesiatich účastníckych štátoch. Slovenská republika sa pripojila k organizátorom DEKD v roku 1993 a odvtedy sa každoročne konajú DEKD v priebehu mesiaca september po celom Slovensku. Základným cieľom tohto celoeurópskeho podujatia je zvýšiť povedomie obyvateľov o kultúrnom dedičstve, prehĺbiť záujem o jeho ochranu, ale aj rozvinúť pocit spolupatričnosti s európskym kultúrnym dedičstvom.  Svojou aktivitou sa do podujatia môžu prihlásiť štátna a verejná správa, územná správa, samosprávy miest a obcí, školy, cirkvi, mimovládne a neziskové organizácie, občianske združenia, súkromné inštitúcie, kultúrno-osvetové inštitúcie, majitelia alebo správcovia národných kultúrnych pamiatok a historických objektov, podnikatelia, ale aj aktívni občania.

 

Dom kultúry – Mestské múzeum v Seredi v spolupráci s OZ Vodný Hrad pripravilo pre obyvateľov Serede a okolia v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva 2019 – k téme UMENIE A ZÁŽITOK koncert starej renesančnej hudby súboru ENSEMBLE THESAURUS MUSICUM, na ktorý Vás srdečne pozývajú dňa 14. septembra 2019 o 16.00 hod. do priestorov bastióna v Seredskom kaštieli. Vedúcim súboru je Michal Hottmar, známy hrou na arcilutne, spevom sa predstaví Kamila Skladaná, hrou na violončele Alexander Botoš. Program pokračuje o 17.30 hod., bude premietnutý dokumentárny film VODOU POROBENÉ,  s témou o katastrofe na slávnom Titanicu, o zahynutí cestujúceho Michala Navrátila zo Serede. Po filme sa uskutoční stretnutie s autorkou filmového projektu Magdou Papánkovou a súčasťou podujatia je aj výstava predmetov z Titanic zbierky Dariny Helíkovej.

Na podujatie je pre návštevníkov voľný vstup!

Podujatie v Seredi sa uskutoční v rámci koordinácie podujatí DEKD v Trnavskom samosprávnom kraji (trnava.dekd@gmail.com).

Mária Diková, vedúca Mestského múzea – Fándlyho fary v Seredi

Informácie o podujatí v Seredi: Mestské múzeum  – Fándlyho fara v Seredi, Ul. M. R. Štefánika 8,

tel. č. +421 950 894 373

 

– – –

Program

  1. John Dowland – What if a day
  2. John Dowland – Flow my tears
  3. John Dowland – Come again
  4. John Dowland – I saw my lady weep
  5. John Dowland – Fortune
  6. Jean-Baptiste Besard – Esprit qui fais mouvoir
  7. Jean-Baptiste Besard – Adieu, bergère
  8. Jean-Baptiste Besard – Beaux yeux qui voyes
  9. Michelagnolo Galilei – Toccata 2da
  10. Alessandro Picininni – Chaccona
  11. Giulio Caccini – Amarili mia bella
  12. Francesco Landi – Pasacaglia della vita
  13. Girolamo Frescobaldi – Se Laura spira

Spev – Kamila Skladaná

Arcilutna – Michal Hottmar

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img