ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Zaujímavé prázdniny vďaka letnému anglickému táboru GreenWay v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Druhý prázdninový týždeň som mal možnosť prežiť tak trochu neobvykle. Rodičia ma prihlásili do denného letného tábora, ktorý organizovala naša základná škola, v spolupráci s rodičovským združením AMOSKO a študentskou organizáciou AIESEC združujúcou študentov z rôznych kútov sveta. Tábor bol rozdelený do troch turnusov, po jednom týždni a mohol sa prihlásiť každý žiak našej školy, prípadne si mohol zavolať aj kamaráta, ktorý navštevuje inú školu v Seredi. Tento tábor bol zameraný na zlepšenie povedomia o globálnych klimatických problémoch vo svete.

Zaujímavé bolo, že celý čas sme komunikovali v anglickom jazyku, pretože celý program nám tvorili a venovali sa nám zahraniční študenti z rôznych krajín, ako z Taiwanu, Indonézie, Turecka, Ruska, Hong Kongu, Nigérie, spolu s dvomi pani učiteľkami z našej školy.

Boli sme rozdelení do viacerých skupiniek a každej skupinke sa venovali dvaja študenti. Takto som sa zoznámil s Kassi z Taiwanu a s Ardom z Turecka.

Každý deň sme si pozreli prezentáciu z krajiny odkiaľ študenti pochádzali. Dozvedeli sme sa v akom meste žijú, aké sú tam pamiatky a turistické atrakcie, čo všetko môžeme navštíviť v ich krajine, aké majú národné jedlá, aké u nich žijú zvieratá. Kreslili sme si rôzne obrázky na tému ekológia, napr. ako vzniká zemetrasenie, tsunami, tornádo, zaujímavosti o vesmíre, ako vzniká skleníkový efekt, čo všetko ničí životné prostredie a ako ho máme chrániť. O tomto všetkom sme sa aj rozprávali v anglickom jazyku. Okrem toho sme vonku na školskom dvore spolu s nimi hrali športové hry.

Ani som sa nenazdal a týždeň v tábore ubehol ako voda. Spoločnosť AIESEC nám na záver tábora každému udelila Certifkát ako účastníkovi na projekte Green Way 2019.

Som veľmi rád, že som sa ho zúčastnil, mohol som sa zoznámiť tak s novými ľuďmi zo zahraničia, získať nových kamarátov a precvičiť si komunikáciu v anglickom jazyku.

Krátku ukážku z tábora a rozhovory si môžete pozrieť vo videu.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img