back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Skúsenosť s podvodnými SMS správami má aj naša čitateľka. Upozorňuje ľudí na opatrnosť!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Iste dostávate aj vy SMS správy takéhoto alebo podobného znenia a už viete, že lepšie je si ich nevšímať, hlavne neotvárať odkazy. Ale stále sa nájdu ľudia, ktorí sa dajú ľahko nachytať, preto naša čitateľka chce na ne upozorniť a vyzýva ľudí k opatrnosti:

Dobrý deň, len chcem upozorniť ľudí na fiktívne sms správy ohľadom aktualizovania adresy, mne boli doručené dve fiktívne sms jedna dnes:

Vaša dodávka bude pozastavená z dôvodu nedostatku podrobností o adrese. Potvrďte a aktualizujte svoju úplnú adresu v odkaze:http://tinyurl.com/sk5posta?FUR=1ln68LtfL3C z čísla: +62 821-6519-9661
Druhá 28.12 fiktívna sms zo slovenskej pošty kde si vyžadovali úplne údaje z čísla +855 764356230, len aby boli ľudia opatrní. ďakujem 

 

Slovenská pošta uvádza nasledovné stanovisko:

- Článok pokračuje pod reklamou -

Slovenská pošta zaznamenala opätovný nárast podvodných SMS správ, emailov a správ cez sociálne siete a chat-ovacie platformy.

Kriminálnici v mene Slovenskej pošty predstierajú, že nie je možné doručiť zásielku z dôvodu chýbajúcich údajov v adrese, alebo z dôvodu nezaplatených poplatkov. Klientov cez falošné URL linky nasmerujú na platobnú bránu s cieľom vylákať ich bankové údaje.

Pozor, ide o PODVOD a zneužitie mena Slovenskej pošty.

Slovenská pošta NIKDY nežiada zaplatenie poštových či colných poplatkov cez správy.
Všetky poplatky vrátane dobierky a colných poplatkov hradia klienti až pri preberaní zásielky na pošte, v BalíkoBOXe alebo priamo u kuriéra.

Žiadame preto o maximálnu opatrnosť a obozretnosť.  

 

 

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Hmm, píše mi kuriér z telefónneho čísla registrovaného v Indonezii a Kambodži.

    To znie rozumne

    1
  2. Zoberiem to z iného konca. Štát vynakladá desiatok ba až státisícov eur na boj proti, ako to novodobo nazývajú, hoaxom. Zväčša ide len o druh novodobej cenzúry. Toto nám je treba? Väčšiu službu pre obyvateľov by urobili, keby tieto finančné prostriedky boli použité na boj proti takýmto podvodom. Či už fiktívna pošta, fiktívny kuriér, podvodné reakcie na inzerát kde kupujúci od vás pýta číslo karty, resp. údaje z karty cez falošné platobné brány. Občas niečo predávam cez FB Marketplace, no čo mi príde práve takých správ, kde sa snažia vylákať údaje o platobnej karte…. je to neskutočné… a nie nerobia to len Slováci, takisto aj naše minority najmä tá jedna… a takisto aj takí, ktorí sa tu „schovali“ pred vojnou.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

spot_img
- Inzercia -spot_img

Aktuality

spot_img

Aktuality

Sponzorované